Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rmihaly

    tag

    válasz PROTRON #49665 üzenetére

    Szia!

    Ha 30 fokra állítod, akkor csak a célhőmérséklet magas és folyamat maxon megy, amíg el nem éri.
    Mivel korábban írtad hogy nem túl jó a szigetelése a lakásnak így a 30C célhőmérséklet + kihűlt falak + alacsony kinti hőmérséklet nagy hőigényt jelent - amihez a gépnek sokáig kell mennie, hogy pótolni tudja ( lehet hogy a 3,5-ös klímád nem tud elég hőt leadni gyors felfűtéshez). Hagyd járni folyamatosan és állíts be normális (20-22-24C-t).

    Szerintem ezért megy maxon folyamatosan, ami magas zajterheléssel jár.

    Ha már befűtöttél akkor hagyd járni a gépet folyamatosan 20-22C-ra állítva. Ne kapcsolgass estére kisebb hőmérsékletet, mert nehezen éri magát utól ha fel kell fűteni (alulméretezett).
    Ha így is folyton maxon megy akkor nincs más lehetőség mint szigetelni/még egy berendezéssel kiegészíteni a fűtést.

    Ha 3-4 nap járatás után sem mérséklődik a teljesítményfelvétel/nem szabályoz vissza/folyamat hangosan üzemel, akkor mindenkép gondold át hogy elég lesz e télre! Legyen alternatív megoldásod is, nehogy -7C-ban csak 16C-ra képes klíma miatt megbetegedj, és emellett a szomszédok megutáljanak.

    Ha már átmelegedtek a falak tárgyak, lehet elegendő lesz a teljesítmény amivel tud fűteni!

    Ventilátor fokozat: alacsony fokozaton azonos teljesítmény leadásához nagyobb hőmérsékletű hőcserélő szükséges. Mivel a klíma akkor üzemel jó hatásfokkal ha a hőcserélő hőmérséklete alacsonyabb, ezért szokták a magasabb fokozatot javasolni. Ekkor a hőelvonás magas aminek eredménye az alacsony hőmérsékletű hőcserélő, tehát jó hatásfokkal üzemel.

    Úgy néztem a klímák fokozatai úgy vannak kitalálva, hogy még a kis fokozaton is képes legyen leadni a névleges teljesítményt, közel a legalacsonyabb hőcserélő értéknél (~35-40C).
    Ha zavar a nagy hangerő/huzat és van kisebb fokozat nyugodtan kapcsold arra (silent módban ez legtöbb gépnél nem igaz, mert itt kisebb a névleges, leadható teljesítmény - de ezt általában hálóban szokták használni, aminél nem szokott gond lenni).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák