Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    válasz Ijk #27509 üzenetére

    Van gázcsonk, de nem lesz bekötve. Egyrészt az ára miatt, másrészt azért, mert több tonna fa van az udvaron és lesz is még. Pont ezért döntött a tulaj a fatüzelés mellett. Nekem is a gáz iránti kérésem volt az első, de mondták, hogy nem. :)) Mivel nem én vagyok a tulajdonos, ezért nekem semmiképp sem éri meg egy nem-mozgatható több-százezres befektetés - és akkor még lehet nem is engednék.
    A fát azt 'ingyen' tüzelhetem, csak dolgoznom kell vele. Úgyhogy ez jó lenne. A baj csak az amit írtam, hogy állandó munka van vele és ha már nem csinálom, akkor lehűl minden. Ezért gondoltam valami kisegítésre, ami nem is kellene minden szobába. Viszont utána olvasva az sem elfogadható, hogy egy olajradiátor megdobja a villanyszámlát 30 ezerrel. Abban reménykedtem, hogy létezik valamilyen jó hatásfokú elektromos megoldás (klímán kívül ugye).

    Szerk.:
    elfelejtette: Bonyolult a helyzet és nem is akarok nagyon belemenni. A lényeg, hogy a munkám miatt biztosítják nekem a lakhatást, de csak bizonyos körülmények között vállalják ezt.

    tibibi: Pontosan ez lett volna a terv, engem is így tájékoztattak, hogy napi 1-2x befűtök piszkosul és a pufferból megy egész nap. De sajnos még a kazánban sem megy fel a víz 70 foknál melegebbre, ha megy a keringető. Pufferben is max 60 fokot láttam eddig. Gondolom alul méretezték, és/vagy ennyire rossz a szigetelés.

    [ Szerkesztve ]

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák