Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz AssAssynn #27508 üzenetére

    Gáz nincs, vagy bekötési lehetőség? Nekem most első körben egy vegyestüzelésű vagy gázkazánra csere jut eszembe. Villanyradiátort felejtsd el 120nm2-re, kiegészítőnek még jó lenne, de szerintem akkor még annyit sem fűtenének fával. Hogy számokat írjak, lenne kb. évi 600 ezer a villyanyradiátoros fűtés, 250 ezer a gázkazán.
    Másik opció egy levegő-víz hőszivattyús rendszer lenne, de elég komoly beruházási költségei vannak, majd hozzáértő mond egy kb. árat, de az megállna éves 150 ezres villannyal ha kértek H-tarifát.
    Amit át kell gondolnod hogy kérsz ajánlatot gázbekötésre, kazánnal (szvsz ez lenne a legolcsóbb ha van elérhető gáz), kérsz ajánlatot hőszivattyús rendszerre és mérlegelsz. Ha nics gáz akkor az utóbbi marad. Villanyradiátor akkor éri meg ha mondjuk 5 év múlva eladjátok vagy ledózeroljátok az egészet.

    Mondjuk ha klímát nem tehetsz fel akkor ezeket sem tudod megcsinálni, akkor meg marad az elektromos radiátor. De én előbb elköltöznék mint hogy évi 600 ezret fizessek fűtésre, vagy beidomítanám az ottlévőket a fatüzelésre.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák