Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zeki

    nagyúr

    válasz travis84 #11237 üzenetére

    Jó az a Panasonic.

    Azért van hogy sok klímás cég nem tart 100 ezres klímát, mert az importőrt és esetleg a márkát sem tartják olyan megbízhatónak.
    Egy áruházat ez nem érdekli. Eladja, megvan a haszna, aztán nem érdekli a további sorsa a klímának. Ha gondod van, nem az áruházba mész verni a tamtamot, hanem a klímát telepítő céghez.
    Azok akik régóta a klíma eladásból és telepítésből élnek, nem szeretik az olcsó klímákat. Nem azért mert kicsi lenne a haszon, hanem mert nem biztos hogy lesz hozzá alkatrész, vagy lehet sűrűbben romlik el mint egy Daikin ( kb 1500 darabból egy sem). És ha elromlik egy klíma, ami garanciális, akkor a klímát felszerelő cégnek kell kiszállnia felmérnie a hibát, utána el az importőrhöz, leadni az alkatrészre a rendelést, aztán ha az megjött, megint el hozzád, és lehet szerelni. Tehát ez két kiszállás akár 40-80Km-re , amiből csak az alkatrész van ingyen. A két kiszállás az ő költségük. Ha meg nincs alkatrész, te akkor sem az importőrt fogod cseszegetni a 40 fokban, hanem a klímát telepítő céget.

    Az évek alatt sok cég megégette már magát szériahibás vagy rossz minőségű klímákkal, amik nem csak a noname szektorban jelentkeztek. Így aki megteheti, nem adja lejjebb bizonyos szintnél, mert ha jön a hiba, az rajtuk csattan. Durván ráfizetés, a kánikulában mindenki azonnal meg akarja javíttatni a klímáját, megy anyázás, közben a telepítésre nem jut ember, épp bevétel nincs.

    Most hogy az útszéli "klímaszerelők" kiestek a szabályozás miatt, a meglévők tele vannak munkával, és mégkevésbé akarnak százezres áruházas klímákat telepíteni.

Új hozzászólás Aktív témák