- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sabber
aktív tag
Helló ShellKreton
Nemrég vettem egy bitfenix shinobi window házat véleményed szerint a gyári hűtők nem hangosak benne? Teszteltél már ilyen házat?
Én egy picit úgy veszem észre, hogy elég hangos...
Tudnál valami halk hűtőt ajánlani nekem?köszi szépen
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő config most ajánlották nekem:
LAP: MSI B75MA-P45 ~17eFt
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX ~47eFt
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu KHX1600C9D3B1K2/8GX ~12,5eFt
HDD: van
SSD: van
ODD: NEC AD-5280S ~4eFt
VGA: MSI R7770-PMD1GD5 1GB GDDR5 PCIE ~33eFt
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W ~13eft
HÁZ: ENERMAX ECA3250-B Ostrog Fekete ~13Ft
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1eFt
CLR: XILENCE COO-XPF140 ~1,5eFt
Összesen: ~142eFt.de időközben már ezt a házat nem lehet kapni, illetve ahol lehet onnan nem akarok rendelni.
Kérdés, milyen házat ajánlotok hozzá? kb ilyen árkategóriában?
Előre is köszi!
Üdv.:
pacman -
Merlinclub
senior tag
Nicsak-nicsak!
Miből lesz a cserebogár!Ez igazán ígéretes darab! /Szerintem /
-
horush
addikt
válasz Merlinclub #27256 üzenetére
RC helikopter tulajdonosoknak kifejezetten jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pacman789 #27260 üzenetére
Látsz linket?
(#27259) Sabber : A Thermalright TY140 és 141 ugyan 14-es venti, de 12-es furatjai vannka és 12-es helyeken is elfér. Legalábbis én eddig kb. 15-ből 12 házba beleszereltem. Néhány akadt csak, ahol esetleg 2 nem fért el egymás mellett.
Ha tutira akarsz menni, akkor:
Arctic Cooling F12, 1k/ db
vagy
Coolink SWiF 12, 1500 Ft / db[ Szerkesztve ]
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Merlinclub #27256 üzenetére
Jó kis háznak tűnik így a paraméterei és a képek alapján. Minden van benn ami kell... de ezek a csúf zöld ventik
Amúgy volt már. -
törölt tag
válasz Merlinclub #27265 üzenetére
Mutasd meg neki a videót Anno a Titanic-ot is Nanoxia hajtotta
[ Szerkesztve ]
-
Merlinclub
senior tag
válasz #98593280 #27266 üzenetére
Az új széria az Nanoxia FX EVO, ami már nanotechnológiás űrtechnika.
A második perc után lép a srác a tettek mezejére, meg a ventire, de durván.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Merlinclub #27267 üzenetére
Engem mondjuk ez a része pont nem érdekel. Legyen halk és mozgasson sok levegőt
-
horush
addikt
válasz Malibutomi #27268 üzenetére
Úgy látom nem csak én nem akarok egy pc-s ventit akváriumban vízforgatóként használni, vagy kisgyereknek odaadni homokozólapátnak..
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Merlinclub #27267 üzenetére
Ez elég durva teszt, kíváncsi lennék, más ventik hogy szerepelnének hasonló helyzetben Azt még valahogy értem, hogy működik a vízben is, de milyen csapágy lehet benn, ha porosan is elindul?
Azért a színe akkor sem tetszik, hagyhatta volna a srác a föld alatt -
fagylalt
senior tag
-
Merlinclub
senior tag
válasz horush #27277 üzenetére
Szerintem a minőséggel kapcsolatban elég elolvasni a speceket, mindegyik 20dB(A) alatt dolgozik, szállítanak annyi levegőt, mint bármelyik favorizált venti, akár az 5000Ft felettiek, csak azokhoz nem kapsz szabályzót pl, amivel 3,5V-on is meg tudod indítani a ventit 100RPM -mel, mert indulásra ad neki egy nagyobb impuzust.
Teszt még nem sok van, a fönt linkelt a régebbi ventijük, az új az FX EVO sorozat júliusban került piacra. Én 3-4 tesztet találtam, ott igen jól szerepelt, és erősen szorongatta, gyakran verte a neves, és 50-100%-al drágább ventiket
Egy rövid teszt: [link]Egyébiránt Jancsika a játszótéren földhöz is vághatja, mivel a kerete jóval erősebb a megszokottnál.
Mielőtt megköveznétek:
Nem reklámozni akarom, csak sokszor nehezen fogadjuk az újat, ami jó, és nem feltétlen aranyáron van.
Én úgy gondolom, ez egy egy abszolút felső kategória, de közép áron.
Mindemellett kapunk 150.000 óra élettartamot /kenés, karbantartás nélkül/, valamint 10 év garit, ami nem semmi!
A 3 pines verziókhoz pedig egy intelligens szabályzót is adnak.[ Szerkesztve ]
-
zotyo7
csendes tag
Esetleg valakinek véleménye arról,hogy a Fractal Design Define R4 helyett gamer gépnek jobb lenne a FRACTAL DESIGN Arc Midi Tower?Vagy mindenképpen az R4 a nyerő és lehet jó gamer házat is faragni belőle?
-
joysefke
veterán
-
joysefke
veterán
válasz zotyo7 #27280 üzenetére
Definiálhatnád, hogy mi az a "gémer gép".
Nekem már az i3+R6850 is gémer Bár vannak emberek akiknek a gémer a kétkártyás rendszertől kezdődik...
Egy szó mint száz, a Fractal Define R3-as háza tesztek szerint a legjobban szellőző hangszigetelt ház, mind az NZXT H2-nél (ez kb egy árban van vele) mind a CM Silencio 550-nél alacsonyabb hőmérsékleteket produkál azonos hangerőre állított gyári ventik mellett.
Mindemellett a Define R3 szellőzése moduláris, ha nagyon kell a hűtés akkor van rajta plusz szellőzőlyuk ami alapban le van takarva, de szerelhetsz a helyére plusz ventit. Szóval a Define R3 tud nagyon halk és jó hűtésű lenni, illetve a plusz ventikkel tud simán csak halk de nagyon jó hűtésű is lenni. Ja és persze a Define R4-et sem cseszték el, az jobb mint az R3. (pl újabb ventik járnak hozzá)
Nekem egyedül a cucc árával (alulról súrolja a 30E HUFt) és méretével van problémám.
Nekem a Define Mini jön be, amely bár kissebb, de ugyanolyan jól szellőzik, szvsz elbír bármilyen egy kártyás rendszert (értelmes hangerő és hűtés mellett). Ja ilyet szeretnék venni, ha lemegy az ára mondjuk 20 köré. (most 26 szvsz ez sok érte)
J.
-
zotyo7
csendes tag
válasz joysefke #27282 üzenetére
AMD Phenom II X4 945-os proci,alap hűtővel,4giga ram,Asus DCU II-es HD7950-es Radeon.Olyan kuckó kéne,ami jól szellőzik,masszív és a szívóventiken porszűrő van.Elsődleges,hogy férjen be ez a szörnyike vga,jól szellőzzön és ennyi.Ha esetleg nem olyan zajos,nem baj,de nem olyan eszeveszettűl fontos.A mostani Thermaltake M9D-nél biztos nem hangosabb a FRACTAL DESIGN Arc Midi Tower sem....
-
haxiboy
veterán
Üdv mindenkinek.
Most vettem egy ilyen gépházat :
Árgépről néztem az árakat, fel sem tűnt hogy mig árgépen a plexi oldallapos változatot adta be képnek mindenhova létezik egy ilyen változat :
Amely sajnos a nem plexi oldallapos.
Akaratom ellenére az utóbbit sikerült megvennem, de nem akarom visszaküldeni mondván igyis elég húzós postaköltséget számoltak fel és még duplán ki kéne fizetni egyszer a visszaküldést egyszer hogy kiküldik az utóbbi változatot.A gyártó (M-tech) több gépházán is láttam ugyanezt az oldallap kialakitást, szerintetek lehet külön csak oldallapot venni mint más nevesebb gyártóknál? Nekik még a weboldalukat sem sikerült megtalálnom, bár az sem kizárt hogy nincs is nekik. Mondanám hogy kivágom az oldalát és majd én megoldom, de nem vagyok túlságosan otthon a fémmegmunkálásban.
Előre is köszönöm a segitséget.
Szerk : Most látom csak hogy az első képbe került egy vizjel, nem reklámnak szántam
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
törölt tag
válasz haxiboy #27284 üzenetére
Hali!
Szerintem az az oldalsó venti nem éri meg azt a plusz költséget amit elkérnének érte,még a posta költséget sem. Nem is lenne nagyon érezhető a hatásfoka. Ha a ház megfelelő szellőzéssel rendelkezik (első-hátsó-alsó és felső venti kialakítással) akkor én nem cserélném le.
De nekem fontosabb a jó szellőzés mint a modding.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
-
törölt tag
válasz haxiboy #27287 üzenetére
Szerintem a plexi oldallap nem játszik szerepet a hűtésben. Legalábbis a jelenlegi adataim szerint, plexis ház van a jó hűtéssel rendelkezők között és van a gyenge hűtésesek között is. Szerintem hőleadásban sincs szerepe. A lényeges, hogy a beszívó ventik útját minél kevesebb dolog akadályozza, hasonlóképp a kifújósakat is. Ezenkívül tapasztalataim szerint a nagyobb házakat nehezebb lehűteni, általában a kisebb házak jobban szellőznek. Mondjuk az Antec Twelve V3 kivétel.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz #98593280 #27288 üzenetére
Csak addíg szeretnék léghűtést amíg a pénzem nem engedi meg a vízhűtést Mivel tudom letesztelni mennyire jó a gépházam légáramlása? Viszonylag nagy ház, viszont alsó tápos és a tetején is van egy ventillátor ami szerintem szívó venti, de ha nem akkor megfordítom
Azért szeretnék plexi lapot az oldalára mert jó érzés amikor a haverok bámulják a gépem a Lan Partykon Olyasmi kialakításra gondoltam mint ami a Sharkoon Vaya oldalán van.
Semmiképpen sem a gyári hűtőt szeretném használni (FX-8120 vagy FX-8150 van tervben) tapasztalataim szerint a gyári hűtők soha nem engednek meg túl sok Mhz-t értelmes zaj kereteken belül.mr bauer : Igen, elöl-alul-hátul-felül van ventillátor(vagy hely neki)
ui : A jobb oldali plexi/müanyag csík amely pirosan világít érthetetlen módon lifegett, ideiglenesen megoldottam egy darab rágóval hogy le ne törjön, de majd pisztolyos ragasztóval odapöttyintek a biztonság kedvéér. A vicc az hogy ez csak a karcvédő fólia levétele után derült ki.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Új érdekes Silverstone mATX ház.
Érdekes, de összességében nem valami szép. (nekem nem tetszik)
Bogyorisz
-
törölt tag
válasz haxiboy #27289 üzenetére
Ha megvannak a szellőztető nyílások akkor nem használnám az oldalsó ventilátort,mert szerintem az "csak" bekavar a légáramlatba. Nem fog megfelelően szellőzni a kuckó.
Plexit lehet házilag is barkácsolni rá, már ha van kedved,kézügyességed,vagy egy jó ismerősöd aki megcsinálja neked -
horush
addikt
válasz TomiLi #27290 üzenetére
Vajon meddig tudják még a Silverstone tervezői csökkenteni egy olyan matx ház méretét, amibe belefér 30+ (jelen esetben konkréten 33,8) cm-es vga, 165mm-es cpu hűtő, atx táp.., s emellett a szellőzése is rendben van?
Mondjuk az eleje nem lett túl szép szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz #77081088 #27291 üzenetére
Hát itt leginkább a kézügyességgel van a gond , volt anno egy teljesen egyedi gépházam, de sajnos azzal az volt a gond hogy teljesen új oldallapokat kellett hozzá csinálni savállóból mert az eredetiket teljesen elrontottuk.
-
joysefke
veterán
válasz zotyo7 #27283 üzenetére
Hali!
az előbb még Define R4-ről volt szó. Nos ha mint írtad a zajszint másodlagos, akkor felesleges költeni hangszigetelt házra (ezek alulról súrolják a 30-at).
A Define-ok biztosan le tudják hűteni a gépet, a kérdés az, hogy a ventiket milyen fordulaton kell járatni, ennek függvényében lesz a gép nagyon hal vagy csak szimplán halk, esetleg ha be dobsz még 1-2 plusz ventit és feltolod a fordulatot akkor max nem halk, hanem tisztán hallható lesz.20 körül már van egy csomó értelmes alsó tápos nem hangszigetelt ház korrekt szellőzéssel, jó gyári ventikkel, jó szerelhetőséggel, rezgéscsillapítással. Ha a hangerő másodlagos akkor inkább gondolkodnék ezekeben mint 30-ezres Define R3/R4-ban.
Kérdezd meg a többieket mit ajánlanak Nekem Corsair Carbide 300R, Xigmatek Midgard, Fractal Arc Midi/Mini ezek tettszenek speckók alapján jók is, de egyik sem fordult meg a kezem között és mint mondtam én hangszigetelt házat fogok venni, ezért más irányban kutakodok.
A többiek segíteni fognak. Van itt ki már mind szerelte is ezeket..üdv
J. -
tomgabor
senior tag
Megérkezett a Tempest 410.
A hibák amikbe én ütköztem: 2 db Thermalright TY141 nem fér el felül [link] , én levégtam a "fölösleget" így most elfér.
Ha alulra is teszek ventilátort akkor nem fér be 8 HDD csak 7.
Elöl bazi nehéz kihúzni a porszűrőt, visszadugni meg nem tudom mert alul vissza van hajtva a rács és abban megakad (ha beerőszakolom letöri azt a kis visszahajtást).
A HDD tartó, hát igen annak jobban örülnék ha legalább 1 cm lenne a merevlemezek között. Azokat a stifteket is bele kellett vernem a merevlemezbe, annyira szoros volt.Még 1 CPU hűtő csere lesz Thermalright HR-02 Macho-ra, hogy ne hangoskodjon a Freezer 7 Pro. De előtte Potzee-tól meg kell érdeklődnöm, hogy mennyire lóg rá a ramokra, mert most csak 2 foglalatot tudok használni, pedig szükségem lenne mind a 4-re. HTPC-nek használom a gépem és a Win7 már többször szólt, hogy elfogyott a ram.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomgabor #27296 üzenetére
Nekem gond nélkül elfért benne a 2 db TY140 felül: katt
A Tempest nem NAS, miért akarsz benne 8 db HDD-t üzemeltetni?? Vegyél másik házat ami erre való, vagy add el a régebbi kicsi lassú vinyóidat...
Nekem könnyű volt kihúzni elöl a porszűrőt is...
Arra sem emléxem, hogy nehezen ment volna bele a vinyó a tartóba, bár én csak egy új 2 terásat raktam bele. Kicsit megint bénázásnak érzem a tapasztalataidat, már elnézést.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz joysefke #27295 üzenetére
Eddigi tapasztalataim szerint, a ventilátorok fordulatszáma jelentősen nem befolyásolja a hőfokokat. Annál inkább a ház belső szerkezeti felépítése, a ventilátorok száma és a szellőző nyílások kiképzése a ventik előtt. Összegezve, nagy ház, eltakart nyílásokkal, kevés ventivel, rosszul szellőzik. Kicsi ház, sok lyukas venti nyílással, több ventivel jobban szellőzik. Természetesen általában utóbbi vmivel hangosabb is.
Pl. Enermax Ostrog sok ventivel állatira jól hűt, de kicsit hangos.
Bitfenix Raider nagyon rosszul hűt, de halk is.
Közbülső állapot lehet pl. egy HAF X, ami közepesen hűt, de a 20-as ventik nem hangosak.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz tomgabor #27296 üzenetére
A normál ramok lazán aláférnek. Nálam (ASUS P5G41-CM) mindegyik slot használható. Nagyobb pl. Corsair vengeance ramok esetében nem tudom, hogy mi a szitu. Csinálok néhány fotót és lemérem Neked az alaplap és a borda alja közti távolságot... sőt, egy AC ram hűtővel imitálhatok vengeance magasságot is...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest