-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
aktív tag
válasz tothjozsef #3050 üzenetére
Szia! Biztosan jó oka van, amiért a használt üzleti gépeket nézegeted. De azért szünetben szánjatok pár percet arra, hogy ezt a vékony (16 mm), könnyű (1.2 kg) teljesen alumínium burkolatos ACER ultrabookot megnézitek:
Acer Swift 3 SF314-43-R431, Ryzen 7 5700U, 16GB, 512GB, 229000 Ft
14" FullHD (1920x1080) LED matt IPS 250nits 45%NTSC, Win11Home
Az AcerShopban 235 vásárlói vélemény olvasható... -
Drughi
addikt
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Karácsonyra kell
2. A gépre szánt összeg forintban? - Max. 80e Ft
3. Felhasználás? - 4.es iskolásnak, office, néha home work (ERP program),
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - min 14", max 16", a többi nem releváns.
5. Mennyit lesz hordozva a gép? - minimális
6. Operációs rendszer? - WIN11
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - min 8gb RAM, MIN 256GB SSD
8. Egyéb kívánság, speciális igények? - Magyar billentyűzet, örülnénk, ha háttérvilágítású lenne.
Sziasztok,
A fenti paraméterek szerint keresek 4.-es gyerkőcnek gépet, maximum 80e Ftig. Mivel karácsonyi ajándék lesz, esztétikailag szép gépet keresek. A thinkapd is szép, nem kell rózsaszínnek lennieFontos, hogy magyar billentyűzetes legyen, a többi paramétert leírtam.
Itt HA-n venném meg, vettem már 2 Thinkpadet és Latitude-ot is itt. Maradnék az üzleti vonalon, de lehet akár konzumer gép is, ha jó deal.
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt. Két szériával szemezek: Dell Latitude 7490-es széria vagy Dell XPS 13, de más ötletet is meghallgatok (használt, de picit magasabb kategóriájú eszközben gondolkozom).
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nagyon hamar, napok. :-)
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Kb. 130 e HUF.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munka, irodai programok, netezés, filmnézés (4K-s filmeket minimum vigye).
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem releváns.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13-14" legyen.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen, ez nagyon fontos. Könnyen hordozható legyen. Sokat fog utazni.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 11.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
256-512 Gb SSD, 16 Gb RAM szerencsés lenne.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Minimum 3 db USB port.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és
garanciával)
Abszolút működik a használt, ilyen árkategóriában szerintem nem is jön más szóba. -
dudu98
tag
Üdvözletem mindenkinek! Szeretném kikérni a véleményeteket használt Apple Macbook vásárlással kapcsolatban. Elsődlegesen egyszerű irodai munkára használnám (Office, PDFExpert), több felhőtárhely egyidejű használata, néha a Photoshopot is. Legalább 4-5 évre tervezek vele.
3 opció van jelenleg, az első egy Macbook Air 13 M2 24/512GB gép lenne, mely 570 ezer Ft, minden tökéletesen működik rajta, hibátlan állapotban, de nincsen garancia rajta. A második jelölt egy Macbook Air 15 M2 8/512GB, 470 ezer Ft jelenleg, 2 év jótállás még van rajta, szintúgy hibátlan állapotban. Az utolsó jelölt egy Macbook Pro 14 M1 Pro 16/512GB, 500 ezer Ft jelenleg, 60 nap Apple szervizgarancia, hibátlan állapotban, akkumulátorban 260 ciklus, kb 87% kapacitással.
Minden készülék esetén beszámíttatok egy másik eszközt, emiatt ezek az ajánlatok adottak.
Érdemes ezek közül bármelyiket is választani, vagy inkább más típusban gondolkodni?
Köszönöm a tanácsokat, illetve válaszokat ezzel kapcsolatban“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
dudu98
tag
Kizárólag Apple termék jöhet szóba. 2 éve vásároltam Zenbookot, csalódás volt 450 ezer forintért, úgy hogy előtte egy alap model Macbook Air 2015-öt nyúztam 4 évig. Nem működik a gyári email kliens normálisan, az edge böngészőt elsődlegesen tiltottam le a Microsoft reklámaival telerakva. Már a bejelentkezést követően is Microsoft fiókot adjak meg, azon belül fizessek elő Officera... Szóval maradjunk annyiban hogy mióta Windows 11 van kifejezetten utálom használni. Külön app minden folyamathoz (mert a gyári alkalmatlan arra), azok indítás után rögtön induljanak, ez az akksi időt is levette teljesen, örülök ha 5-6 órát kibír. És természetesen melegszik, a ventilátor pörög benne, sokszor még akkor is ha egy program se fut. Szerviz látta, kívül belül hibátlan, azt mondták ezzel jár ez. Nekem ez nem hiányzik.
“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
englishman
csendes tag
Sziasztok!
Használt gép vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni. Fontos a jó kijelző és a hangszórók hangja se legyen vállalhatatlan.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Novemberben
Max. 140 ezer Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, böngészés, filmnézés
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14-15.6, Full HD IPS. Multimédiás tartalomfogyasztás miatt ne legyenek fakók a színek, és a hangszórók hangja legyen elfogadható.
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nagyon ritkán.
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win11
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
256-512 Gb SSD, 16 GB RAM
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs -
Kbali
nagyúr
válasz englishman #3059 üzenetére
Ha utazás közben szeretnéd használni, az milyen jármű? Átlag buszon/vonaton a 15,6-os gépeket ki sem lehet normálisan nyitni.
-
tothjozsef
aktív tag
"Biztosan jó oka van" - csak annyi, hogy azt gondolnám, hogy ha nem ragaszkodik az ember az újhoz, akkor lényegesen jobb minőséget tud venni a rászánt összegért (Acer Swift 3 vs. Elitebook). De könnyen lehet hogy egy ilyen felhasználásnál nincs sok értelme a több 'minőségnek' - nameg ott a garancia kérdése is. Mindenképpen megfontolom, köszönöm.
-
teptep
aktív tag
Találtál már gépet?
Forgalmazó által bevizsgált, felújított, garanciális: ThinkPad T460 -
teptep
aktív tag
válasz englishman #3059 üzenetére
Forgalmazó által bevizsgált, felújított, garanciális: ThinkPad T480, Latitude 5410
Vagy esetleg újat is vehetsz:
MSI Modern 14 C12M, i3-1215U, 512GB, 8GB, 119990 Ft
14" (1920x1080) LED matt IPS 250nits 45%NTSC
A memória nem bővíthető.
MSI Modern 15 A11MU, i5-1155G7, 512GB, 8GB, 135900 Ft
15.6" (1920x1080) LED matt IPS 250nits 45%NTSC
Bővíthető: 2 db DDR4 slot, 2 db M.2 SSD slot
A 8350U, 10210U, 1215U és 1155G7 procik összehasonlítása -
utolsolevel
tag
Sziasztok
Használt notebook vásárlása előtt állok.
Minőségben melyik a jobb választás?
Lenovo T14 G2 vagy HP Elitebook 845 G8köszi
ß
-
5leteseN
senior tag
válasz Kukcaman #3070 üzenetére
Ha van némi "Csináld-magad/1000-mester" képességed és szándékod, akkor az Új(millió-HUF-ok) és használt("csak a fele") videó-vágós lapos helyett az eGPU is javasolt(lehet) sokszor féláron az akár dupla teljesítmény asztali GPU alkalmazásával kis kompromisszumok árán.
Egyik sem lesz tökéletes megoldás. Kis téma-topik olvasgatás és kérdezés segít megtalálni a jó típust.
[ Szerkesztve ]
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
Használt, utazós, kisméretű ultrabookot keresek!
Karácsony előtt
100.000 Ft
A gép célja, hogy az utazásaim során készített fotókat tudjam egyből szerkeszteni rajta (ebbe benne vannak drónós AEB és Pano képek összefűzése is).
Fontos, hogy "asztali" Lightroomot tudjak rá tenni, mert a mobil verzióban egyes nekem szükséges funkciók nincsenek benne. Ezért sem opció nálam egy sima Andriod tablet
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszanék
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
10-12”
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Folyamatosan nálam lenne utazásaim során
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Min 8Gb RAM, Min 256 Gb SSD
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Jó lenne a touch screen, esetleg a teljes kifordíthatóság, hogy tabletként is funkcionáljon, ha úgy van akkor toll mint gyári tartozék.
köszönöm -
teptep
aktív tag
válasz JamesHolden #3076 üzenetére
Forgalmazó által felújított, használt, garanciális Latitude 5490
-
morcosharcos
senior tag
válasz JamesHolden #3078 üzenetére
Thinkpad x270, 180 fokban nyitható USB-c-n tölthető,, és megeszi a win1124h2-őt is, most teszteltem. És mivel piszokolcsó, befér az árba még neked egy Wacom használtan.
[ Szerkesztve ]
Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”
-
Zsolti900114
tag
Sziasztok!
Hosszú évek óta egy Elitebook 8470p-t nyúzok nagy megelégedéssel, de most már szeretnék valami frissebbre váltani, ami hasonlóan strapabíró. Voltak Thinkpadjeim korábban, azokat is szerettem.
Előre is nagyon köszönöm a javaslataitokat!
Még ebben az évben.
Kb. 150 ezer forintra gondoltam.
Rengeteget írok rajta, így a billentyűzet fontos. Főleg irodai programok, böngésző sok nyitott ablakkal. Időnként fotószerkesztés, de nem túl sok réteggel, nem annyira komplex munkák.
Játszani nem igazán szoktam, de ha kicsit alkalmasabb lesz rá, mint a 8470p, azt nem bánom. Viszont nem kimondottan szempont. Ugyanez vonatkozik a videóvágásra is: ha egy szekvenciát össze tudok benne rakni, aztán azt kirenderelni, szívesen veszem, de nem akarok agyon effektelt mozifilmeket vágni rajta, nyilván ez nem az a kategória.
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A mostani 14 colos, úgyhogy vagy ez, vagy a 15,6-os gépek érdekelnek, kisebbek és nagyobbak nem. A fényes/matt mindegy, az IPS előny, de nem kizárólagos feltétel. Amikor a mostanit vettem, arra vadásztam, de nem az lett.
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán hordozom, a mostanit többnyire dokkolón használom asztalon. Ha viszem is, általában olyan helyen dolgozok vele, ahol van hálózati áramforrás.
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Jó lenne, ha a Windows 11-et is tudná fogadni.
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Most 8 GB RAM-om van, az alá nem mennék. A tárhelyem jelenleg 240 GB SSD + 500 GB HDD, ennél sem szeretnék kevesebbet. Az is jó, ha egy nagy SSD van, de ez a kombó is megfelel, ha optikai helyére tudok betenni HDD-t.
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincsenek különösebb speciális igények, SD-kártyát azért olvasson, és ha lehet hozzá kapni dokkolót, annak örülök.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz JamesHolden #3078 üzenetére
Gyakorlatilag ez a kategória kihalt. Talán még egy Thinkpad x280
-
morcosharcos
senior tag
-
bardi
aktív tag
Sziasztok!
Innen apróról keresek gépet, a jelenlegi kínálatot nézegetem.
Árban olyan 300 környékére gondolok.
A számításigényesebb dolog az videóvágás lenne, esetleg ha újra elkezdek szimulátorozni, iRacing, Assetto.
Méretben a 15-17" érdekelne, inkább a nagyobb, panel típussal nem vagyok képben annyira.
Sokat nem lenne hordozva, utazás közben biztos nem használnám.
Oprendszer jó lenne, ha lenne rajta, win10 vagy 11.
Tárhely SSD, fél vagy 1 terra.
Ilyen áron ahogy nézem kapni gépeket 16 giga rammal, rtx 3060 vga-val, a Pc-mhez képest előrelépés lenne, az i5-2500k, 8 giga ram, gtx960 talán 6 giga rammal, nem a kisebbik 3 gigás.
Amiket hirtelen látok, Lenovo Legion 5, Acer nitro 5, predator, Asus Rog.
Melyik lenne a megbízhatóbb, jobb típus, ami kevésbé melegszik? Biztos van valami más is, ami elkerülte a figyelmemet.'92 Honda VFR 750
-
totron
addikt
- tényleges PWM-mentesség a kijelzőre
- trackpoint
- 90+% sRGBA harmadikból esetleg tudok engedni. Korszak, gyártó, méret másodlagos kell hogy legyen. Jó billentyűzet, értelmes hűtés, s annak szoftveres szabályozhatósága értelemszerűen jól jön, de már az első kettő együttállása is fehér holló. Kiemelt teljesítmény nem igény.
-
totron
addikt
Futok majd még egy kört ott is, de nem nagyon tudják, nem látják. Típuson belüli revíziókat/panellottókat meg hagyjuk is. Van azért a Dell, HP vonalon is pöcökegér még, még ha azok el is maradnak egy TP-szinttől, a legújabbakról tényleg eltűnt, de nem érint egyelőre.
Esetleg hibrid táblagépek esetén elengedhető a trackpoint. -
Kbali
nagyúr
Az a baj, hogy mindenképp panellottó. Csak az lehet biztos, ha valamilyen diag progival megmondják, hogy az eladó gépben milyen van éppen.
(nekem pont nem begyere a trackpoint, hiába van az összes gépemen - HP, Dell, TP - egyiken sem használom, nem áll rá a kezem. Mondjuk tapipadot sem én ilyen öreg biil/egér kombós vagyok - játékban is, ott meg a kontrollert nem bírtam megszokni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Interactive Brokers társalgó
- Spórolós topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Call of Duty: Black Ops 6
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest