Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomdriver

    őstag

    Akik most készülnek hangkártyát venni, azoknak néhány személyes tapasztalat egy Asus Xonar U7-ről, egy hozzá nem értő szemszögéből. (utóbbira akkor jöttem rá, mikor komolyabban elkezdtem tanulmányozni az "audiológiát.") :D

    Mióta megvan a konfigom azóta annak alaplapi kariját használtam (ALC 1150), és mivel nem hallgattam másról zenét, így meg voltam elégedve vele. Speaker: T&V Kurbis 2.0 (Cordial RCA csatlakozással), fejes: Beyerdynamic DT 770 Pro (80ohm).

    Aztán jött az ötlet és vettem ezt az U7-est. Csak nagyon röviden róla:
    - Driverét az Asus honlapjárol töltöttem le Win 8.1-hez. Szépen feltelepült és kaptam egyből két szoftvert is hozzá, az egyik a Sonic Studio Pro, a mások a Dolby V4. Szokás szerint mindenféle feature van ezeken, én elsőre nem kapcsoltam be semmit, indításkor a Sonic a 16 bit 48 KHz-re helyezte magát, hagytam is itt.
    - Arra számítottam, hogy az alaplapinál erősebb hangot ad a kártya úgy a fejeshez, mint speakerhez, de nem. Ez meglepett és egy kis csalódást is okozott. Ehhez a Sonic "compressor" elnevezésű csúszkáját kellett feljebb tolni, amiről fogalmam sincs mit csinál még amellett, hogy plusz hangerőt ad a rendszernek. Többet nem is szólnék a Sonicról, mert azt tudja amit egy igényesebb audio szoftvertől elvárhat az ember, több hangjavító és hangolási lehetőség is van benne, amiket próbálgatva kezdett megjönni a kedvem, de nem voltam elájulva a kártyától továbbra sem.
    - A V4 aztán előhozta belőle a tudást, megjött a hangerő is, szebbek lettek a hangok az alapbeállításhoz képest. V4 bekapcsolásával a Sonic inaktív lesz, így innentől abban tudsz állítani néhány dolgot, de közel sem annyit mint az alapszoftverben.

    Összefoglalva azt kell mondjam nem rossz ez a kari, de lehet az én elvárásaim voltak nagyobbak, mert többet vártam tőle. Olvastam róla teszteket és íróik nagy része el volt ájulva tőle - nos biztos velem van a baj, de nekem akkora előrelépést nem hozott, mint amit sokan egy külső hangkariról regélnek.
    Hangsúlyozom ezek az első néhány óra használat tapasztalatai, lehet használata közben később rájövök, mivel ad többet mint az alaplapi.

    Ettől függetlenül ajánlott vételnek tartom, főleg így hogy pár napja bezuhant az ára. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák