- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
Bárki nyithat topikot...
Azt felejtitek el, hogy kis túlzással normál használatra bármilyen egér megfelel a legtöbb embernek. Igaz én speciel gyűlölöm, mikor elmászik a kurzor, megmozdítom jobbra, és balra felugrik, de hát istenem, akinek soha nem volt jobb egere, az hiheti azt, hogy ez a normális.
Wirelessből szintén nem tudom mi a fenének lista meg ajánló. Mind kicsi, attól a 2-3 egyébként 25 rugós egértől eltekintve. Meg kell nézni a logitech termékpalettáját, és meg kell venni azt az unifying vevős darabot, ami belefér az anyagi keretbe, meg nagyobb, mint egy 5 éves kislánynak szánt valami. Vagy amelyiknek tetszik a színe, mert úgy látom a gyártóknál is most ez a legfontosabb.
Offnak offja: 40 db wireless logi egér van az ipon kínálatában. Ez gyakorlatilag 5 típus, csak más színben. MS-nél ugyanez.
Asus, giga, cm, corsair, a4, rat stb. egereknél gyanítom ugyanaz a kínai oem gyártó, mindben ugyanaz a szenzor, a kapcsolók, csak a burkolat különbözik.
És végül, de nem utolsósorban: miért kell ezt hetente felhozni?
-
-
Ekkora baromságot! Még szép hogy ez a mérvadó! Mivel az egereket mi szerint lehet kategorizálni?
- szenzor pontossága
- anyagminőség
- kialakítás kényelme (ez személyenként eltér ugye)Egy autót iszonyat sok szempont szerint válogatod meg magadnak, pont ahogy írtad is. De az egérnek a legeslegelső legfontosabb tényezője, hogy pontos legyen. Mindegy mire használod, mivel valószínűleg úgy is egérnek fogsz egy egeret használni, nem? Nincs olyan, hogy "rally egérpadon használom az egerem"... Más szerint nem tudod bekategorizálni és ajánlani, mint hogy pontos legyen. Az meg már az emberi butaság, hogy ha azonos áron butább szenzorral szerelt egeret veszel, "mert te úgy sem vagy gamer". Akkor minek kell ajánlani? Akkor mi szerint ajánljuk neked, ha nem a pontosság? Maximum marad az anyagminőség/kényelem, ami szubjektív.
-
-
nyunyu
félisten
WoThoz kell eger is?
Altalaban nem a kekfogu, rendes Revonal is lassabb egerem volt a szuk keresztmetszet, hanem a negymagos amdm nem birt kipreselni 20-25fps-nel tobbet a csodalatos optimalizacionak koszonhetoen, de neha igy is atment kepregenybe, aztan probald meg eltalalni a semmibol teleportalo tankokat.
-
Nos, ezt tettem én is. Megkérdeztem egy másik grafikust és ezt az egeret ajánlotta: Logitech Performance Mouse MX™ Nagy, kényelmes, minden felületen működik, programozható, szóval jónak tűnik.
Xero:
Tábla egyelőre nem lesz, viszont a minőségi egérhez ragaszkodik. Kb. egyforma méretű kezünk van, szóval lehet, hogy a fenti Logitech kicsit nagy lesz neki, de szerencsére ki tudja próbálni egy helyen. A mázlista... -
kemotox
addikt
Attól még, hogy valaki nem profi esportoló, még nem feltétlenül kell gagyit használnia. Még azt sem lehet mondani, hogy ezek olyan drága egerek. 10 körül beszerezhető majdnem minden az ajánlott listáról. 11-ért Razer DA, Logi G400s ebayről, stb. (Tudom, sokaknak "nem játszik" az ebay, de az már az ő gondja - semmi félnivaló nincs a külföldi rendeléstől, főleg, hogy ha kérdez, akkor szívesen válaszol az, aki már rendelt külföldről - mert vannak itt egy jópáran- és tuti nem fog ki hamisítványt vagy ilyesmit. Egyedül az a hártánya van, hogy várni kell rá, de szerintem 3 hetet csak meg ér 7-8 ezer forint.)
Szóval eléggé irreleváns az autós példád.
Az ilyen tipikusan 1-2 hónap alatt kukázando nagyon noname dolgokat meg senki nem fogja szívből ajánlani, ezt megértheted.
A simán netezéshez meg ezerszer meg lett mondva, (és meg is van mondva, mikor felteszi valaki a kérdést) hogy tök mindegy, menjen be egy boltba és amelyiknek kényelmes a fogása azt vegye meg. -
Egyetértek. Grafikus barátom keres egeret magának. Valószínűleg megkapja a ma beújított Logitech egerem, de neki mit ajánlanátok PS-hoz (plusz a többi Adobe alkalmazáshoz), netezéshez, irodai munkákhoz? Madzag szóba sem jöhet. Egérpad nem lesz, egyszerű fautánzat laminált asztallapon dolgozik. Neki nem hinném hogy az számít, mint egy gémernek... Vagy erre jön, hogy vegye ami kényelmes, oszt' jól van? Akkor hol marad a topic lényege?
-
bbdzyx
senior tag
Nem láttam túl sokszor, hogy WMO-t, IE3.0-át ajánlanak a srácok itt a topikban. Legtöbbször úgy vettem észre, hogy mint ésszerű alternatívaként hozzák fel annak, aki nem akar sokat költeni, de mégis minőséget akar, nem pedig 16csillió színben pompázó tologatható Steelseries logót.
(#35798) Xero Miért kukázták a Rivalokat? Szponzorváltás?
-
Vanir
veterán
Aki irodai munka/böngészés/nagyon casual játékra kér egeret (és tényleg leírja a kérdését és a preferenciáit), annak nem szokták linkelgetni az ajánlott listát.
Ja, és ami technikai szempontból jó egy quakernek az jó egy codosnak is, elhiheted. A többi felől pedig döntsön a kényelem. -
Az van jogosan leszólva aki féligazságot hirdet illetve véleményét mint tény adja elő, lásd:
"Semmi fizikailag érezhető különbség sincs vezetékes vagy vezeték nélküli módban. Ha csak nem UT vagy régi Quake Arénát tolsz még mindig" <--- eami kihagyta, hogy "szerény véleményem szerint".Egymás mellett elbeszélés nagyban rontja a topic olvashatóságát
Értds: 2 rádiócsatornát hallgatok az aktuális egérpolitikai témában, még szép hogy nem összehangoltan beszélnek!
-
-
-
törölt tag
ha a mérnökön múlna, akkor az "tökéletes" egeret tervezne, csináltatna. a felsővezetés, managerek, gazdasági emberek garaskodják ki vérszemmel az utolsó tized centeket is a kapcsolókból, vagy minden másból.
de ez minden szférában így megy, profit mindenekelőtt akkor is, ha az minőség (erős) rovására megy.
-
-
salytmasztor
aktív tag
-
salytmasztor
aktív tag
Előbb azzal jöttél, hogy nem érdekelnek holmi mérések és tesztek.
Most megy pont azzal jössz, hogy tesztekben nincs mérhető különbség.
Grat, hogy önmagadnak mondasz ellent.Azt eredeti kérdés amire válaszoltál:
Adatfalo:
"A roccat-ból a kék változat jön be a legjobban, jól látom, hogy a színén kívül semmi különbség a ~7k-val olcsóbb társához képest?"VAN különbség a kettő között!
Csak a lézeres verziónal (A9800 szensor): inconistent acceleration, nem kívánt negatív-pozitív gyorsulás / pontatlanság és még lift-off jitter (egér le és felemelésnél erősebben elugorhat a pointer).
Az optikai szenzornál (A3090) fura módon ilyen problémák nincsennek.
Rá lehet keresgélni (pl overlock.net), bár Atee ezt is biztosan cáfolni fogja, mert ő ezt "nem érzi". -
adatfalo
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat!
Megértettem én a szubjektív véleményt is, ami eltér az itteni fórum álláspontjától és hasznos is volt. Mindenesetre lehet, hogy az olcsóbb de jobb belső-vel rendelkező pure optical-t fogom megvenni, amennyiben kézre áll. Igaz én 98%-ban munkára akarom használni, 3D modellezésre, PS-re stb. Amire (a wacom rajztáblám mellett) egy vezeték nélküli egér volna a legpraktikusabb, de azok nem nagyon vannak az ajánlott egerek között.
Vajon a pixel-ben mennyire örülnének neki, ha kicsomagoltatnék egy roccat kone pure-t aztán meg megrendelném máshol ahol olcsóbb -
salytmasztor
aktív tag
A saját választásoddal semmi probléma nincs és semmi közöm hozzá.
Csak pls ne ajánld másoknak a rosszabbat, ha van jobb.A buta tesztelgetések meg csak szegény tudatlan mazochistáknak van, ez nem is kérdéses.
Az igazi prők csak puszta izomból egyből megérzik, hogy a vakítóan fehér egerük csak nagyon menő cucc lehet! -
salytmasztor
aktív tag
"Ezért itt nem ajánlott."
Így van. "Itt" is és a normálisabb egeres oldalakon / fórumokon sem."Annyira tetszik, hogy ha éreznék bármi hátrányt a lézer szenzor miatt..."
Tesztelted-e valaha például az lézer egered / szenzorod pontosságát, gyorsulását, stb, bármiféle tesztprogrammal vagy bármi mérhető módon?
Vagy csak "érzesre" nagyon szipi-szupi neked és szerinted "itt" mi biztosan csak hülyíteni próbáljuk a népet a kamu információkkal és mérésekkel?Bár tudom csak segíteni szeretnél egy fórumtársadnak, ha már neked "bejött" a saját egered és "érzésre" nincs semmi probléma vele (még ha lehet fakezű is vagy a dologhoz).
Meg hát a fehér szín is fontos, mert úgy még jobban lehet "érezni", mint a "csak feketével" vagy zölddel.Bocs, hogy viccelődök, de te kezdted.
-
salytmasztor
aktív tag
"8200 DPI 1000Hz játékban majdnem minimumra véve... nem találtam el vele senkit. Ő meg úgy lő vele mint egy félisten. Mert megszokta!
Szóval most is azt mondom, hogy van élet az itt ajánlott egereken túl is és nem csak a vérpistik játszanak lézeres egérrel."Persze, hogy lehet ilyen beállításokkal és egerekkel is jól játszani.
Viszont ha a haverod egy jobb egérrel és normálisabb beállítással tolná, még ennél is (sokkal) jobb lenne.
És továbbra sem fogjuk ajánlani a rosszabb megoldásokat, ha tényszerűen és bizonyítottan jobb egy-egy szenzor vagy beállítás.
Nem lehet elvárnia senkinek sem, hogy sok ezer egeret elemezgessünk, hogy na ez 10%-al rosszabb, az meg 45%-al...ez csak kicsit szarfos, az meg nagyon, stb.
Ha kijön egy egér és letesztelve teljesen rendben van szenzor / szoftver / stb szempontból, akkor megy az ajánlottak közé.Ha meg valaki nem akar minőségi egeret, minőségi szenzorral, akkor menjen a ..... legközelebbi Tesco, MM, stb-be és vegye meg ami szemre tetszik neki
Nem kell itt szenvedni, hogy melyik egér "kevésbé szar" neki, mint az ajánlottak, mivel ezekkel a típusokkal úgy sem foglalkozik szinte senki. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"A fegyverek is jòl kitaláltak voltak ès használhatòak"
Használhatóak? ))
Basically használsz Flak Cannon-t, ASMD-t, sniper-t és a Pulse Gun alternatív lövését.
Alap pisztoly kb. semmire nem jó.
Impact Hammer-ben poén, hogy csomó lövedéket visszaüt, más kérdés, hogy nem-növények ellen túl sok haszna nincs. Meg van Impact Hammer jump, rocket / grenade jump helyett. Megint egy olyan funkció, amit a lassúsága és körülményessége miatt éles helyzetben kb. soha nem használsz.
A rocket / grenade launcher is közelít a használhatatlansághoz; nagyon lassú és ormótlan eszköz. A célkövető mód érdekes, de megintcsak túlságosan körülményes. A túltöltés akár jó ötlet is lehetne, ha nem csak töltési fázis végén lehetne vele lőni és nem eresztene ki mindent azonnal, amint az utolsó töltési fázisnak vége. Ami vicces, hogy rocket / grenade jump nincs vele, légkalapáccsal meg van.
Ripper. Totál useless, max. szörnyek ellen érne valamit single playerben. Ha lenne olyan.
Bio Rifle: A 3. gránátvető típus. A falra és különböző felületre tapadó zöld turhákok nem is lennének olyan rosszak, ha nem olyan végtelenül kicsi splash damage radius-uk lenne. Így maximum akkor használod, ha már unod a banánt vagy tényleg nincs más nálad.
A Shock Rifle egy butított railgun. Ha meg már rail-utánérzet, akkor a lövedék a gomb lenyomásának pillanatában legyen ott. De nincs ott. A másodlagos gömb + elsődleges lövés jópofa kombó.
A Pulse Gun gyakorlatilag egy Plasma Gun, csak lassabb lövedékekkel. Így lassítva viszont túl sokat nem érnek azok a gömbök. Marad a használható másodlagos lövésmód, ami ugye a Lightning Gun-ra hajaz.
A Minigun az minigun. Elmegy. Semmi pozitívat vagy negatívat nem tudok róla írni. Igen fantáziadúsan a másodlagos lövésmód gyorsítja a cső forgását a precizitás kárára.
A Flak Cannon az egész jó. Itt a shotgun szerepét tölti be, a falról pattanó "sörét" (izzó fémszilánkok) se rossz. Talán a "gránátvető" része is ennek a legjobb a listában, ami igazából vicces, mert két direkt-gránátvető is van ugye.
A Sniper Rifle jó fegyver, bár igazán headshot-tal jó.
A Redeemer poén. Felturbózott BFG. A másodlagos lövéssel lehet Vörös Bárót játszani - szóval el lehet ökörködni. A rakétát le is lehet lőni, ill. az Impact Hammer is vissza tudja pattintani.A legnagyobb bajom a játékkal talán mégsem ez, hanem a diafilmezésre hasonlító, szaggatózó movement (+dodge)-rendszer. Ezen még a mouse input fix sem segít - az egész játékmenet olyan, mintha valami stop motion cuccot néznél. Nem a szó szerint "keresztülfolysz a mapon, hogy még nézni is élvezet" érzés - nem egy légies balettelőadást élsz át, hanem egy újhús első botladozásait a parketten. Az meg idegesítő. : D
Azt nem tagadom, hogy vannak benne jó ötletek (pl. gyárilag beépített mutator-ok, azokból is elég sok, sok meccsbeállítási lehetőség, AntiGrav Boots) meg fun játékmódok (assault), de számomra ennyi kevés a felmagasztosuláshoz. Pedig párszáz órát még így is raktam bele '99-'02 között (meg azóta pár LAN).
"Nèzz meg egy komolyabb fragvideòt."
Több száz GB-nyi ilyen-olyan fragvideón vagyok túl, a kedvencek 13 DVD-re ki is vannak írva. :>
UT soha nem fogja adni azt a >>fluiditást<<, precizítást és letisztultságot - ezt objektívan is így látom, nem csupán vallásos meggyőződésből. -
törölt tag
Én se. Nekem még a régi van (bőven 10+) és hibátlanul működik/néz ki meg nem válnék tőle, max ha véletlen kiderülne, hogy Steve Jobs ezzel Quakezett Bill Gates-el vitáik rendezése gyanánt, max akkor menne aukcióra englandiába
(#34851) Lenry: Még a komolyabb japán omronok is beszerezhetők 500 ft/2 darabáron itt aprón. Ónszippantó/forraasztópáka +némi ón és jólvan
A switch típusát mondjuk nem tudom, de nem hinném, hogy drágább mulatság volna mint a japó D2F-01F. Gáz akkor van, ha elcseszed (a nyákot)
-
ttamashu
aktív tag
Azért hatalmasat ne várjon Deathadder-M6900-G502 utat jártam be, de nem érzem hogy az olyan szörnyű lett volna. Persze van különbség. Munkámból kifolyólag viszont elég sok ember egérkéjét kell löködnöm és az M6900nál nagyságrendekkel rosszabb 10K feletti egereket is fogtam már. ( a véres tenyérnyom egerekről nem is szólva, mert tegnap is kezembe került egy V8m és jujjjjj)
Konzumgémer nem fogja megérezni a különbséget.
Nem tudom van-e itt lowsenses quakes aki fogott már ilyen M6900-at, de szerintem még az Ő finnyás ízlésükkel is a szódával elmegy kategóriába esne (ami nagy szó).
-
sepsi0
őstag
Már el van döntve marad az SS (szsz)
Azért látom Te nem vagy elfogult.(#34236) Vanir
Még mindig azt mondom próbáld ki, szívesen kölcsön adom.....
Még annyi, hogy a szoftvert valami kínai csoda cég fejleszti, és csak a V7 A4Tech...
A V3, V4, V5, V8, meg hasonlók nem A4Tech termékek csak a mihez tartás végett....(#34238) atidzsiforc
Lehet igazad van! -
salytmasztor
aktív tag
Poénnak jó és érdekes ez a felmérés, de amúgy mi lenne az értelme?
Az "eredményektől" remélem nem vár senki semmit, mert kb csak egy összevissza egér-bill masszát fogunk látni...mivel (akár itt PH-n is) az emberek kb 80%-a nem tudja, nem néz utána jobban vagy csak simán nem áldoz rá, hogy igazán jó féle egér-bill kombót rakjon össze magának. -
linuxuser666
tag
Kitöltöttem.
Billentyűzetnél mechanikus soha nem volt még, így kiválasztottam hogy egyiket se preferálom, de be is írtam hogy kipróbálnám a mechanikusat. Egérpadnál kiválasztottam hogy a szövetet preferálom, de eddig még csak szövet volt. Bár szerintem ha próbálnám a többit akkor is ezt preferálnám, mert ez halk, és nem koptatja az egér talpát annyira. -
-
-
Termigáßor
aktív tag
Lenne egy kis javulás egy jó optikaival, de sanszos hogy csak 5-10% körül. Pl. nekem a Razer Lachesis (5600) nőtt nagyon a kezemhez, még a z-tracking problát is ki tudtam küszöbölni a megfelelő szögben emeléssel. Statokat tekintve állja a sarat a G400-al és a Mionix Avior-al is. Nem tudok akkorát rántani amit ne követne le stabilan! (G400-al még tudok), és lehet hogy furán hangzik, de nincs érzékelhető gyorsulás. Szóval igen, lézerrel is lehet eredményesen játszani. Munkára pedig egyértelműen jobb (pl PS pixelvadászathoz). Egy dolog zavar a lézeres egereknél - bár az újak egyre jobbak ebből a szempontból. -, hogy mindegyiknél érzek több-kevesebb input lag-ot.
-
-
-
Mi az a HC játék? Ha azt érted ezalatt, hogy István 0-24 kockul valami pubon, akkor arra valóban oké. Ha a versenyszerű profi játékra akartál utalni, akkor oda vacak a lézer. Épp elég baj, hogy accel van a lézerben, ráadásul sebességfüggő, amihez elég nehéz hozzászokni (ha nem lehetetlen). Ezekkel szinte lehetetlen izommemóriából pontosan és gyorsan pozícionálni a kurzort.
A legutóbbi lézer szenzornak pedig ezen kívül még egy rakat hibája van. (A9800)(#33545) juve600
[link](#33546) atee
A9800 a következő Roccat egerekben van:Kone Pure
Kone XTD
Tyon -
-
-
Az autós analógia még mindig rosszul van felhozva. "Hiába kényelmes az autó ülése, ha a motor alig indul el és félúton megáll" lenne a helyes.
Nem ellenségeskedés, csak a szakmaiatlanság félrevezető. Voltaképp szakmai topikban topikban vagyunk, nem az ajánlgassunk másod, harmadrangú dolgokat. (amiket sosem próbáltunk)Nyilván mindenki azt vesz, amit akar, de akkor nem kell itt tanácsot kéni, ha csak a kinézet számít. (Ez nemigazán szakmai hozzáállás)
Nem a Mercedes a legjobb.
-
coolpet
senior tag
Menzarol kiszuperalt szekeket vettetek?
Mi popecre megcsinaltuk a konyhat, csak 5 honap utan mar kene valami olyan stuff amire leulunk es eszunk, ne mindig a levegoben az agyon
Hat ez van majd meglesz.
Mindjart jon a MOD es ropulnek a hozzaszolasok
Meg varok jovoig, amig beesik a Kone Pure optical ara 10 ala es akkor veszek egyet. Meg padot is hozza. Meg fulest. Meg .... na meglesz ez
-
coolpet
senior tag
Most torott el a CPU hutom felfogato kerete, kellett vennem egy uj hutot, mar nem volt garis, 10 ropi.
A gyereknek kellett telikabat, 13 ropi.
Etkezo asztalt kene vennem, szekekkel, keszittetni kellene egyedit, mert a szabvanyok nem fernek el, ajanlat 70ezer ft...Tonkrement a Sony fulesem foszlik rola a borparna, meg van torve a vezetek, neztem egy uj Asus Cerberust, 15K.
Ebben a honapban osszejottek a dolgok, ugyhogy csak vagyalom marad egy ragcsalo, majd talan husvetra osszejon az ara
-
-
-
-
salytmasztor
aktív tag
Egér gyorsulás / pontosság teszt 1.
Egér gyorsulás / pontosság teszt 2.
Windows csúszka középen legyen és legyen kikapcsolva "A rámutatás pontosságának javítása". -
-
-
-
-
ggbuffon1897
őstag
4-5 éve volt, meg nem mondom, lehet az egérpad is spéci volt (mert azzal együtt adta ide), de nekem iszonyatosan nehéz volt húzni jobbra balra, korábbi egereimhez képest.
a leveses tányérhoz: távol állok 1-2 ismerősöm szintjétől, akik mítikus formulákat követve ülnek a gép elé böngészni, játszani (csuklószorító fel, csuklótámasz bekészít stb). Én azért kevésbé vagyok igényes arra a napi 1-2 óra játékra, ami többnyire nem fps
-
nyunyu
félisten
Nekem ez magas kicsit. Bőven elvagyok a Logitech K310 el 5k
Szép is és tökéletesen megfelel az igényeimnek.
Pont azert hoztam peldanak az Ergo4k-t, mivel kb. az a gumimembranos technologiabol kihozhato maximum.
Logitech sosem birta megkozeliteni azt a minoseget, pedig volt mar ra 9 evuk.Utobbi 4-5 ev L billzet kinalatatol amugy hanyingerem van, egy tisztesseges irodai igaslo billzetet sem kepesek mar gyartani, csak ilyen csilivili vackokat.
Kaaaaar, hogy az MS tobb eroforrast fektetett az elbaltazott metro UI megmagyarazasaba, mint amennyit a periferiaik fejlesztesebe.
Par eve meg siman ott voltak a billzet+eger elvonalban, csak azota nagyon leepitettek a hardver reszleget.Mondjuk eger fronton meg az MS kullogott az L utan, utoljara kb. az eredeti IME3.0-val alltak az elen, ugy 11-12 eve.
Azota elkovetett egereiket inkabb hagyjuk.Explorer Mousebol a kezdeti euforia utan eleg hamar kiabrandultam, ha kivancsi vagy ra, itt a topikban megtalalod a storyjat.
-
coolpet
senior tag
Mind a 2 link ugyanoda mutat
Gondolom a Kone Pure opticalt akartad linkelni mint amit en is.
Sajnalom azt az 5k huf kulonbseget csak a szine miatt, a szenzor nem is kulonosebben erdekel.
De hogy Fate nem tudott ajanlast mondani a 2 kozul... Csalodtam
Tovabbra is megy a vacilla.
-
-
nyunyu
félisten
Vagy mondhatnánk a billentyűzeteket, hogy micsoda számok repkednek a mechanikus billeknél és bizony sokan elhiszik, hogy nekik az a jobb, pedig semmivel nincsenek előrébb általában az egyszerű felhasználók.
MS Ergo4k-t hasznaltam 2005. karacsonya ota, nemreg a masodik ilyen billzetem kabele is eltort, ugyhogy kenytelen vagyok backup billzetet hasznalni helyette.
Mivel anno at akartam epiteni az Ergo4k-t mechanikusra, volt is keznel egy kinaipiacos oco Cherry, amit anno alkatresznek vettem.
Azota lustasagbol azt pufolom.Egyedul a hajlitott kiosztas, meg az integralt hastamasz hianyzik, viszont az MX Brown gepelesi erzete sokkal jobb, mint a 3 eves Ergo4k erzete, ami uj korahoz kepest sokat romlott (mint minden gumimembranos
)
Mondjuk a par eve nyuzottan sem veszes hangu Ergo4k-hoz kepest elegge kalapalasnak hallatszik, ha ezen nekiallok gyorsan gepelni.
Kb. anyam kokemenye valt 6 eves L Value Keyboardjahoz tudnam hasonlitani a csattogasat.
Pedig ez meg a csendesebb mechanikus kapcsolonak szamit, MX Blue sokkal durvabb hanggal bir.Sajnos a mechanikus billzetek arat a Cherry MXek nem olcso mivolta hatarozza meg.
Baaaaaar, mostanaban egyre tobb billzetgyarto all at a kinai klonjaikra.
Gondolom Razer billzetek araban ez nem nagyon fog megjelenni, amilyen erosen nekialltak marketingelni, hogy a "sajat" kapcsoloik jobbak, mint az eredeti...
Hiaba, naluk mar reg a marketing osztaly viszi a primet, nem a fejlesztogarda. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"hogy legyen egy olyan összefoglaló is ami nem szűkűl le 10 egérre"
Mármint momentán 40. NEGYVEN.
"Az AMD proci is egy hulladék az Intel hez képest mégis van piaca"
Meg fele annyiba is kerül kb. A maradék 10-20-30 ezret beforgatod VGA-ba vagy +RAM-ba és jó vagy. Az APU-i meg jobbak, mint az Intel-é.
És még így is használható, szóval rossz az analógia.SZenzor. Légyszi.
Részemről egyre kevesebb ingerenciám van hozzászólni a topikhoz. Semmi értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest