Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PPeter

    addikt

    válasz 3x3y #2530 üzenetére

    Megint egyszerűsítetek. Ha az adott íróban az adott lemezhez van normálisan kimunkált írási stratégia egy adott sebességhez, akkor teljesen mindegy, milyen gyors írási sebességről beszélünk a lemez maximálisan ajánlott írási sebességéhez viszonyítva. Magyarul: ha egy író tartalmaz egy bizonyos 16x-os lemezhez normálisan optimalizált 2x-es írási stratégiát, akkor az teljesen jól működhet. Csak azért nem lesz rossz, mert a lemez 16x-os, az írás meg 2x-es.
    Ellenben
    - az újabb írók firmware-ében egy-egy lemezhez (MID-hez) 4-5 írási stratégiát tárolnak el, amelyek többnyire a 6x-8x-12x-16x tartományt fedik le, tehát fel sem fogják ajánlani egy 16x-os lemezhez a 2x-es írást (nincs rá bejegyzett stratégia a firmware-ben).
    - a régebbi írók meg fel sem ismerik az új rendszerű 8x-os és 16x-os lemezeket, ha meg mégis, akkor az úgynevezett általános írási stratégiával fogják megírni alacsony sebességen, aminek a minősége (a csillagok állásán kívül) attól függ majd, hogy a leme elején rendelkezésre álló kalibrációs zónában mennyire sikerült belőni a lézert az írás előtt.

    PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Új hozzászólás Aktív témák