- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
igen
minél több csatlakozó van közte annál instabilabb-kontakt hiba-,ez csak elméletben igaz..
a gyakorlat az más.
meg aztán amire te gondolsz mint átalakitó adaper abból is kettő vanPCI változat és lengő szabadon levő kivitel [link] [link]
lehet,hogy az aprón találsz olcsóbban
nekem is van olyan lengő kivitelben de sosem használtam úgy,annyi van a dologban,hogy kipróbáltam müködik,de hosszabb távon milyen lenne azzal azt nem tudnám megmondani.
persze hosszabb távon a sata felületű DVD író a jobb,mert sajni az IDE CSATIS lapokat már kevésbé gyártanak.viszont a tesztek alapján a IDE/Pata csatlakozós DVD írók szebben irnak.
-
fcc
aktív tag
Nekem az utolsó linken található (61635 Delock Converter), van. Csak lehet más a neve, de így néz ki, ez a tudománya.
Milyen írót vegyek ami jól ír, csendes is, és nem "dobja ki" a tálcát. Ha jól olvastam a Sony-k zajosabbak. Eddig Pioneer-t használtam, és meg voltam elégedve vele. -
jeni
félisten
a Samsung,Asus/Liteon/Lg(?) halkabbak,nem gyorsan adja ki a tálcát
ellenben a Sony-k picit zajosabbak de jelenleg mint SATA csatis DVD írót tekintve az írnak legszebben.szerintem ha van IDE-PATA csatid az mehet tartalékba ,vagy próbáld ki milyen vele.
egy PCI-s Sata bővítővel jobban járnál hosszabb távonU.i:
"Előbb-utóbb alaplap csere lesz, és ez most a legolcsóbb megoldás szvsz"igen ha jól választasz akár 10db satás csatissal rendelkező alaplapot is tudnál venni. Leggyakrabban a 6 vagy a 8 csatlakozós alaplapok vannak.
Az Asrock csinál és gyárt 10 csatis 3 év garis lapot.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
jeni
félisten
válasz Flashget #17316 üzenetére
1155-s lapot keresel?
ez kicsi lap de inteles
nagyobb Asmedia chip-8 sata dugó-3év garancia-full tudássalASRock
Z77 Fatal1ty Professional (Intel s1155) ez az a lap[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
ha az MSi Z68-s lapom elromlana tüstént lecserélni ilyen Asrock lapra.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Igen 1155
Thx mindkettőtöknek![ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
addikt
válasz Flashget #17320 üzenetére
Óvatosan, mert nem minden arany, ami fénylik!
Nekem (bár amd-s) van egy asus lapom 10 sata porttal (2 eleve esata) és a külső vezérlőre (asmedia) kötött dvd írók (ha van mindkettőre kötve) csak 4x sebességgel írnak valamiért...
Magyarul nekem a 6+4 portból valójában van 6+1
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
addikt
Bocsáss meg, de lehet nem értetted a mondanivalóm lényegét!
Használod az összes sata portod?
Neked is gond van az írással?
Nem véletlenül ugyan olyan kiegészítő vezérlőnk van?Amúgy nekem is megy rendesen semmi bajom nincs vele a fentebb leírtakon kívül.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
rszp
aktív tag
válasz kleinguru #17325 üzenetére
Teszt környezet: XP+SP3 32bit, HDD Intel SATA3 port, Nero 11.0.12200
Lemez: Maxell DVD-R, MID RITEKF1
Az összes írásnál a 16x sebesség lett beállítva.Teszt 1.
NEC AD-7260S, ASUS 24BB1LT@Plextor, Intel SATA2 portokon.
Eleje: 6.7x
Vége: 15.4xTeszt 2.
NEC AD-7260S, ASUS 24BB1LT@Plextor, ASUS 1612BL PATA->SATA átalakító ,Intel SATA2 portokon.
Eleje: 6.2x
Vége: 11.9xTeszt 3.
NEC AD-7260S, ASUS 24BB1LT@Plextor, ASUS 1612BL PATA->SATA átalakító ,Intel SATA2 portokon.
Plextor PX-716 IDE port
Eleje: 5.8x
Vége: 10.1x[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Egy új gépbe szeretnék vásárolni egy DVD-írót (mivel a BluRay már drága). Milyet tudnátok ajánlani, ami már jó minőségű?
Illetve halk is (írás közben nem zavar, de ha filmet nézek akkor éppenséggel zavar) legyen.Köszönöm!
Üdv: Divi
-
jeni
félisten
válasz fagylalt #17331 üzenetére
Szia
Éppen ellenkezőleg maga a DVD lemezek drágábbak,mit a Blu-Ray lemezek ,a méretőket és a minőságüket tekintve, rosszabbak is,ma már a DVD lemezeket nem fejlesztik minőségileg.
A Pioneer BDR-207-s írót már kapni a boltokban 20000 Ft alatti áron.
A Panasonic Blu-Ray RE lemezekre 50 év gyártói gari van.Jelenleg a Sony írók (AD-7260S/7261S/7280S) amelyket ma inkább veszik. Pioneer dvd írók már nem Pioneer termékek. Marad még a Asus(Liteon belső) Liteon,Plextor(Liteon belső)Samsung írók.
-
fagylalt
senior tag
Szia!
Igen, igen. De nem szeretnék rá túl sokat költeni. Én olyan 10eFt-ra gondoltam max., de ezt azért nem írtam, mert ha annyival jobb egy másik író akkor adok érte 16eFt-ot is.
Úgy hallottam, hogy nagyon kerregnek a Sony (NEC) írók.
Valami jobbat tudsz ajánlani (mind1, hogy Bluray vagy csak sima DVD-író, csak minőségi legyen, jól írjon)?
-
fagylalt
senior tag
válasz verybigboy #17334 üzenetére
Mivel új gépbe (jelenleg épül) vásárolom, ezért SATA.
-Gondoltam megkérdezem melyik a legjobb választás.-
-
jeni
félisten
válasz fagylalt #17335 üzenetére
Pioneer BDR-207
hosszabb távra az a jobb,minőségi,és nem berreg és nem kerreg.
a mai DVD írók közül egyelőre a Sony a favorit,de egyre rosszabbak a lemezek hozzá.
a BLu-Ray lemezek ára már 25GB RE az megkapható 346 Ft/dbTerjed az LCD és a Plazma valamint a 3D szolgáltatás. Oda már kevéske a DVD platform.
[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
válasz Flashget #17337 üzenetére
én a 2003-ban vett Pio 106-s vagyis aTeac W50D volt 42000 Ft.-mai napig hibátlanul meg igaz csak 4x pörkölést tud.
azt nem mondanám,hogy a Blu-Ray már a MINDENNAPOK adatrögzítője az otthoni lakásokban,de tény az is,hogy a DVD jobban elterjedt mint ma a KÉKlézeres,de akkor nem volt nagyobb kapacítású pendrivek,és 1-2TB HDD-k és nem volt annyira elterjedve a torrent oldalak,fájlcserélők.
Divi27
elég annyit tudni,hogy a Pioneer már nem gyárt DVD írókat.
ha ez mond valamit akkor tudod is a választ rá.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz fagylalt #17338 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, de a Pioneer az minőségi gyártó? Kicsit hidegen hagy a neve.
az egyik legjobb..
nekem még az autóba is pio a cd lejátszó. az ő nevükhöz fűződik a nem tálcás rendszer bevezetése egyébként.Pio DVD író 2005-ben volt 20K..ma ennyiért Pio BR írót lehet venni..7 év alatt vedd számításba a Ft sem annyit ér már
egy DVD író és lemez manapság meg se közelít egy BR írót és lemezt..sem működésben, de főleg tároló kapacitásban sem.Mint ha BR lemezt hasonlítanék 1TB-os HDD-hez.
Realme GT Master Edition
-
fcc
aktív tag
a DVD+R9 az mi, az lenne a +DL? A Sony 7208s adatlapján találtam, és írok(nék) +DL lemezt is.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Keresem a legjobb minőségű, jelenleg kapható DVD-R vagy +R írható lemezt.
Előre is köszi.Üdv.
-
jeni
félisten
válasz banderasz77 #17345 üzenetére
Szia
A legjobb minőségű DVD-R/+R lemezt csak a magánszektorban találod meg.
Ellenben a boltban kapható legjobb az lehet de az már messze van a 3 évvel ezelőtti legjobb lemeztől -
verybigboy
senior tag
válasz banderasz77 #17345 üzenetére
Küldtem ezzel kapcsolatosan egy PÜ-t ... ahogy jeni is írja, legjobb minőségű lemezt már nem kapsz boltban, az csakis olyan embertől tudsz venni, ki még idejében betárolt ezen lemezekből, akkor amikor még kaphatóak voltak ... és az sajnos nem tegnap volt amikor ezen lemezek relatíve könnyen beszerezhetőek voltak ...
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
Halihó emberek ... külső házat keresnék belső SATA-s íróhoz! Körülnéztem idehaza nagyjából, de nagyon karcsú a felhozatal ... esetleg valakinek ötlete?
Köszönöm!
-
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest