- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
már ismert kérdés: melyiket ajánlanátok általános felhasználásra?
- család
- tájak
- néptánc felvétel szabadban ill. sportcsarnokokban.Lényeg:
1. a minőség
2. tartozékok legyenek olcsók/ akár után gyártott is legyen/ pl. aksi, memóriakártya...
3. könnyű kezelhetőség
4. könnyen lehessen pc-re menteni a felvételeketAmi most akciós ediginél:
Sony HDR-CX190E 90eFt
Panasonic HDC-TM80 93eFt
Sony HDR-CX210E 110eFtvagy esetleg a sokat emlegetett pana SD90
Jelenleg ez van: Sony HCR-HC44
Köszönöm!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
maxika2004
őstag
Szerintetek mi lesz a nagy -nagy SD90 , méltó utódja ?
Mert ahogy nézem, mire lemenne az ára el is fogy !Esetleg a HC-V700 ?
és itt adódik is a kérdés, melyik lehet jobb ?
illetve menyire van jelentősége a számoknak, a más "MOS" miatt ..?
1/2,33" Smart FSI MOS PANA - 1/4" MOS, Leica objektív -
fury71
aktív tag
Én még mindig az SD90-re szavaznék. Mondjuk nézegettem a Sonykat is, de ha lehet akkor már inkább a HDR-CX160 amiben ugyanúgy van 16BG memó és ez már optikai stabilizátoros nem szoftveres. Igaz a Panasonic is optikai.
Mondjuk az e-digital árak nem éppen akciósak mert egy hónapja is ennyi volt a kamerák ára.Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
fury71
aktív tag
válasz maxika2004 #7752 üzenetére
"Szerintetek mi lesz a nagy -nagy SD90 , méltó utódja ?
Mert ahogy nézem, mire lemenne az ára el is fogy !"Éppen ezért vettem egyet gyorsan, mert kifutó modell és nagyon jó ár/érték arányú. Szerintem ennél már nem lesz olcsóbb, mert teljesen kifut.
Utódnak én is a V700-t néztem, de annak még magas az ára. Az SD90 is 150e-ről indult.Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
DomToretto
tag
Helló,
Valakinek van JVC GZ-HM30, vagy GZ-HD445-ös kamerája?
Gyenge fényviszonyok mellett készített videó minőségükre lennék kíváncsi.Mondjuk lámpafénynél...
Tudna valaki linkelni videót?
Köszi
-
vazol
tag
válasz maxika2004 #7752 üzenetére
Bocsi de tudtommal mindkettő Pana optikás! Hogy az új MOS megéri-e azt a ~40ezret pluszban, ahhoz még várnék néhány tesztet. Nekem egy 4éves SD felbontású Pana GS120 van, most gondolkodom a leváltásán úgyhogy ezerrel bújom a teszteket és a fórumokat.
Ha nem vagy biztos benne, kérdezz és még bizonytalanabb leszel!
-
mikki79
csendes tag
Sziasztok
Most találtam ezt a fórumot és látom kis beleolvasás után,hogy vannak itt olyanok akik vágják ezt a kamera dolgot.
Az igen nagy "gondom" a következő:
volt anno (2002-) egy panasonic rx67-es vhs-c rendszerű kamerám.IMÁDTAM
Mivel sajna el járt felette az idő vettem egy digitálist (már nem is emlékszem...de valami canon volt)...de hamar túl is adtam rajta.Most egy pana sdr-h80 ast nyúzok,de gondolkozom hogy etttől is megválok.Az ok,hogy a régi ...közel 10 éves..panasonichoz képest ezek az újak semmit nem tudnak(azt az egy előnyt leszámítva,hogy könnyebb őket lemezre menteni
Tudnátok-e valamit ajánlani,ami ...legalább csak részben tud hasonlókat,mint a "kiőregedett kamerám"
gondolok itt:
éjszakai felvétel (nem valami 3 lux,hanem tényleg 0 lux)
képfeliratozás
digitális effektek(elsőtétítések ,felvételi módok stb)
ki vagyok bukva hogy a "régi kiöregedett kamerám" klasszisokkal többet tud,mint a mai újak
olyan érzés mintha a mercim zsigulira cserélném
segítségetek előre is köszi -
altntv
csendes tag
Sziasztok!
Én is kamerát szeretnék venni a közeljövőben 100-120K körül és nézegettem az új Panákat. Tulajdonságok alapján a HC-V500 elmarad a nagy kedvenc SD90-től? Szerintetek érdemes megvárni az új Canon-okat, vagy amíg van venni egy SD90et oszt jónapot ?
köfi
-
Tomix24
addikt
válasz mikki79 #7757 üzenetére
Egy 42"-os FullHD TV elött ülök, és rengeteg a régi VHS/Hi8 stb családi felvételem. Elsírnám magam ha a te álltalad említed technológia lenne a jobb.
Ez a 0 lux okés, tényleg kicsit jobb volt sötétben a képük, az akkor 300K körüli Hi8 -as kameráknak faternak is ilyen van. De feltaláltak már kamera lámpát is, és a családi felvételeket nem éjszaka szokták felvenni 99%-ban. 300K-tól pedig most is megkapod az áhított 0 lux-os tudást.
képfeliratozás
digitális effektek(elsőtétítések ,felvételi módok stb)
- ezeket mind tudja pl a SD90 kamerám, sőt még többet is. De a 65K-s samsung régi HMX200-am is tudta mind. -
mikki79
csendes tag
válasz Tomix24 #7759 üzenetére
má nem azért,de olvastad mit írtam?
nem a képminőségről írtam,hanem az "effektek tárházáról és az éjszakai módról"
igazad van .Tényleg létezik kamera lámpa,de néztél már meg egy 0 luxos infra felvételt,ahol senki nem takarja el a szemét....illetve a felvett emberek "többsége" mind azzal van elfoglalva,hogy mekkora sügér vagy,mert sötétben úgysem látszik semmi....majd mássnap jön a meglepi,mikor visszanézitek(ez egy buliban,lagziban nem kis dolog szokott lenni),míg az általad is említett lámpás megoldásnal mindenki a szemét/arcát takargatja
na ez az ami miatt szeretem/szerettem a 0luxotnekem annyira a hd nem is lényeg....eygenlőre
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz mikki79 #7761 üzenetére
Manapság már nehéz venni nem HD kamerát, illetve sokra megyek az éjszakai móddal világító szemekkel, ha a nappali felvételnél nem érti a család hogy mi a rák az amit a SD produkál a lassan mindenhová begyürüző LCD TV-ken. Szintelen szagtalan, homályos ragacs, 4:3 vagy kihúzott 16:9 módban is.. Így a képminőséget nem kerülhetjük el szó nélkül.
"buliban,lagziban" Ez nem a hobbi kamera szint. 300K felett amit látsz kínálatot, már jó ezen programok éjszakai változatára. 300K alatt eddig sem volt értelmes SD kamera erre a célra, így nem értem a panaszodat még mindig.
Mert minden másban ugyanaz a tudása a jelenlegi kameráknak, effektek és egyebek terén, sőt egyes kamerák lassítva is tudnak felvenni, és a manuál mód is ott van, rengeteg egyedi beállítással. Nem mellesleg a HD kamerákon is lehet vágni, összeilleszteni, törölni... És még sok minden ami max nem jut eszembe.
Példával élve, a te felvételedből az 5 percnyi 0 lux rész lenne élvezhető, a mostani HD kameráknál meg a maradék 99%.
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz Tomix24 #7762 üzenetére
Nekem is még régi kamcsim van (DS27) és én valamennyire értem az érvelését...
És anno még 1/4 es érzékelője van mint a nagy nagy sd90- és 900 nak....
oké, régebbi, meg gondolom rosszabb, de nem 1/6 mint a későbbi sok szutyoknak....
És igen én is félek hogy kevesebb fényben, szarabb....
és ne akarjon többet látni mint a szemünk.... gondolok arra hogy ne akarjon gyertyafényből nappali fényt csinálni, legyen az sötét, de ne hangyák és maszat háborúja.Egy kérdés, ezzel kapcsolatban... van a sd 90-900 nak olyan manuális beállitása ahol
nem világosodik ki automatice ? szóval én állitsam be hogy mennyire ?Van lámpám, nem is rossz , de nem mindig lehet azt se használni !
azt aláirom hogy a 0 lux az csak bohockodásra, meg poénra volt jó !
szóval egy olyan tesztre lennék kiváncsi,
esetleg akinek volt normálisabb mini dv-je, és most sd90, vagy900-a.....És igenis lehet félelem az uj cuccoktól hogy rosszabb.....
igaz más téren, de vettem egy uj GPS-t ugyanaz a gyártó csak ujabb tipus, csilivili nagyobb felbontás meg minden , és akad minden és egy kalap sz...r.....[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz maxika2004 #7763 üzenetére
A manual modban a SD90-nél ki lehet kapcsolni az auto kontrasztot, az okoz auto fényerő ráadást is. Hol előny hol hátrány. Annyi biztos hogy amióta digitális kamera van, a sötétebb részeken kockásodik a kép. Ez biztos gázabb mint a régi kameráknál, aláírom. Viszont most hogy a kislányom minden nap szinte új dolgokkal rukkol elő, rengeteg a felvétel, és nincs köztük 5-10 lux alatti felvétel. És így a FullHD meghálálja magát, nincs akadás/kompromisszum/csalódás. Ha lenne, már falhoz vágtam volna, mint a régi mobilomat
"Én nem kapkodom el arra eddig csak ráfáztam. (kicsit)... azért a v700 jóval jobbnak tünik sötétben...." hacsak kicsivel jobb mint az SD90, már nem fázol rá. Főleg ha sötétben jobban tejesít
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz maxika2004 #7766 üzenetére
Lehet ráveszem magam, és csak beltéri, sötét/sötétebb felvételeket teszek fel nektek. Mert sok a vita e körül Mindenki eldöntheti hogy elég-e ez neki, vagy vesz lámpát, vagy 300K körüli HD, vagy régebbi SD kamerát...
-
maxika2004
őstag
válasz Tomix24 #7767 üzenetére
Én egy kevés fénynél készült ...
ugráló gyerekekre (vagy valami mozgásra) lennék kiváncsi,
de akkor már ne csak auto módba...
szóval ahogy irtam legyen inkább sötétebb mint sismákos :-)és pl egy szoba kb 60-100 as égő ..
(nekem ahol pl gyergőcöket veszem 5x4 es szoba, van egy 100 as , + videohoz egy 500 as égő :-)(de azért gyerekeket ne csinálj )
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
ami most náluk van:
1. Sony HDR-CX190EB Full HD, 90eFt
2. Sony HDR-CX130EB Full HD, 90eFt
3. Canon HF M307 110eFt
melyiket érdemesebb megvenni?
-
padi68
senior tag
Német teszt szerint a pana sd90 1 helyezett, de azt már nem kapok...
[www.testsieger.de]bocs de a motor 2 kidobott 503 hibával és mégis 3x van fent az írásom...
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
[link] [link] Sajna ott tényleg csak hülyék vannak 2 éves 1080i-s kamerát hasonlítani a PAna kamerájához... Sd60-al és az akkori szoftveres képjavítós csúcs Sony-val volt pariban épphogy. A 25p-t az 1080i/50-ből konvertálja a kamera, és sajna nem túl sikeresen. Jó kamera(volt), de biztos találsz 100K alatt 2011-es modellt(Sony/Samsung pl)
-
padi68
senior tag
válasz Tomix24 #7772 üzenetére
kösz!
a két sony közül melyiket érdemes?
130 vagy 190Eb
Sony HDR-CX130EB Full HDhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
mikki79
csendes tag
kiváncsivá tettetek,hogy vajon mit tud ez a pana sd90
holnap megyek megnézem -
mikki79
csendes tag
ha lehet hinni a netnek,akkor Bp 1 kerben még lehet kapni
-
-
fury71
aktív tag
válasz maxika2004 #7763 üzenetére
Én elhiszem, hogy az analóg kamerák még mindig szebb színeket, sötétben jobb képeket készítenek, de sajnos analóg HD-s kamerák nincsenek ebben a szegmensben. Munkatársam is szidja a féléves Canon-t mert sötétben eszméletlen zajos és a régi PC-je le sem játssza a HD-s felvételeit
Ellenben csak ez a választék, haladni kell a korral stb. A mai igények egy kameránál: legyen kicsi, kompakt, HD-s, könnyű legyen kezelni (pl automata mód, menü) legyen rajta USB, AV, HDMI kiemenet, lehetőleg memóriakártyás legyen, könnyű legyen a videókat a PC-re tölteni, Facebookon megosztani stb. Ezeket nagyrészt tudják még az 50e kamerák is. A képminőség meg egyebek mellékes dolgok[ Szerkesztve ]
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
Tomix24
addikt
Azért persze gondoljátok meg az SD90-et. Csak azért van körülötte pörgés, mert más kameráról nem igazán dobnak fel a srácok sample-kat. Már töltöm fel a beltéris csomagot. Semmi extra, de több mint a semmi.
Nekem pl elég ez a minőség nappal beltérre: (filmből kivágva)
eredeti:
[link]Lehet másnak jobb kell. De 100K körül nem tudnék a Sony HDR-CX160-en kívül hasonlót dícsérni.
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
válasz Tomix24 #7782 üzenetére
na végre valaki
nézegettem teszteket és mivel a médiában csak sony vansony hdr-cx130e kontra hdr-cx190E
a 130-ra esett a választás: árban egyforma, de új és pár dologban erősebb.
ui. aranyos a pici!
közben látom Te is ezt ajánlod, holnap meg is veszem
milyen után gyártott aksit szabad megvenni hozzá?[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
válasz Tomix24 #7785 üzenetére
média most 15hó 0% részletre ad minden termékét ezért veszem náluk....
Győrben ugye eddig saturn volt és most azt a készletet adják el, új dolgok még nincsenek, de az akció csak vasárnapig megy...
lesz még új kistévé a hálóba + porszívó...
-
Tomix24
addikt
válasz maxika2004 #7768 üzenetére
5 hónapos, úgyhogy nagy aktivitásokat nem tudok felvenni De a semminél több lesz azért. Ai mod nem az igazi sötétben, mert próbálkozik az állítgatással és a manual mod sokkal kiegyensúlyozottabb azt vettem észre.
-
mikki79
csendes tag
na ez tényleg szép...ha ilyen minőségű felvételt csinál
és az ára sem rossz
asszem van egy eladó panám -
Tomix24
addikt
válasz Tomix24 #7787 üzenetére
Panasonic SD90 csak beltéri felvétel. Kapcsolgatva a funkciókat. Nem volt túl jó idő, így nem az utcán készítettem a felvételeket, bocs a rövidségért. [link]
A Color night dúrván kivilágítja a sötét szobát, viszont csak álványról ajánlatos, és statikus felvételekhez, mert belassúl(jogosan)
Asszem maradok az "adok neki fényt, vagy csak nappal kamerázok" módszernél. Nekem nem jön be a sötét felvétel
Akit érdekel és nem látta: Kint is kameráztam régebben, hátha ezek mind segítenek a választásban [link] és [link][ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Van olyan file megosztó, ami gyors maradt a megszüntetések óta, és 1 giga is felmehet egyszerre? Ingyen.. A Rapid lassúúúúú
[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
válasz Tomix24 #7793 üzenetére
Tudtommal a Rapid a "legjobb", amióta szegény Megaupload megszűnt. Esetleg játszhatnak még a privát szerverek, valamint a torrent, bár ahhoz kevesen vagyunk, hogy ez utóbbi reális alternatíva legyen.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
mikki79
csendes tag
9:45 óta a fele jött le az első videónak
remélem megéri -
Tomix24
addikt
válasz mikki79 #7796 üzenetére
Youtube-os videók közt nagyobb a választék, de ezek eredeti nyers file-ok, jobban látod hogy mégis mennyire bírja a géped, a konvertáló progik/szerkesztő progik, és eredeti 60 képkockás 28.000-es a bitráta. Max ezért éri meg.
De ma keresek egy másik szolgáltató ,csak lesz gyorsabb....
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Találtam új helyeket. http://www.4shared.com és http://extabit.com/ Lassan ide töltök fel. MAjd meglátjuk mennyivel jönnek.
-
Tomix24
addikt
[link] Pana SD90 rövidke beltéri. Hátha innen gyorsabb
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest