- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
petike199600
csendes tag
am valami 009.mts néven töltöm fel ami a fájl neve de nem kért nevet és mért azt irja ki hogy root?
-
Tomix24
addikt
válasz petike199600 #7351 üzenetére
A root, a gyökér. Töltsd csak bátran
-
Mellizom
tag
válasz Tomix24 #7276 üzenetére
kicsit volt időm nézegetni és felfedeztem még egy különbséget.
Elvileg a 99re rá megy a 3D kamkoder de a 90re nema másik dolog, hogy üzemidőről nem sokat tudok, esetleg érdemes megvenni hozzá a nagyobb aksit?
mikrofont szerintem veszek de aksi dologba még nem döntöttem. -
petike199600
csendes tag
na sziasztok föltettem a videót 009-mts néven nézzétek meg és segítsetek a beállításban mert a minőség nagyon nem jó.
-
Mellizom
tag
válasz petike199600 #7354 üzenetére
sd90 és 99 között kerestem az eltérést, nálam a 900 nem játszik.
ok akkor még sincs különbség
1 óránál azért előfordulhat, hogy többet akarok felvenni pl egy szafarira az édes kevés lenne
-
pinnacle
nagyúr
válasz petike199600 #7355 üzenetére
Köszi! Ha a linket is betennéd, nagy segítség lenne.
-
petike199600
csendes tag
nemnézte meg senki???
-
pinnacle
nagyúr
válasz petike199600 #7360 üzenetére
Köszi! Nincsen kinti felvételed? A beltéri tényleg nem tűnik jobbnak az SD90-nél, igaz lehet, hogy izzóval jobbat lehet készíteni. Zúgás gondolom a PC miatt van.
-
sunsunny
tag
válasz petike199600 #7363 üzenetére
A zúgás pont olyan,mint a tesztekben hallható venti hang a felvételeden.Nem változik semmit,amikor fordulsz(nem halkul-nem hangosodik),tehát belőle jöhet
Egyszer egy pillanatra hallani más zúgást is s ez a számítógéped lehet talán?
Leírásban 6.oldal 3.ábra.A leírás letölthető s a 77. oldalon van egy kis regélés a manuál módban használatról:
"Amikor az írisz beállítása az OPEN értéknél fényesebb, akkor átvált az érzékenységnövelésre." Ez gáz,ha jól értelmezem.
Kezelési Útmutató
Lehet így tud s kész...Korrektül az üzletben az életben!
-
mik-oca
tag
válasz sunsunny #7345 üzenetére
Szia!
A fényképezés tényleg más topicba tartozik
(Egyébként Én a manuális beállításokat gyakran használomHa tudom, hogy hosszabb időt kell felvennem igyekszem állványt vinni.(50-60 percnél többet felvenni szerintem csak egy vállkamerával lehet kényelmesen, tehát marad az állvány)
A régi kamerám sem kényelmesebb mint ez, azt bírtam azért (Sony PC101E-Mini DV)Most class 10-as SDHC, 16 GB-os kártyát használok. (SanDisk - megszoktam a fotózásnál, sosem volt vele gondom) Teljesen jól vesz fel a max. beállításokkal.
Nekem tetszik a kamera! Mivel tényleg csak a családi események és a gyerekek szereplése miatt használom, ezért nekem megfelel, és teljesítmény/ár tekintetében talán a legjobb kamera! (ha bele gondolok egy kicsit jobb objektív drágább, mint ez a kamera)Üdv.
oca -
sunsunny
tag
válasz petike199600 #7365 üzenetére
Nem mondanám,hogy szar.Így van megépítve s ezt tudja nyújtani.
Arra emlékszem,hogy régen az fz20-as fényképezőgép videofelvételénél nem lehetett fókuszt állítani.Tehát a panánál előfordulhat ilyen dolog.
Sajnálom,hogy nem tudok segíteni s a leírás is ennyit közölt.Korrektül az üzletben az életben!
-
sunsunny
tag
válasz mik-oca #7366 üzenetére
Szia!
Igazad van az állvány is megoldás,de próbáld egy erotika kiállításon vagy tömeges rendezvényen használni a kamerát
Én is ezen véleményen vagyok az sd90-el kapcsolatban,de még barátkoznom kell az apró méretével.A teljesítmény s ár tényleg a legmegfelelőbb a riválisokhoz képest.Na,meg hobbi s családi felvételekhez.
Tényleg drágább egy jó obi,de érezhető-látható is a különbség a szerényebbhez képest minden téren.
Bár veszel többszörös áron egy "csövet",ami magában semmit sem ér,a kamera meg "lövésre"készen Hol itt az egyensúly...Üdv:sunsunny
Korrektül az üzletben az életben!
-
pinnacle
nagyúr
spiii-nek köszönhetően van már Canon M46 felvétel is.
[ Szerkesztve ]
-
petike199600
csendes tag
Valaki letudná nekem irni hogy mi az az SHTR és az IRIS?és azt is hogy mire való és hogy jó őket beállítani?egyébként ma fogom még állítgatni a videókamerát és még lehet hogy teszek fel róla még felvételt a rapidsharera de aért valaki aki ért hozzá igazán segíthetne abban az egy dologban hogy miért szemcsés a kép.csak azt kéne jól beállítani és már semmi bajom nem lenne.
LÉGYSZIVES VALAKI SEGÍTSEN!!!! -
Tomix24
addikt
válasz petike199600 #7361 üzenetére
Most kezdem el szedni. Megnézem. A felhalmozódott beírásokra utána írok
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz petike199600 #7363 üzenetére
Na megnéztem. Megteszed , hogy átmész egy tök halk, nem számítógépes helységbe, és ott is veszel fel? Fejhalgatóval néztem/halgattam, de jó lenne kizárni a ventit. MEg azért ha tudsz,kint a szabadban, is vehetnél fel, olyan jó idő van
Illetve a szemcse nem eltüntethető. Sajnos attól hogy 3CMOS egy kamera, nem lesz szemcsétlenebb a kép, csak más a színhűsége mint egy 1CMOS-nak. De ezt leírtam, illetve egymás mellett volt felvétel linkelve ahol ezt bizonyítottam Ez van sajna. 300-500e körül már jobb gépek vannak, illetve jönnek lassan a természetfilmes kamerák.
[ Szerkesztve ]
-
sunsunny
tag
válasz Tomix24 #7373 üzenetére
Szia!
Természetfilmes kamerák jönnek
Na,ez érdekesnek tűnik!Így kategorizálva még nem láttam.Milyen márkára s tipusra kell gondolni s persze mennyibe kerülne?
Időjárásállóságot már lehet rájuk mondani gondolom,tehát esőt-havat-enyhe ütést bírnak?Üdv.
Korrektül az üzletben az életben!
-
Tomix24
addikt
válasz petike199600 #7365 üzenetére
Még annyit tehetsz, hogy átkapcsolsz manuál módba, és kell lennie egy FPS felező üzemmódnak, ahol 50 helyett csak 25 képkockával rögzít sötétben. Itt elvben kicsit enyhíti a kockásodást. Többet te sem tehetsz, kell a fény ennek a kamerának is.
-
panaZso
csendes tag
válasz petike199600 #7371 üzenetére
Szia!
Találtam ezt:
[link]Elég látványos az üzemmódváltás (color night shot) következtében bekövetkező képminőség változás. Esetleg ezt már próbáltad?
Köszi a felvétel feltöltést!
-
panaZso
csendes tag
válasz petike199600 #7371 üzenetére
Ebből is lehet tanulgatni a beállítások tekintetében, pl a backlight funkció, ami ott a szobai felvételnél akkor segített volna, mikor az ablakon "kukucskáltál" ki a kamerával
[link][ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Szeintetek ez ér pénzt? 18 ezerért láttam egy áruházban,de nem tudom ,ilyen lehet.
Tesztvideot láttam full hd felbontásban,de semmi többet nem tudok/találam/ rola.
itt bővebben vannak adatok rola de nekem ez semmit sem mond[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Silentfrog #7381 üzenetére
Én nem ajánlom. A mobilodba nincs filmfelvétel funkció? Mert ha van akkor az lehet leveri
Nehéz eladni utólag. Ez biztos.
-
sunsunny
tag
válasz camalot #7377 üzenetére
Így van s a mai kapott levél után biztosan sajnos,mert elfogadták a fűtéskorszerűsítést kis panelünkben,amely részemről 4 szelep cseréből áll+4mérőóra ragasztása s persze ez "csak" 140e ft-ért,amelyből 70-et támogatnak. A hülyének is megéri
Töredékéből kihozható e dolog,de sok "birka ül a csónakban" s megesznek bármit.Valaki ismét meggazdagodik,mások "vérén"...Korrektül az üzletben az életben!
-
sunsunny
tag
válasz Silentfrog #7381 üzenetére
Igaza van Tomix társunknak sajnos,pedig én mindig dobok labdát valamiért,de itt egyértelmű.
Az optika fényereje katasztrófa,jobb a mobil is nála a javaslat szerint.Korrektül az üzletben az életben!
-
Tomix24
addikt
Hogy lehet összevonatni 2 forumot? [link] Kinek lehetne írni? Tudja valaki?
-
Tomix24
addikt
válasz Silentfrog #7387 üzenetére
Létezik álvány is. Azzal 90%-ban le lehet redukálni a kézremegést. Csak mozogni nem olyan kényelmes vele.
-
Tomix24
addikt
válasz Silentfrog #7390 üzenetére
[link] Fateromnak ilyen van asszem. Egy lábas, és sokat segít a stabilitásban. Könnyü vele mozogni. Esküvő/ballagás. Teljes rezzenésmentes felvétel.
Melyik kamera rémisztett meg?
[ Szerkesztve ]
-
petike199600
csendes tag
akkor ne várjak többet egy 230 ezres kamerától?? Hát most nagyot csalódtam azthittem hogy szép képe lesz de hát nem inkább szép szemcsés kép .FRANCBA
-
panaZso
csendes tag
válasz petike199600 #7393 üzenetére
Szerintem ne add fel! Kizárt, hogy nem jó a kamera, de szokni és állítgatni kell. Ha csak a you tube sample-kat nézed, ott is van irtó gagyi és hihetetlenül jó felvétel, pedig a kamera ugyan az. Ergo: lehet vele (nagyon) jó felvételt is készíteni, csak ahogy Lenin is mondta: tanulni, tanulni, tanulni!
Szerintem a próbát kezd azzal, hogy menj ki az utcára, az udvarra, természetes fényviszonyok között kamerázz, hogy egy kicsit megjöjjön újra a kedved!
Hajrá!
-
GabeeeS
csendes tag
Sziasztok!
Kamerát keresek kifejezetten esti, éjszakai felvételekhez. Gyenge utcai világítás, vagy még annyi sem esetére. Lehet 300.000,- Körül is, ha jó. Várom az ötleteket.
Köszi! -
tiszavirág
tag
válasz GabeeeS #7397 üzenetére
Szia,
Ebben az esetben a konzumer videókamerákat, kamkordereket nyugodtan
elfelejtheted. Ezek 1/4"-os szenzorai soha nem fognak zajmentes felvételeket biztosítani ilyen körülmények között.A megoldás ennek ellenére roppan egyszerű.
Szükséged lesz egy Sony Nex-5n hibrid kamerára, 18-55 kit objektívvel 180e Ft körül van, nagy és rendkívül jó APS-C érzékelővel rendelkezik.Adapterekkel szinte mindenféle objektív csatlakoztatható hozzá, pl.
egy olcsó manuális 50/1,8-cal, vagy 50/1,4-gyel, nagyon gyenge fényviszonyok esetén is gyakorlatilag zajmentes videó felvétel készíthető vele.
Az egész kijöhet 200-210e Ft-ból.Csak hab a tortán, hogy kiváló AVCHD videó kodekje van, max. 1080p/50,
28Mb/sec bitrátával.Üdv
[ Szerkesztve ]
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
Tomix24
addikt
válasz maxika2004 #7398 üzenetére
Pana Sd90 kiesik, nem éjszakai kamera.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mini PC
- Milyen switch-et vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Dolce Gusto
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LEGO klub
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest