- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Apple iPhone 11 - népalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz aleister #9454 üzenetére
Hát, ilyen árkategóriában érdemes a nagyobb gyártók olcsóbb gépeit nézni(Canon, Nikon, Pentax, esetleg Oly/Pana), tehát pl. Canon 550/600D, Nikon D3100/5100, illetve Pentax K-r.
Általában ilyen árkategóriában egy 18-55mm gyújtótávolságú objektívet szoktak adni(esetleg ennél kicsit hosszabbat, vagy egy telét is mellé), ez kezdőknek szerintem teljesen jó, ha nem is szupernagylátó, de valami nagylátó azért van, nem a legfényerősebb, de kezdésre teljesen jó, utána majd úgy is körvonalazódik, hogy miben kéne erősebb, milyen gyútávval, stb.Szűz dslr-esnek meg hát.. Olvasson szerintem minnél többet a témában Pl. én Scott Kelby könyveit is szeretem, de vannak más jó szerzők is, neten is elég sokat utána lehet nézni, és valószínűleg utána nem lesz gond.
-
Throme
veterán
válasz aleister #9454 üzenetére
Mivel említetted a manual-ban történő fotózást így a belépő kategória (pl nikonnál D3100, D5100) nem lesz túl jó választás. Olyan vázat keress - szvsz - amiben már nagyobb a látott kép a keresőben (pl nikonnál a D90 és efelett). Nagyon jók a belépők, de manual-ban fotózni könnyebb egy magasabb kategóriájú géppel, más egyéb kényelmi tulajdonságok miatt is.
Fentiekkel egy gond van csak, hogy új esetén nem maradsz 200k alatt....
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...