Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blp85

    aktív tag

    válasz Wasquez #96447 üzenetére

    Az enyhén sárgásság az tényleg a nikkelezés jele. Ha a mai autókat megnézed, azokon is pl. a hűtőrács nikkelezett, mivel az tapad a nem fém elemekre is. A hűtőknél is a korróziógátlás és egyéb a fő szempont, de mivel nem eszed meg, nem kerül a szervezetedbe. Régen az ékszerészetben is használták emlékeim szerint, de ezt már előírás tiltja, mivel allergizáló (gondolom hosszabb távon bőrrel érintkezve, de nem állítom biztosra). Amúgy önálló vegyi anyagként a nátrium és a klór is mérgező, de nem egyenként teszed az ételbe, hanem nátrium- kloridként, azaz sóként. Vagy ott van az a szag, amit villámlás után viharoknál is lehet érezni, azaz az ózon, ami szintén nagy koncentrációban mérgező (az ózongenerátorokon is fel van tüntetve), viszont egy villámlás utáni koncentrációtól semmi bajod. A réz is mérgező terméselemként, viszont a felületi oxid miatt nem, az alumínium is dettó ilyen.
    Illetve a klasszikus autóknál a tömítést a karosszéria részei között ólommal töltötték ki, ami szintén mérgező (ahhoz, hogy használják fel is kellett melegíteni, a gőze sem egészséges.

    [Nikkelezés]

    Na egy kicsit én is elkalandoztam, kísért a kémia óra. :)

    Én nyugodtan használom a processzor hűtőt, ha nikkelezett réz, ha nem, mivel eddig nem tapasztaltam egyiknél sem, hogy a darabjai elporladtak volna. Illetve az alaplapok és egyéb számítástechnikai kellékek is tele vannak a környezet számára egészségtelen dologgal, ezért gyűjtik vissza elektronikus hulladékként a régieket, és jobb esetben fel is dolgozzák, és újból alapanyag lesz az ipar számára.

    Rowon, bocsi az OFF-ért!

    Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

Új hozzászólás Aktív témák