- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Íme az új Android Auto!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
profi
aktív tag
Úgy néz ki mégsem jött be a bios beállítás, mert este többször is kék halál után újraindult a gép. Visszaállítottam autora, remélem így jó lesz. Lehet hétvégén újra felteszem a Win10-et, mert nem emlékszem, hogy alaplapcserénél ezt megtettem-e Várom már a ventit is, hogy fel tudjam tenni a cpu hűtőt, mert 6 perc Aida stressz teszt után 77 fokos volt a proci.
[ Szerkesztve ]
-
Sajnos nem volt készleten sehol se a supermicro hűtője így sok googlézás után megtaláltam hogy mi is kell nekem. Konkrétan végigmértem és taperoltam egy rakás hűtőt egy nagyobb boltban.
A választás pedig Deepcool Gammaxx GTE lett ami gyakorlatilag szerintem egy cooler master 212.
Ramoktól nem fér el a venti, így azt kicsit furcsán kellett felraknom. Valamint alapból a procihűtő nem érintkezett rendesen a procival, kellett kettő kettő alátét a rögzítők alá. -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Noctua D15 alá keresek egy jobb fajta pasztát (hosszabb távra). NT-H2 és a Hydronaut között vacillálok. A lehetőségekhez képest szeretném kimaxolni a témát. Melyiket javasolnátok?
-
jim bcs
nagyúr
válasz MasterDeeJay #84852 üzenetére
(#84852) MasterDeeJay
Aaaz kemény, 2 is? Nyugi, látom, hogy server.(#84858) profi
Alap normál felállásban igen, ha vákuumra akarod meg fordítva.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
válasz jim bcs #84861 üzenetére
Kikérem magamnak hogy le szerverezd a workstationomat.
Amúgy jó hűtő. Szerencsére rgb nem megy rajta. Halknak elég halk bár 90w-os procikon nem is lesz hangos. Amúgy is viszonylag halk gép. És ez valóban még akkori tdp szerint 90 nem úgy mint pl a 4790k ami bár 88w mégis messze jobban fűtött mint ez az őskövület 6 magos!
Igazán bevezethetnék valami szabványt hogy 50% load mennyi watt meg 100% és lennének meglepetések. Nem ez a semmitmondó tdp. -
jim bcs
nagyúr
válasz MasterDeeJay #84863 üzenetére
Inkább a gyári pasztát kéne minőségire cserélni és nem lenne gond, olyan helyre is elegek lennének a 92-esek ahová most nem.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Péntek este visszatettem a 2400G-re a IS-50-et, amire feltettem a Lepa LBPOL12P-BL ventit. Nem igazán változott a hőfok, így tovább keresek egy másik cpu coolert. Ajánlottatok már 2 típust is, ami beférne, de közben rájöttem, hogy azok nem lesznek jók, mert akkor meg a házhűtés nem férne be mellette. A ház (Sharkoon QB One) gyártói oldala szerint 1500mm magas hő fér be, mellette kellene elférnie egy Raijintek Aura 12-nek (25mm mély). Magyarán maximum 125mm magas lehetne a hűtő, bár nem tudom, hogy ilyenkor nem akadnának-e össze, vagy nem venné-e át a hőt a házventi, ami káros lehetne rá
Eddig 2 cpu hűtőt láttam, ami magasságban jó lenn, kérdés, hogy mi a véleményetek ezekről?
Az egyik az Enermax ETS-N31-02, a másik pedig a Cryorig CR-M9PA M9 Plus. Ezek használhatóak, vagy inkább akkor már szánjam rá a pénzt és vegyek egy Shadow Rock TF2-t (magas memória miatt nem jó a Shadow Rock LP, pedig nagyon tetszik)?[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
ShadowRock LP-n gondolkoztál? Bőven belefér magasságügyileg. Nem egy hűdeerős, de kicsi, árban sincs elszállva, lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Ugorj neki megint az alulfeszelésnek! Akár többet nyerhetsz vele, mint egy új hűtővel és ingyen is van ráadásul. Próbáld az offset módszert. Ha jól emlékszem Asrock lapod van. OC Tweaker, Voltage Configuration, CPU Vcore Voltage -->Offset, Offset Voltage (mV)--> -100.00. Azt hiszem ennél többet nem is enged beállítani. Hatalmas eséllyel stabil lesz, ha mégsem, akkor vedd lejjebb!
[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
Megpróbálhatom, de nem fűzök hozzá sok reményt. Eddig mindig lefagyott a gép, amikor valamit átállítottam a biosban (volt hogy 10 perc után, volt hogy 1 óra után). Csak ezt az egy értéket kell átállítani, mást nem?
Más: A 2 proci hűtő közül használható valamelyik, vagy esetleg a Shadow Rock TF2 kellene nekem?[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlotok ehhez a géphez?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? --> ~15.000FT
2.: Milyen házba kerül? --> Zalman Z1 Neo
3.: Milyen alaplapra lesz? --> MSI B350 PC MATE
4.: Processzor típusa? --> Ryzen 5 1400
5.: Ramok típusa? --> Crucial Ballistix Sport LT 2x4GB DDRIV 2x (2x4x2 = 4x4GB)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) --> Legyen a legjobb, ha piros az is jó, de inkább fekete.Köszönöm az ajánlást!
Ezeket is néztem, csak alza mert onnan fog menni a többi is (más alkatrészek).:
*MSI-CORE-FROZR
*De itt a többi, de lehet más is.: Többiek[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
Zwiebi
tag
válasz magmakocka #84876 üzenetére
Az a huto feleslegesen draga.
Freezer 34 7.900.-: https://www.alza.hu/arctic-freezer-34-d5541304.htm
Fekete Freezer 34-bol van bontott csomagos 9.400.-ert: https://www.alza.hu/arctic-freezer-34-esport-one-feher-d5634790.htm
Vagy mashonnan vehetsz SE-213v2-t 4.800-ert: https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/id-cooling/se-213v2-p315451285/
Esetleg CM Hyper 212 Black Editiont 9.000.- kornyeken: https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/cooler-master/hyper-212-rr-212s-20pk-r1-p437994675/
Az Alzanal a Pure Rock meg elfogadhato aron van, de en meggondolnam, hogy mashonnan vegyek-e hutot, mert meg szallitassal is jobban jossz ki. SE-213v2 boven eleg lenne, es sokkal olcsobban megusznad.
-
magmakocka
aktív tag
válasz Zwiebi #84878 üzenetére
A szállítás ingyenes lesz.
Valamint az egy ARCTIC Freezer 34 eSport DUO - piros, ami ott van az ONE. Haverom is a DUO-t ajánlotta. Szerinted?[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
Zwiebi
tag
válasz magmakocka #84879 üzenetére
Itt az a kerdes, hogy mennyit er meg neked a szin. A procidat az SE-213v2 konnyeden es csondesen hutene 4800 + 1000 Ft = 5800 Ft-ert szallitassal egyutt.
Ha 14 es 18k kozott nezunk hutoket, akkor ott mar Brocken 3-at es Macho Rev. B-t lehet kapni hazhozszallitassal egyutt, es ezek mar mas kategoriaban vannak (mondjuk ezek pont problemasak lennenek a hazad miatt, de ez mar mas kerdes, van mas minosegi huto is).A Freezer 34 egy jo ar / ertek aranyu huto 7k Ft kornyeken. Ha meger neked a szine +7k-t akkor vedd azt, szerintem penzkidobas.
A linkelt Freezer ONE bontottan 9400, ez meg egy talan elfogadhato ar, foleg hogy szallitas mar nem jon ra. Bontatlanul 12k, ami boven tul draga, Hazhozszallitva 10k-ert kapsz Hyper 212 black Edition-t.
A szallitas pedig nem ingyenes, ha a termek dragabb. Azt az arat kell nezni, amiert megerkezik hozzad. 10k + ingyenes szallitas nem jobb ajanlat, mint a 8k + 1k szallitas. -
magmakocka
aktív tag
válasz Zwiebi #84880 üzenetére
Mármint azért lesz alzánál ingyenes a szállítás, mert már van a kosaramban más termék is, ami miatt a hűtő nem változtatna az ingyenes szállításon. Ez a Pure Rock, Be Quet és nem a Slim, igaz?
Elég tetszetős darab. Az SE 213 V2 nem lesz jó, AM4 miatt. Olvastam róla, hogy macerás felrakni, annyit nem ér meg.
Freezer vagy Hyper vagy Pure Rock? Melyik lenne a jobb?- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
Paxker315
addikt
válasz magmakocka #84881 üzenetére
A Freezer v Hyper 212. A Freezerek Oázisban korrekt áron mennek. Alzán még lehetséges választás a Fera3 is, ami "állítólag jó", csak még itthon nem igazán használják-ismerik.
Hol laksz amúgy? Helyi boltban is érdemes körbenézni-futni egy kört, errefelé pl. 10k alatt mérik az Arctic E-Sport editiont, de az arctic más hűtői sincsenek rossz árban.
-
magmakocka
aktív tag
válasz Paxker315 #84882 üzenetére
Itt Szigethalmon lakom. Helyi boltokban? Egy olyan számtech boltot sem láttam, ahol legalább ilyen termékek vannak, csak szervíz a fele. Most meg ez a Fera3 tetszetős. Olyan sok modellt mutattok, hogy nem tudok választani. Az a hőfok nagyon tetszik. Ez a Fera3 elférne a házamban? Rendesen felmegy AM4-re? Még most sem tudok dönteni. De ha segít, akkor a szobámban nyáron, ha 31°C van, akkor az lehet 35°C is durván a szobámban.
-
hegegabi80
addikt
Nem akarlak elszomorítani, de szerintem egyikkel sem leszel előrébb. Talán ha 1-2 fokkal lenne hűvösebb. Itt már szerintem a kis ház lesz a szűk keresztmetszet, ebből ennyit lehet kihozni.
A Shadow Rock TF2-ért én biztos nem adnék annyit, nem hiszem hogy sokkal többet tudna. Pláne ha úgy kerül be a gépházba, hogy a venti felett nem lesz szellőző, mert elég magas az egész. A másik kettő meg 92-es ventivel szerelt toronyhűtő, ami szerintem még lehet hogy gyengébb is lenne.
Én is próbálgattam korábban több hűtőt is, de nem sok különbség volt közöttük.
De ez csak az én véleményem. -
profi
aktív tag
válasz hegegabi80 #84885 üzenetére
Értem, ez elég elszomorítóan hangzik. Lehet, hogy cserélem egy kisebb procira (2200g/3200g), talán azok nem melegednek annyira.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hegegabi80 #84888 üzenetére
Abszolut felfújt téma, a sok fesszel kellene inkább kezdeni valamit, de hiába írjuk.
-
profi
aktív tag
válasz hegegabi80 #84888 üzenetére
Játék közben 65-70 fok között szokott lenni. Stressz tesztnél lényegesen feljebb megy.
Speed(R): Értem, de mint írtam, nem tudom alulfeszelni. Egyfolytában lefagy.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Mekkora alulfesszel próbálkozol, ill. fix vagy offset? Nagyon nem jellemző, hogy ne bírná 1.3V alatt alapon..ott valami más lesz szvsz.
Hűtőből egyébként miért ragaszkodsz az LP kivitelekhez? Ahol nincs anyag, ott egy jobb venti sem művel csodát. Már rég kerestem volna egy C12P/C12P-SE14et, ha ennyire topflow kell alacsony értékek mellett.
Vagy valami tower, 150mmig ajánlottunk is, miért nem jó? Ha más nem fűt be a kecóba, nem kell nagy huzat, lehet variálni a házventikkel.[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
válasz Speed® #84891 üzenetére
1.25 és 1.3, illetve offset - 100 amit próbáltam. Mindegyiknél lefagyott, ráadásul a hőfok sem csökkent. Már nem ragaszkodom az lp-hez, csak jobban tetszik. A ház hűtő venti miatt lenne jobb az alacsonyabb hűtő, mert akkor az is bent maradhatna. Igen, ajánlottatok már 2 típust, csak akkor elfelejtettem, hogy a venti már rendelés alatt volt Pont azt a ventit kellene kivenni, ami levegőt tud mozgatni a házban (Sharkoon QB One).
-
törölt tag
Kerlek segitsetek.
1. Mennyit szánsz a hűtőre? - Maximum 15k - legjobb ar-ertek arany preferalt
2. Milyen házba kerül? - Thermaltake Core v21
3. Milyen alaplapra lesz? - MSI B450M Gaming Plus
4. Processzor típusa? -Ryzen 2600 (kesobb tervezem boviteni valami combosabbra, de max 3800X kategoriara)
5. Ramok típusa? - G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - -
Zwiebi
tag
válasz #79563158 #84893 üzenetére
Barmi befer a hazadba, szoval vannak opcioid, a 3800X miatt azt mondanam, hogy Brocken 3:
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/alpenfohn/brocken-3-140mm-84000000140-p384839949/. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha az oldallapra 2x120mm venti megy, úgy a procihűtő magassága 125mm lehet, ide egy Pure Rock Slim pl-befér, biztosan jobb az IS-50nél. De amennyiben csak az egyik (első) ventihelyet használod befújásra, úgy elfér a 150mm (ide ajánlottuk a Brocken Eco Advancedet pl), kifelé pedig dolgozhat a hátsó venti, ami bár kisebb, de ez nem is gond, a pozitív nyomásra épülő szellőzés előnyösebb is. Összességében elég indokolatlanul szivatod magad azzal az LP megoldással, van egy csomó helyed.
-
hegegabi80
addikt
Esetleg aprón is nézz szét, ott is szokott lenni jó árban az ajánlott toronyhűtők.
Aztán jöhet a kísérletezés, van egy jó bár variálási lehetőséget abban a házban. A tápból is lehet érdemesebb lenne sfx méretű és akkor megint lenne egy kis plusz hely.
Én a hátulját tuti átalakítanám, hogy egy 120-as venti beférjen. Nem is értem gyárilag miért nem csinálták meg, hiszen elférne. -
profi
aktív tag
válasz hegegabi80 #84897 üzenetére
Sfx tápom van, direkt a ház miatt vettem. Most a 80-as venti sem fér oda a Lepa miatt. Mindegy is, mert cserélem kisebbre a procit és veszek hozzá toronyhűtőt. Utána ha odafér a venti, akkor megnézem, hogy befér-e a 120-as. Ez egy jó ötlet, köszönöm!
Speed(R): eléggé megreked a meleg levegő a házban jelenleg.
-
Bodz
nagyúr
Vennél inkább egy nagyobb és/vagy jobban szellőző házat! Ha nem ment az alulfeszelés, akkor szerintem még véletlenül sem az a megoldás, hogy csere gyengébb procira. Biztosan megbánod, ráadásul lehet a melegedési gondjaid sem fognak megoldódni.
Ma feldobom a másik ventit is a Freezer 34-re, aztán kiderül mit is ér...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest