- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chapel
addikt
Egy Asrock Z77 Extreme 4, be kerül most az i7 3770-em, amiből meglepően jó dolgokat hoznak ki, kis szerencsével és egy jobb hűtéssel.
Mivel soha nem húztam a cpu-t, így egy Alpine 22 Plus van rajta, teszi a dolgát rendben.A héten meglesz az új lap, abban megnézem mit mutat majd, de sanszos hogy hosszabb távon elkél majd egy combosabb hűtés, hogy 4Ghz-en vagy a felett szépen menjen stabilan.
A ház elég jól szellőzik, egy Fractal Design COre 3000.Nem szeretném szénné húzni, összegre ilyen 10k környékére gondoltam...?
Thx!
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Sleek
senior tag
Úgy néz ki összeáll a rendszer.
A procihűtés Macho 120
A ház kap artic 12 centis pwm ventit
plusz rendeltem még 2db Xilence COO-XPF120.R
2 db Xilence COO-XPF120.R.PWM ventilátor
1 db Xilence COOXPF120TR piros ventilátor
Valamint Gigabyte gtx 750 oc 2gb kártyát
Remélem elfér a proci hűtő és a videókártya a sharkoon vaya házban meg az m.atx gigabyte alaplapomon.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Zsmester89
őstag
válasz haxiboy #63491 üzenetére
Én azonos proci és alaplap mellé Phanteks TC14PE-t teszek ez a léghűtők királya..a mérete viszont jelentős, ezért előtte érdemes ellenőrizni, hogy elfér-e a házban továbbá csak alacsony bordás ramok férnek el alatta.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
haxiboy
veterán
válasz Zsmester89 #63517 üzenetére
sajnos nekem ez kifujva Corsair Vengeace-m van
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Pala
veterán
Sziasztok! nem tudom, jó helyre írok-e ezzel kapcsolatban: a hővezető pasztának van "lejárati ideje"? Most találtam a szekrény mélyén egy majdnem teljes tubus MX-4-et, de már több mint 2 éve itt lehet, szabad ezt még használni?
-
jim bcs
nagyúr
az még használható szerintem, ugyanúgy egy fél borsónyi vagy kisebb pötty a proci közepére aztán majd a hűtő szétteríti
próbaképpen nyomj egy pici pöttyöt a tenyeredbe és kend szét, a kezed hője már elegendő kell hogy legyen és meglátod mennyire kenhető, ha szépen terül akkor ok ha nem vagy darabos akkor kuka
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
35E körül melyik a legjobb kompakt vízhűtés?
Van egy pár versenyző ebben az árszegmensben.
Előre is köszi!
jim bcs: Ettől féltem...
Normális víz mennyibe lenne, csak CPU-ra szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Milyen hütót ajánlanátok FX8320-ra?
Fontos lenne,hogy forgatható legyen,mert a jelenlegi egy Arctic Freezer 13 CO,és a lapomra csak úgy tudom feltenni,hogy a venti a vga felé van,a borda meg a táp feléNincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
Remélem nem tévesztem el a topicot.
A véleményeteket szeretném kérni. 4db 120 és 1db 140-es ventillátorra lenne szükségem. Fontos lenne hogy halkak legyenek de a légszállításuk is a lehető legnagyobb legyen alacson fordulaton. Cooler Master N400 házikóba kellenének.
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
válasz sesomaru1989 #63529 üzenetére
Látom közben megtaláltad a >>> Ház ventilátorok topic-ot.
Nincs itthon csokid??
-
Karajev7
tag
Scythe Mugen MAX CPU hűtő-rol valakinek vlmi vélemény, tapasztalat?
Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...
-
Karajev7
tag
Kb. ugyan annyi a CORSAIR Hydro H55 is, de nem tudom melyikkel lehet jobban tuningolni.
Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...
-
jim bcs
nagyúr
válasz Karajev7 #63534 üzenetére
Scythe Mugen MAX ahol hangtalanul megoldod max szélzajt fogsz hallani közelről, a kompakt víznél ezt lehetetlen ott jelen van a pumpa is. Ha víz akkor rendes víz, ha nincs keret maradj a légnél, hidd el jobban jársz. A Hydro H55 amúgyse egy acélos darab és nem oc alá tervezték, egy pentiumon/celeronon/i3-on eltudom képzelni mert ott még halkan meg lehet oldani a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
David89
tag
Helló!
Van egy i7 920as procim, gyári hűtővel, amit még 2010-ben vettem. Mostanában arra lettem figyelmes, h naponta kékhalálozik a gép. Idővel a proc hőmérsékletre terelődött a gyanú, ami be is igazolódott, mert HWMonitor 80 fokot mutat alapból, ha pedig eldöntöm a házat, 60-70 közöttit. Egyértelműen kontakt hibás a hűtő. Próbáltam újra felrakni, de nem oldódott a probléma, a rögzítés gyengének tűnik. Újrapasztázni sajnos nem tudtam.
Ha új hűtőt kéne venni, akkor milyet érdemes, ami felmegy 1366-os foglalatra, ami nem drága. A proc nincs tuningolva.
Előre is köszi a válaszokat.
-
laychi
veterán
devils canyon egy fokkal jobb,meg általában véve jobb tuningosok a k verziók
Linxelni nem kell,az tuti,de az más tészta a haswelleknél mint ivynál volt.avx 2 plusz feszt kér és plusz hőt is termel jócskán.
Nem kell betojni azért tőle,hétköznapi felhasználásnál meg lehet fogni hőfokilag.
Mondjuk elkél hozzá egy jobb hűtő.vagy ott a delid mint lehetőség.
Nem veszélytelen,gari is ugrik vele,de clu-val lehet nyerni vele bőséggel hőfokokat.
Nyilván kisebb terhelésnél kevesebbet,nagyobbnál többet.
De oda se árt rendes hűtés. -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. INTEL i5-4590-re keresnék cpu hűtőt érdeklőnék ,hogy a Cooler Master Hyper 212 EVO vagy a Thermalright HR-02 Macho Rev.A, vagy esetleg a linkelt boltból valami más. Ház Zalman Z9 Plus, megnéztem mindkettő belefér. Illetve feltétel lenne ,hogy 4-5 hónap múlva ne menjen szét a rajta a venti mert nem fogom tudni cserélni mert nem ott élek. Halk kéne és ami jól hűt, illetve amelyik megbízhatóbb. 4000ft különbség van a kettő közt de ha nem muszáj nem akkor jó az olcsóbb is.
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
BuktaSzaki
tag
Sziasztok urak!
microATX házba (i1150) szeretnék szuper csöndes hűtést.
SCYTHE Big Shuriken 2-t néztem ki, van ennél jobb?Kösz, B
-
Sleek
senior tag
Vááá tépem a hajam. Kb fél napot ment a Macho 120 ventije de iszonyat elkezdett zörögni. Nem is lenne gond mert venti van itthon de szedhetem le a hűtőbordát mert a csatlakozót teljesen eltakarja. Most jön az a funkció 20 cm s pwm toldó kábel az alaplapra arra rádug a venti.Ha cserélni kell a ventit akkor nem kell leszednem a hűtőbordát megint.
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
and1ao
őstag
válasz Gabe123 #63541 üzenetére
Az a baj hogy hogy teljesen más kategória a két hűtő Macho fényévekkel jobb minden téren, Szóval ez nem kérdés szerintem.
Buktaszaki (tetszik ez a név ): inkább vagy a sima 100-as verzió ha pénztárca megengedi azt ~2k plusz pénzt
jóval halkabb mint a shuriken.[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
jim bcs
nagyúr
válasz BuktaSzaki #63543 üzenetére
Igen van! Kellene a ház pontos típusa a cooler max magassága miatt illetve egy keret.
-
Hobbbyt
őstag
válasz Gabe123 #63541 üzenetére
Szia!
Nekem egy sima i7 4790-en van a HR 02 Macho. Úgy állítottam be a biosban, hogy 40 fok alatt be se kapcsoljon a CPU venti se. Nincs VGA csak IGP, Így passzívan böngészés, youtube és filmek alatt 27-32 fok. Aida stress test, GPU terheléssel jobban fűt mint prime95 alatt, max 64 fokig melegszik.. ekkor ~850 körül forog a CPU venti. (min 560 max 1220)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a HR 02 Macho nagyon tuti hűtő.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
Egy i5 3470-re keresnék egy halk toronyhűtőt, 5-6k között. A ház egy CM N200, a konfiguráció többi része az adatlapomon.
Amit eddig kinéztem, az a DeepCool GAMMAXX 300, ami egyedül zavar, hogy nem csavaros a felfogatása... Jelent ez valamilyen gondot?
Jelenleg egy ilyen EKL hűtőt használok, ami 2 részcsöves, igen stabil jószág (csavaros/hátlapos felfogatás).Érdemes egyáltalán cserélni?
Köszönöm a válaszokat!
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
Egy Mini-ITX házban lesz egy i5-4690 cpu, semmi túlhajtás (mivel nem is K), és nem is lesz túlzottan terhelve. A hűtő magassága max. 5,5 cm lehet, és nagyon szélesebb sem, mint a gyári, mert közel vannak a RAM-ok.
A gyári hűtő kb. 4,5 cm magas, de azt szeretném, ha terhelés nélkül minél csöndesebb lenne a konfig, ezért abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van-e jobb választás ide, mint a gyári hűtő.
Egy Shurikent már próbáltam, de az 2-3 mm híján pont nem fér be, túl magas.
A Kozuti pedig túl széles (kb. 10 centi), és belelóg a RAM-ba 2-3 mm-t.
Szóval lehetne magasabb is és szélesebb is kb. egy centivel, mint a gyári.Amit találtam, és nagyon tetszik, az a Zalman CNPS2X, ami viszont kisebb, mint a gyári, tehát nem praktikus, bár sokkal több benne a réz, van pl. egy S-alakú hőcső, a gyáriban egy réz mag.
Ez a Zalman 120 W-ig jó, tehát elég bika a méreteihez képest, de nagyon hangosnak tűnik paraméterek alapján: 17-22 dBA, és 1500-nál indul a fordulatszám. Ennél még lehet, hogy a gyári is halkabb volna? -
Kristof9094
senior tag
válasz Kristof9094 #63548 üzenetére
Na a link meg kimaradt. Tehát ilyen a hűtőm
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest