- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Tegnap szétkaptam az egyik Wuque V2 stabot (space) és a drótot a a főzőlap üvegén próbálva ez egyik fele síkban van, a másiknál viszont van egy kis mozgás (remélem érthető így). Mivel tudnék "hajlítani" rajta, hogy síkban legyen? Kézzel esélytelen.
-
krono.
tag
válasz Molydeus #96052 üzenetére
Köszi a részletes választ, meggyőztél. Én is a standard hiányától féltem ezeknél, be is igazolódott. Az, hogy van egy rakás más negatívuma is, pláne. Kíváncsi lennék az élményre (nem az SOCD-re, hanem csak natúrban az actuation point állítás mennyit számít reszponzivitásban, illetve arra a featurere, hogy amint emelem az ujjam már deaktiválódik), de kár volna beáldozni egy csomó mindent ezért.
Ez esetben korábbi igényeimre mi lehetne jó választás? Akár valami DIY barebone összeszerelős sztori is lehet. Milyen kapcsolót volna érdemes kipróbálni esetleg a piros után (Keychronnál mondjuk sok opció nincs)?
AH-n a K8 Pro volna, ami magyar is, de a K széria helyett a V/Q ajánlott inkább, ahogy visszaolvasgattam, akkor már inkább a jobb minőségre mennék, szóval V1 talán? -
dqdb
nagyúr
válasz krono. #96102 üzenetére
Ha nem sürgős, és kell a magyar nyelv, akkor megvárnám a V3 Maxot az AH-nál. Ha kell a magyar nyelv, akkor ugyanez a Keychrontól.
K8 Prót csak akkor, ha sürgős és magyar kell (bár valószínűleg az utóbbi idők árfolyama miatt nem lesz olcsóbb, mint jelenleg a V6 Max a K10 Prónál, de azonos vagy hasonló áron is jobb választás).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
fuximaxi
senior tag
Azt esetleg nézte már valaki, hogy mennyire kompatibilis a Q6 Max és a V6 Max háza?
Kérdés, hogy a V6 Max belsejét át tudnám pakolni a Q6 Max házába? Egylátalán megéri-e.
Van egy ANSI Q6 Maxom és gondoltam veszek egy V6 Max ISO Hun-t és a kettőnek felcserélem a belsejét. Mivel AFÁ-t el tudom számolni, talán nem lenne drágább, mint belsőt rendelni a Q6-hoz.Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
Tin
veterán
Nekem gépelésre, magyarul sok szöveg írására nem jött be, a magas profil miatt. A fényesedés valóban megtörténik idővel, de semmi baja. Az, hogy marketing vagy sem a Red=játék, azt nem tudom, nekem max arra lenne jó.
MX Master 3 volt a kiszálló a komplett Logitech márkából [...] Irodai felhasználás mellett ne álljon már neki ragadós masszává dezintegrálódni egy 30e forintos egér burkolata 1 év után.
Teljesen igazad van, de ez megtörtént velem pl. a második generációs DeathAdder 3.5G-vel is, ráadásul úgy, hogy az egér állt. Nekiestem izopropil alkohollal, és leszedtem a ragacs réteget róla, ez volt kb 8 éve, azóta is használom időnként az egeret. Az MX Master 3S-ben nekem a kattintó kapcsoló nem jött be, nagyon rövid az útja, ezért az első néhány hétben folyton duplán kattintottam. De aztán megszoktam. Ha lejön a burkolat, akkor meg majd gariztatom. Nem lepődnék meg, ha messze nem lenne már az a minőség, mint a régiek.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #96105 üzenetére
Nem nagyon, eltér a plate, máshol vannak a fülek, így a csere nem kivitelezhető.
A nyák ellenben lehet, hogy csereszabatos méretben, így egy külön vásárolt Q6 Max ISO plate-tel ki tudod kivitelezni ezt a tervet. A két nyák maga amúgy biztosan nem egyezik meg, mert QMK forrás alapján a mátrix eltér pár helyen, így a nyák is (hülyék ezek).
-
dqdb
nagyúr
válasz krono. #96106 üzenetére
Sejtés, eddig az AH mindig hozta a 75%-TKL-100% méretet magyarítva Keychronból. Kicsit/akciósan jóval olcsóbban Akkótól valami, hasonló áron extrém akciós Keychron Q8 barebone itthonról, felette drágábban Neo sorozat külföldről.
-
nyunyu
félisten
Azon röhögtem tegnap, hogy 28$-ért lehet kapni Alin MX Master 3 klónokat, amik még RGB villogást is tudnak.
Hopp, mára extra akciósan 22.6$
Én mondjuk az első, még plusztech mekkmestereknél szálltam ki 3-4 éve, bár a harmadik, amazonos öszvért * még mindig használom melóhelyen irodai egérnek.
Ugyan vettem helyette egy második Ninjutso Origin One X-et (alul középen), de azt stock állapotban nem tudom elviselni (Kailh GM8.0 + nagyon nyikorgó enkóder )
Még mindig nem bírtam rászánni magamat a customizálására, pedig már vagy fél éve megvannak hozzá a Huano Silent kapcsolók, meg a hangtalan enkóder.*: MX Mastert addigra már nem gyártották, így az MX Master for Amazon az eredeti fekete MX Master házát, de a 2S elektronikáját kapta, érzékelőjét visszabutítva az eredeti MX Master szintjére.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Molydeus
őstag
A Keychron ügyel rá, hogy még azonos méretű Q és Q Pro között sem cserszavatos a Plate... Azt még nem néztem, hogy a Pro és a MAX között lehet-e cserélni. Mindenesetre barátságos lépés lenne Pro tulajok felé, hogy külön vásárolt MAX PCB-t be lehessen rakni, de webshopon ugye nincs külön PCB...
M.
-
Tin
veterán
válasz nyunyu #96112 üzenetére
Nem tudtam, hogy ennyire vacak, főleg a 125Hz-es polling rate-et nem, az tényleg nevetséges (bár irodai munkára nekem jó az is). Van amúgy egy MX Master 3S-em, kb fél éve használom melóhoz, egyelőre se kopást, se egyéb problémát nem látok vele, de azt éreztem már az elején, hogy ez nem az a minőség, mint a korábbiak. Ahhoz képest persze drága.
Így viszont megkérdőjeleződik az egész projekt, mert ha most X féle billentyűzetet használok Y féle egérrel 3 eszközön, és mindig ilyen fejvakarós/macerás oda-vissza váltogatással megy, akkor az egész nem ér semmit. Nekem ebben a csomagban épp az lett volna az előny, hogy egy gombnyomással váltható mindkét eszköz, de ha az a vége, hogy jobb minőségű, de ugyanúgy 2-3 billentyűzet meg egér van az asztalomon, meg 3 féle dongle dugogatva az eszközökbe, akkor inkább hagyom az egészet francba. Csak mert az MS billentyűzetem jó, a G602 szintén, alig pár hónapja bontottam egy újat, mert a régi már teljesen elhasználódott.
-
dqdb
nagyúr
egy gombnyomással váltható mindkét eszköz
Külön kell az egeret és a billentyűzetet váltani akkor is, ha azok egy gyártótól vannak és egy receivert használnak (de úgyis többet fognak, a gamer egerek nem közösködnek a billentyűzettel).Egyedül a feljebb ajánlott USB switch az, ami ezt megoldja. Vagy ha a képet is váltani akarod a perifériák mellett, akkor a monitorodban a teljes értékű KVM feature.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #96113 üzenetére
Q és Q Pro plate
Lenne racionalitása, hogy megegyeznek, de azt is megértem, hogy eltérnek, mert az akkuk helyének kialakítása módosíthatott úgy a designon, hogy a fülek helye-mérete változottQ Pro és Q Max plate
Köcsög húzás lenne az eltérés, mert a billentyűzet oldalán csak szoftveres eltérés kellene, hogy legyen. Egy gyors ellenőrzés alapján úgy tűnik, hogy megegyeznek (a nyák eltér, más a mátrix, hülyék ezek).Q Max és V Max plate
Megértem, hogy eltérnek, egy üreges-merevítős fröccsöntött ABS háznál a belső struktúra teljesen eltér, mint egy tömör fémnél. Azokban az esetekben, ahol ugyanaz a plate jó a ház fröccsöntött és CNC-zett változatához, ott az előbbit tervezték meg, és az utóbbit már ahhoz adaptálták, nem fordítva.A V6 Max plate-je nekem nagyon furcsa és nem értem a koncepciót, hogy miért az F4 felett kezdődik az első fül felül. Az F1-F2 környéke rugalmas plate mellett eléggé inkonzisztens lesz érzetre, szerencsére nem betűk vannak ott, de ez még a QWE környékére is kihatással van valamennyire.
Az, hogy külön nem árul nyákot a Keychron, hanem úgy kell kikönyörögni belőlük, érthetetlen lépés.
-
dqdb
nagyúr
-
Valkűr
addikt
válasz Roland861010 #96121 üzenetére
Van nekem is fent, raadasul benne van 19 halkitott kapcsolo az árban ha gondolod nézz ra, ez vadi uj garanciás.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
dqdb
nagyúr
[Lemokey L4]
heti Keychron, de végre tényleges újdonság tőlük, és nem a szokásos copy-rescale-paste vagy Pro → MaxPCB gasket mount, új külső design is (az, hogy a kurzorok feletti badge nem engedi át a fényt, kihagyott ziccer)
Ja igen, és szerintem kiss túlárazott (a barebone nagyon), ahogyan mostanában a Q Max sorozat mindegyike.
-
nyunyu
félisten
Így viszont megkérdőjeleződik az egész projekt, mert ha most X féle billentyűzetet használok Y féle egérrel 3 eszközön, és mindig ilyen fejvakarós/macerás oda-vissza váltogatással megy, akkor az egész nem ér semmit.
Ezért használok 4 éve HOban KVM switchet.
Most már a harmadikat koptatom, mivel 42" OLEDre váltás miatt olyan kellett, ami át tud vinni 4k-t, viszont ez meg nem tud hotkeyre váltani a melós laptop, meg az asztali gépem között, mint az előzőek.
Jobb híján a külső, dedikált gombját az egér mellé tettem ki az asztalra, aztán annak a megnyomásával vált egyszerre a billzet+egér+"monitor" a másik gépre.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Tin
veterán
válasz nyunyu #96128 üzenetére
Monitort nem akarok váltani vele, meg az enyémben van KVM switch, és gyönyörűen működik, ráadásul van hozzá szoftveres hotkey, illetve a monitor alján is van külön egy dedikált gomb, amire rámappelhető a váltás.
Nekem tényleg arra kell csak, hogy egy darab billentyűzetnek és egérnek kelljen lennie az asztalon, és ne kelljen folyton előszednem egyet, ha a telefonon vagy a másik gépen akarok beírni 2 mondatot, meg ne kelljen a kezembe venni azokat külön.
Tudom, hogy van jobb megoldás, csak itt a PH-s szaktopikokban néha előfordul, hogy "túlajánlják" az embert, és a végén olyat vesz, ami sokkal jobb, jobban meg is éri, de végső soron mégsem azt akarta.
Elsődleges szempont a kényelem, és az, hogy egy jó billentyűzetet kapjak. Az MX Keys S amúgy számomra teljesíti ezt a kritériumot, szóval végülis arról beszélgetünk, hogy használjak-e hozzá MX Master 3S-t, de az viszont itt van az asztalomon, és még ha szét is foszlik, egy fillérembe nem került.
( Az más kérdés, hogy bundle-ben akartam venni az MX Keys S + MX Master 3S kombót 140€-ért, tehát venni saját használatra is egy 3S-t, de ahogy kiveszem a szavaitokból, az nem ér meg 60€-t. Úgyhogy lehet, hogy a végén inkább mégis az egeres topikba kéne mennem. )
-
[Prolixus]
addikt
"Büszke lehet az a marketinges, aki anno kitalálta hogy lineáris = gamer, mert világszerte a komplett vevőkör fejébe beleégette, vagyis nagyon jól végezte a munkáját. Az már másik dolog, hogy hülyeség"
Ne feltétlenül a marketingest okold (mondom ezt úgy hogy alapvetően én nem kedvelem azt a szakmát ), hanem a szájhagyományt meg hogy ahogy terjed úgy torzul az információ, az eredeti jelentéséhez képest. Szerintem az alapvetés az volt, hogy gémelni a lineáris kapcsoló a legjobb - és ebben én nem látok kivetnivalót, szvsz szerintem is jobb mint a taktilis vagy a clicky. Aztán ez torzult úgy el sok helyen, hogy a lineáris kapcsoló inkább gémelésre jó, másra nem annyira, ami nyilván valóban teljesen hülyeség. Ilyen téren a lineáris a leguniverzálisabb kapcsoló, mindenre jó.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Enton
addikt
válasz Molydeus #96134 üzenetére
Ahh jól emlékeztem, már megcsinálták: [link]
De elfér mellé a billes villódzás is.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Komplikato
veterán
Keresek költséghatékony (értsd olcsó! 12-25K) megoldást a következőre:
Adva van egy céges noti, egy céges monitor, amiben van USB Hub és USB-C/Dp csatlakozás. Ehhez kéne valami irodai billentyűzet, Home Office könyveléshez. Tehát nem kell 1000Hz+, nem kell RGB, nem kell NKRO és leginkább nem kell mechanikus kapcsoló.
Az olcsóba biztos nem férne bele egy NEM hangos mechanikus megoldás.
Ja és mivel a céges monitor és egér fehér ... fehér kellene. Persze magyar és 100%-os, de talán belefér a 96 vagy a 110 százalékos is.
A probléma az, hogy amit találtam irodai billentyűzeteket ÉS magyart, ami nem a legalja 1500-5000 forint, az színtől függetlenül mind wireless.
Mondjuk ilyenből jót még nem láttam, bár lehet ha BT is van akkor tök mindegy?
Inkább az a bajom, hogy ezek elemesek. Engem zavar.
Gondolom Logi ugyan olyan trágya, mint más billentyűzeteknél, a Genius is ezer éve gagyi. Cherry esetleg? Csak abból meg amiket találtam, az összes kelet európai nyelven elérhetőek, kivéve a magyart."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
ViZion
félisten
válasz Komplikato #96136 üzenetére
irodában a menyecskék kértek halk, wireless és főként fehér billencseket. Logi lett, típust nem tudom. Alacsony profil, halk és fehér. Másfél éve használják, hibátlanok, nem gyakori az elemcsere sem.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz nyunyu #96138 üzenetére
aham, ez van, silent touch K295 a neve. Tényleg halk, de alacsony, én nem kértem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nyunyu
félisten
válasz ViZion #96141 üzenetére
K295 az a billzet saját neve, egéré meg M295, de csak együtt árulják őket MK295 néven.
Ez mondjuk érdekes, mert az előd K270-ből annó kétféle volt: az önállóan kapható K270-hez sima ócó nano vevőt adtak, nem volt unifying kompatibilis, míg az MK270 billzete az unifying volt, hogy egy vevőről menjen az egerével.
Mondjuk a +tech érában simán elkövették azt, hogy ugyanannak az egérnek a különböző évjárataihoz különböző vevő kellett, nem voltak egymással sem kompatibilisek
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
micafighter
nagyúr
Nagyon kicsit kell rajta hajlítani, szerintem kézzel se esélytelen, de lehet hozzá használni pl fecskendőt vagy csipeszeket: https://youtu.be/xlSIIZqyQR0?si=Pn9GibPp7UJXdx_0&t=96 Ha a sik felületen a drót két vége nem fekszik fel teljesen és az egyik mondjuk kicsit magasabban van, az fog drótzörgést okozni a stabilizátorházban is, úgyhogy a wire balance célja leginkább a drót két végének síkba hozása. Van ehhez egyébként több féle célszerszám is, én általában ilyet szoktam használni: https://vi.aliexpress.com/item/1005006995246176.html
Mivel a drótnak ekkora szerepe van a stabilizátornak a teljesítményében, szerintem érdemes pár USD pluszt költeni jobb drótokra. Eddig a leginkább használatos a C3 drótok voltak ilyen célra, ezek általában egész egyenesek gyárilag, ráadásul picivel vastagabbak is mint a legtöbb gyári drót (ha jól emlékszem a standard 1.5mm, a C3 meg 1.65 mm, de majd lemérem az összes kábelt itthon ha megjött a Geon is aztán írok majd ide), ezzel tovább csökkentve a drót holtjátéknak lehetőségét, így csökkentve minden nemkívánatos dróthangot is a stabilizátorból. Mostanában jelent meg Geonnak is a drótszettje, ami szintén 1.65 mm a leirás alapján, illetve egy wire-balance-on átmegy már a gyártósoron, így ha a csomagolás kellő képen védi a drótot szállítás közben, akkor egész egyenes drótnak kéne lenniük. C3 drótot külön sajnos elég kevés helyen láttam kapni, én kínából rendeltem őket kb 3 USD egy szett, amit simán megér. Geonnak szerencsére vannak bejáratott EU vendor partnerei, így kapható a drótszettje EU-ban deltakeyco-nál is pl, illetve UK-ben prototypistnál, így könnyebben beszerezhető.
Még ami nem teljesen magától értetődő a wire balance-al kapcsolatban, hogy érdemes figyelni arra is, hogy a drót melyik oldalát hoztad síkba - nem feltétlen lesz mindkét oldal egyenes. Ha síkba hoztad a drótot, akkor fordítva kell majd behelyezni a stabilizátorba, mert amikor egy sík felületen egyenesítgeted a drótot, az alsó oldalát hozod síkba, viszont a stabilizátorban a stem/slider házának a drót felső oldala ütődik, úgyhogy behelyezéskor meg kell fordítani a drótot, hogy az az oldal legyen felül, amit síkba hoztál: https://www.youtube.com/watch?v=1APcXRqfOao
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz nyunyu #96142 üzenetére
Hááát... túl sok infó, de remélem a kérdezőnek hasznos.
Nem szeretem a rádiós egereket, billentyűzeteket: lemerül, hol a vevő, mé'nem látja, mostmiJé nem'mén... ehh. A kanóc elfér, engem nem zavar.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
Van, ahol már előrendelhető a TKD
Cycle7.5Pt.1/75. a kínai IC-ben szereplő nettó 200 dolláros áron. A vendorok nagy részénél raktárkészletről lesz kapható később, de egy részüknél van/lesz előrendelés alacsonyabb ár mellett. A hivatalos EU vendor a Candykeys (azt nem tudom, hogy náluk lesz-e előrendelés, mert CK David sokadik reddites ámokfutása után még a Discord szerverükről is kiléptem).A billentyűzet nem a Cycle vonalat követi, ez egy modern tervezésű old school billentyűzet a jobb fajtából jó áron:
* nincsen sem gasket mount, sem csillió mount, kizárólag egyetlen mount van, a jó öreg top mount
* nincsen pogo connector, hanem kábel van
* nincsen a ház esetében egy mozdulattal oldható golyós rögzítés (top mount esetében nem is működne), hanem csavarozni kell
* belső réz+acél súly
* külső acél súly
* nincsen értelmetlen blocker, sem OLED kijelző, sem encoder
* rengeteg szín, többféle plateKár, hogy 75%-os, a Pt1/70, Pt.1/80 vagy Pt.1/100 hármas bármelyike jöhetne, remélem, ezek érkeznek majd.
-
rendzso
tag
Sziasztok!
Egy kör örömködésre jöttem csak. Egy ideje már olvasom a topicot, hogy ragadjon rám valami információ. Valaki kicsit régebben belinkelte az Epomakeres akciót, ezúton is köszi neki! Abban meg is tetszett egy EK68-as, így a sárga kapcsolós verziót meg is rendeltem.
Tegnap érkezett meg, és te jó Isten Elképesztő jó érzés nyokodni, és minőségérzetre is nekem nagyon ott van.. Súlya is meglepően nagy. Az elmúlt 8 évben egy anno legolcsóbb amazonos valami Aukey márkájú kék kapcsolós(erről több infót nem találtam) billt használtam. Imádtam amúgy azt is, ahogy kattog. De azóta változtak a körülmények, és egy tolerálhatóbb megoldásra volt szükségem. Beszélgettetek róla, hogy mihez képest halkak a billek.. Na a 8 éves kék kattogáshoz képest, ez maga a síri csend. Azt hittem a klikk érzete hiányozni fog, de ez alapján a két nap után úgy érzem, egyáltalán nem.
Ez a Gateron Yellow ha minden igaz lineáris. Megmondom őszintén, nem is nagyon értettem eddig ez mit jelent. Hiába olvasgattam, érezni teljesen más. És ehhez képest kíváncsivá is tett milyen lehet egy tactilis kapcsoló.
Megmondom őszintén, annyit emlegettétek a Q8-as barebonet, hogy nagyon vonz engem is. Az itteni csoportos rendelésben egy szettre és is beneveztem, tök jó is lenne rá szerintem.. Ha véletlenül el is csábulnék rá, és pl egy itt emlegetett peach kapcsolókkal össze lenne rakva, az epomakerhez képest mit tapasztalnék vele? (Még így is sok pénz lenne, pláne az akciós EK68-hoz képest, inkább csak érdeklődés ez) Azt mondjuk sajnálnám nagyon, hogy csak vezetéket tud :\ui.: Veszélyes ez a topic.. Én nem is akartam ennyire belefolyni, de már kapcsolókat mindent nézek miket lehetne rendelni...
-
ViZion
félisten
válasz rendzso #96146 üzenetére
heheheheee...
Minap kapcsoló szétszedő bigyuszkát néztem, de lebeszéltem magammal, h ennyi időt nem fogok elbaCCni, jó lesz a gyárilag kent switch mindenhez.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
JasonD
aktív tag
válasz Synthwave #96058 üzenetére
Akkor rendelni kő feketét.
Dupla árban van, annyiért rendes billentyűzetet is lehet kapni.
Ennél már csak az osztott sculpted keywell a csodább
Valóban csodás. Olyan nincs esetleg, amit fel lehet húzni mint egy kesztyűt és belülről kell kitapogatni a billentyűket?
Esetleg a plate-et, az akril porvédőt, a kábelt, meg az egyik szivacsot.
Érdekel! Írok privit!
-
Molydeus
őstag
válasz rendzso #96146 üzenetére
Hát, lesz különbség.
A kiosztás nyilvánvaló, de ezt egyrészt ezek szerint nyitott vagy az ergo irányra (amivel szerintem csak nyerhetsz hosszú távon), másrészt itt is igaz, hogy a puding próbája az evés. Nem tudom milyen módon gépelsz, de arra készülj fel, hogyha meg tudod szokni a tört kiosztást, akkor sokkal kényelmesebb lesz, mert egyenes lesz az alkarod és a csuklód.
A gasket mount az EK-ban is adott, úgyhogy az ujjízületekre gyakorolt jótékony hatásáról lehet már tapasztalatod. Röviden, ha voltak ilyen problémáid a terhelés miatt, akkor segíteni fog rajta, ha nem, akkor megelőzheti.A Q8 alu háza sokkal nehezebbnek lesz, tömör CNC-zett aluminium felekből áll, ráadásul az Alie/Arisu miatt még több anyag lesz benne, mint egy sima 65%-osban lenne. Ez a hangra is jó hatással lesz. Ha kipróbálás után esetleg hiányát éreznéd, kapható hozzá szivacs kit a Keychronnál, de megjelenéskor nem raktak bele és én pl. csak a gyári tape mod-ot hazsnálom benne, mert nem hiányzik bele a szivacs.
A kapcsoló eléggé más lesz, bár mindkettő lineáris és mindkettő gyárilag kent. A Peach rugója gyengébb még a Yellownál gyengébb Rednél is, könnyebben indul meg és kisebb erő kell a padlózáshoz. A Peach hangtompítása szilikonpados, abból is a puha fajta, ami miatt egyrészt sokkal halkabb lesz, mint a Yellow, de egyben gumis lesz a megérkezése. Ahol a Yellow szépen koppan, ott a Peach tompán puffan legfeljebb, de gasket mount mozgásával együtt még az sem biztos, hogy kihallod majd. A gumis leérkezés sokkal kevésbé határozott, mint egy csillapítatlan lineáris, ami tulajdonképpen becsapódik mindkét irányban. Van akit ez zavar, van, aki kifejezetten kedveli, de ne lepődj meg rajta, ez ilyen.
Ha esetleg ki akarnád próbálni, a Peach taktilis párja a Lemon egy gyengén taktilis switch, a kapcsolási pont körül van egy finom döccenés, ami szintén nem túl határozott.
Ha esetleg zavarna a gumis leérkezés, akkor léteznek nem szilikon pados csillapítású kapcsolók is, amikben a mozgó rész (stem) anyagában vannak kialakítva pici laprugók. Itt a megérkezés határozott, de a hangja tompítva van, ha nem is olyan mértékben mint a puha szilikonosoké.Az XMI kupakja pedig vastag dye-sub PBT, ami egy mélyebb irányba viszi majd el a bill. hangját, az EK68 double-shot "PBT"-jéhez képest, ami valójában blended PBT (PBT és ABS keverék, ami utóbbi felé húz tulajdonságokat tekintve).
Röviden ennyi. Üdv a Q8 klubban!
M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs