Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz PROTRON #89103 üzenetére

    Keychron K17 PRO
    Amúgy szerintem ez a kiosztás valójában kényelmesebb mint az 1800-as compact, legalább is nekem túl messze kerülnek azon a navigációs home-end-del gombok...

    Én meg nem értem, mire jó az a félig 75%, félig 100% hibrid kiosztás.
    2 oszloppal/U-val keskenyebb csak, mint egy hagyományos/100% billzet, de ugyanúgy belesimulnak a kurzorok a Ctrl, Shift, Enter gombokba, mint a 96%-okon, amiknél másfél U-val szélesebb. (1800compactoknál 1U-val.)

    Navigációs gombok távolsága 1800compactokon?
    Insert kettővel feljebb+eggyel jobbra költözött, a ScrLk helyére, eredeti helyén a NumLock van. (1800-on a Del fölött van, eredeti helyéhez képest hárommal feljebb, na az tényleg távol van)
    Del kettővel feljebb költözött, ahol rendesen a PrtScr lenne (eredeti helyén a Num7 van)
    Home-ot Shift+Num7-tel lehet elérni, ami a rendes billzet Del gombja helyén van, egy gombbal lejjebb és balra, mint a Home eredeti helye lenne. (1800compacton ott a Num/ van.)
    End meg Shift+Num1, ami a rendes billzet felfele kurzorához képest féllel balra, eredeti helyétől (1800compacton ott a Num8 van) kettővel lejjebb és eggyel balra van.
    PgUp eredeti helyén a Num* van, ahhoz képest eggyel feljebb került. (ahol a Pause lenne)
    PgDn eredeti helyén a Num9 van, ahhoz képest kettővel feljebb + eggyel jobbra került (Pause eredeti helye melletti/NumLock feletti üres helyre), na ez is messze van

    Szerencsére a PgUp/PgDn nem nagyon kell, mert egérrel gyorsabb görgetni, csak a szöveg elejére/végére ugráshoz kellett megtanulni a Shift-Num1/Num7-et.
    Jobb kézzel copy-pastéről meg már az 1800 leszoktatott :(

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák