- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATI
senior tag
A Matt3o 3277-nél sötét szürkének tűntek nekem a modifier-ek, egészen addig, amíg meg nem néztem néhány user fotót az oldal alján.
[ Szerkesztve ]
-
ATI
senior tag
Keychron-nál ismét van raktáron Oil King, 64dodó 110db + posta.
-
dqdb
nagyúr
Keygemtől szállítási költséggel együtt olcsóbb még akkor is, ha nem akad fenn a vámon a csomag.
A Matt3o 3277-nél sötét szürkének tűntek nekem a modifier-ek, egészen addig, amíg meg nem néztem néhány user fotót az oldal alján.
Mert tényleg sötétszürkék azok.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
villamos
őstag
Attól függ. A Redragon hotswap -es, vagyis cserélhetőek a kapcsolók, igaz a kialakítása miatt csak(?) otemu -kat lehet beletenni, viszont ezekből is már elég sokféle van, így ha valamiért nem tetszenek az eredeti kapcsolói, akkor bele lehet tenni egy másik típust, akár variálni is lehet őket. Szoftver viszont (ha minden igaz) nincs külön hozzá. Kérdés hogy van e ilyesmire igény, vagy sem. Egészen jó alapnak mondják különféle moddingoláshoz.
(Azon godolkozok, mostanság hogy lehetne egyet szerezni, persze másodkézből 8-10k -ért)Az SPC gear ellenben forrasztott. A mellékelt szoftverrel testre szabható.
(A gyártó egyébként a lengyel Silent PC Gear, amely különféle perifériákat, CPU Hűtőket, eféléket "gyárt"(?). Viszont ez a billentyűzet minden, csak nem silent...)
Igazából ezek eléggé alsó polcos cuccok, belépők a mechanikus világba.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
LLKobe
veterán
Ezt már neked kell eldönteni:
Red dragon:
- Hotswap, de csak 3 pines switchekkel
- Nem leszedhető, nem harisnyázott kábel
- Van rajta egy szerintem randa márkajelzés
- Szerintem rondák a betűk a keycapekenSPC:
- Nem hotswap
- Leszedhető, harisnyázott type-c kábel, ami 3 irányba kivezethető a bill. hátulján az előre kialakított csatornákbanÉn is a kettő közt vacilláltam, végül az utóbbit vettem. Kibéleltem a belét hangcsillapító szivaccsal, tape mod-ot megcsináltam, illetve a switchekre tettem gumigyűrűket.
Ez az egész volt vagy 2k, de galaxisokkal jobb lett a hangja, meg a gépelési érzés.
Egy negatívum, hogy a rugók kicsit pengenek a switchekben, de nem zavaróan. Ezt olajozással lehetne megszüntetni, de mivel nem hotswap, csak forrasztással lehetne kiszedni a switcheket, amit én passzolok.Összességében a modokkal egy nagyon fasza kis első mechanikus billentyűzet.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Cry0
őstag
Köszönöm nektek a válaszokat,igen az spc esetében pont a lábel vonzott, bár sose törtem meg egy kábelemet se de könnyen cserélhető ha kell. De így a REDRAGON mellett pedig a "szerelhetősége" szól.
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
LLKobe
veterán
Ahogy mondod. Még ennyit tennék ahhoz ami villamos mondott:
"... ha valamiért nem tetszenek az eredeti kapcsolói, akkor bele lehet tenni egy másik típust..."
Ez így igaz, de tapasztalatból mondom hogy aki 20k körül keress billentyűzetet, az nem fog adni még 15-öt egy szett rendes switchre. Akkor már inkább egy keychron-t vennék egyből.Egészen jó alapnak mondják különféle moddingoláshoz.
Így van, sok videó is van róla.Viszont ez a billentyűzet minden, csak nem silent
Ebben az ársávban egyik se lesz az szerintemIgazából ezek eléggé alsó polcos cuccok, belépők a mechanikus világba.
Így van, én is első mecha billnek vettem használtan 12k-ért, modokkal 15k cakkumpakk, ennyiért bőven megérte. Marha nagy különbség nincs a kettő közt, mi a fontosabb az a kérdés. De egy kis apró ráfordításával mindkettő sokkal jobbá tehető.[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
guerilla90
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani országon belül billentyűzet szervizet? Van egy 2,5 év körüli CoolerMaster CK550em aminek valszeg megtört a kábele, mert random írkál minden félét plusz bizonyos billentyűket nem érzékel. Sajnálnám kidobni, mert jó állapotban van, ha nem túl drága, inkább megcsináltatnám. Köszi!
-
Alan[HUN]
senior tag
-
LLKobe
veterán
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok ismét!
Okostelefonhoz (S10e) keresek útravaló billentyűzetet jegyzetelni, e-mailt vagy fórum hsz-t írni, lehetőleg minél kisebb(re összehajtható) méretben, ami zsebben, övtatyóban stb. elfér. Nézegetem az összehajtogatható Bluetooth-os billentyűzeteket, de ezek többnyire ANSI kiosztásúak és sok esetben a nem alfanumerikus billentyűi környéke (nyilak és társai) nagyon összevissza.
Tudtok olyan kis méretű, magyar kiosztású (ISO) billentyűzetről, ami akár egy rövidke kábellel, akár BT-n keresztül összeköthető az okostelefonnal, adott esetben meg is támasztja (neadjisten' tölti is) azt?
1.Mekkora összeget szánsz rá? Mondjuk, hogy nincs keret, egyelőre az érdekel, hogy létezik-e vagy építhető-e ilyen.
2.Használt szóba jöhet? Simán!
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Van egy Genius LuxePad A9000-em, de az ANSI kiosztású, ráadásul hosszabb pihenés után néhány billentyű csak erős lenyomásra érzékel (oxidálódott az érintkező?).
4.Mire használnád a billentyűzetet? Okostelefon mellé utazáshoz.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Nem árt, ha halk, úgyhogy gumiharangos és ollós előnyben.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Szerkezetében, méretében pl. a Jorno, EC Tech, iClever BK03 és klónjai tetszenek, de ezek szinte mind ANSI kiosztásúak, kusza a nyilak környéke és többükről olvasni, hogy rövid időn belül kinyiffannak.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO HU
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Kurzorblokk (nyilak, Home/End/PdUp/PgDn/Del) jó ha van, mert ha úgy esik, fejlesztésre is használnám. Méretben előnyös a kicsire összehajthatóság, de a billentyűk legyenek normál méretűek.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Ha nem összehajtogatható, akkor a mérettáblázatotokból a WhiteFox Vanilla méretkategória (5 soros, ~65% méret) szimpi, de ISO HU kiosztásban. Létezik olyan, hogy powerbankként is funkcionál egy ilyen és tölthető róla pl. egy teló? Ha világítani is tud, nem baj, de nem létfontosságú.Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz cinemazealot #73614 üzenetére
A Geniusnál az állásban elfáradt volna az ollós mechanika? Vagy a membránnal van gond?
Nekem ehhez hasonló, Rapoo 9000M van, de az sem igazán utazáshoz lett kitalálva.
60%-os nyilakkal, ANSI-ISO "hibrid", egysoros az Enter és felette van az Ű, de van helye az Í-nek a bal Shift mellett.
Viszont androidhoz nagyon nem ajánlanám. Hiába a látszólagos támogatás, nem eszi az ékezetes betűket, de emlékeim szerint mással is volt gond. Nem másztam bele a témába, csak gyanítom, hogy nem a bill., hanem az oprendszer az oka, de pár óra próbálgatás után feladtam. Érdekes, mert LG TV-kkel (persze 2.4GHz-en...) és BT-n RPi-kkel teljesen jó.Hagyományos 65%-os ISO-ból van kínálat. BT-s pl. a Keychron K6, low profile-ban K7, de mindkettőhöz külön kell magyar kupak készletet venni, ha fontos a felirat is, nem csak a kiosztás.
Ha a méret az elsődleges, nem gondolkoztál még 40%-os kiosztáson? Az ISO-ANSI kérdést feleslegessé teszi és kell egy kis idő, hogy megtaláld a neked megfelelő layereket. Van belőle staggered és ortholineáris is, előbbiből BT is, de lehet, hogy orthóból is van.
M.
-
blountex
senior tag
Sziasztok,
Megnéztem a táblázatot melyben magyar kiosztású mechanikus, háttérvilágításos billentyűzetet találtam pár darabot.
Az lenne a kérdésem, hogy extraként melyik billentyűzet rendelkezik silent (csendes) lehetőséggel? -
ATI
senior tag
#73603 dqdb
Keygemtől szállítási költséggel együtt olcsóbb még akkor is, ha nem akad fenn a vámon a csomag.
Már megint megfeledkeztem a Keygemről.Mert tényleg sötétszürkék azok.
Ezt mi alapján mondod, van saját tapsztalat, vagy csak a render alapján?
Nem találtam még olyan képet, amin egyértelműen látszik, vagy én vagyok vak -
Mephike
őstag
Körbenéztem a kedvedért ilyen hajtogatható (foldable) billentyűzetekért a neten. Ali és társainál vannak ilyenek, de nekem nincs tapasztalatom velük. A felépítésük miatt én nem hinném, hogy jó rajta gépelni, vagy munkát végezni.
Nekem az egyik kollégám egy 65% low-profile mechával jár melózni egyfolytában, ott van a hátizsákjában és ha kell a tablethez, akkor onnan rántja elő. Igen, megvan a hátránya, hogy több helyet foglal és nagyobb a súlya, de azon lehet rendesen gépelni.
Ez persze a saját véleményem, és még egyszer leírom, nincs tapasztalatom a hajtogatható billentyűzetek területén. -
cinemazealot
addikt
válasz Molydeus #73615 üzenetére
A Keychron K7 ISO szimpi. Ezeknél a DE/Nordic stb. ISO kiosztást lehet Android alatt magyarosítani? Mármint oké, hogy a kupakokat lecserélem kedvem szerint, de be lehet úgy tanítani, hogy az a betű is jöjjön át, aminek kell?
A 40%-os méreten is gondolkoztam, és nem is lenne rossz, bár a nyilak és számok hiánya, meg hogy ki tudja, hol vannak az ékezetes betűk, elsőre riasztó. Tudsz ajánlani olyan márkát (esetleg konfigurátort), ahol lehet ezzel ilyen méretben szórakozni?
#73619 Mephike
Igen, egyelőre én is a Keychron K7-tel szemezek leginkább. Csak az a nyűgöm, hogy ha már ekkora billt cipelek és ennyit költök is rá, akkor már sokkal egyszerűbb, ha a teljes értékű 11"-es lapost vágom be ugyanabba a táskába és nincs rizikó. Ezért gondoltam, hogy ha már mégis inkább billentyűzetet veszek/viszek, akkor annak legyen pl. olyan extrája, hogy tölti is a telót (mondjuk, erre akár a lapos is képes). Szóval a mobilitás szempontjából egyelőre nem érzem indokoltnak a min. 65%-os (nem összecsukható) billentyűzetet, viszont használhatóság (kényelmes és komfortos gépelés) szempontjából az lenne az, ami ütne-vágna mindent.Köszi mindkettőtöknek a gyors kooperációt.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ezt mi alapján mondod, van saját tapsztalat, vagy csak a render alapján?
Nincsen, de tervben van valamikor. Itt az első három képen szerintem egyértelműen látszik, hogy sötétszürke az. Nem fekete, de annyira sötét, simán feketének látszódhat egy kicsit alulexponált képen és/vagy nem kalibrált monitoron. Hasonlóan nehéz fotózni és hasonlóan tele van a net félrement fotókkal a Susuwatariról is, aminek a módosítói sok képen feketének tűnnek, pedig azok is sötétszürkék.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz cinemazealot #73620 üzenetére
Mármint oké, hogy a kupakokat lecserélem kedvem szerint, de be lehet úgy tanítani, hogy az a betű is jöjjön át, aminek kell?
Azt Androidon kell megoldani. A fizikai kiosztás alapján beküldött billentyűkódot mindig az operációs rendszer fordítja át betűvé.Relatíve kicsi, könnyű, jó minőségű, halk, wireless kategóriában a HHKB Hybrid Type-S a király 2 hónapos üzemidővel és halkított kapcsolókkal, csak ott van az ára, az ára, az ára, nincsenek dedikált kurzorok, nincsen belőle magyar, és ott van még az ára.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Ezek a készletek folyamatosan gyártásban vannak, a Drop rendszeresen tolja a BOGO és hasonló akciókat, BF alatt is várható, szóval ha nem tudsz dönteni, vagy nem akarsz most pénzt égetni, akkor halaszd el a vásárlást.
-
ATI
senior tag
Ma megérkezett a V1 ISO
Első benyomások:
- erősen szoknom kell a 75%-os kiosztást, állandóan keresem a gombokat, főleg a hatos nav clustert, home, end, pgup, pdgn, ins, del.
- Keychron K pro red switchekkel kértem, eléggé szépen járnak, de nem lesznek a kedvenceim.
- A gyári gombsapkák majdnem ugyanolyan minőségűek, mint a K szériánál. Kicsit vastagabb tejfeles doboz, Illetve félhomályban, bekapcsolt világítás mellett szinte olvashatatlanok a legendek. Nagyon vékonyak a karakterek, szerintem hülye ötlet volt az a betűtípus és a jobb alsó sarokba helyezés.
- maga a billentyűzet nagyon bejön, nem recseg, nem rogog.
- a knob ugyanolyan, mint a Q3-nál[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szép színű 1.25U capeket honnan érdemes?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Alan[HUN]
senior tag
-
Throme
veterán
Nekem is tetszik a V1. Mindamellett, hogy értem a koncepciót, azért a vezetéknélküliség hiányozna.
Nekem se jönnek be ezek a mini méretű betűk/karakterek a kupakokon.
A fotón is látszik, hogy a háttérvilágítás markánsabb a kupakok között, mint karaktereken keresztül, miközben az utóbbi lenne a lényeg.A déli tájolású ledek nem sütik ki a szemed?
Mondjuk ez attól is függ milyen szögben van elhelyezve a cucc a szemedhez képest.Én is ezt a tekerőgombos kivitelt választanám.
A burkolat nem lenne egyértelmű. Igazából az áttetszőnél a csavar pozíciók látványa, ami kérdéses, hogy bejönne vagy sem.
Alulról azt a szivacsot, vagy fóliát nem tudom miért nem sötét színű anyagból készítették..... szóval inkább a nem áttetsző burkolat lenne a befutó[ Szerkesztve ]
-
ATI
senior tag
válasz Alan[HUN] #73630 üzenetére
Köszi! Ilyenem van egy marékkal, azt a hurkot nem használtam még és nem is tervezem használni.
Kár, hogy még nem kapni barebone kivitelben. Rá voltam állva nagyon, ezért is ugrottam bele az első pillanatban, ahogy megjelent. A kupakokért nem adnék pénzt.
-
ATI
senior tag
válasz Throme #73631 üzenetére
#73631 Throme
a vezetéknélküliség hiányozna.
Nekem annyira nem. A K8-amat is általában kábelen használom. Azért néha használom vezeték nélkül is, bevallomA déli tájolású ledek nem sütik ki a szemed?
Ez nekem is eszembe jutott most. de nem. Mondjuk ez is közrejátszik abban, hogy nem olvashatóak a legendek a bekpcsolt bill világítás mellett, de nem zavaró egyelőre.az áttetszőnél a csavar pozíciók látványa, ami kérdéses, hogy bejönne vagy sem.
Nekem is volt ezzel bajom, amikor megejelent a V1 és megnéztem pár videót róla. Aztán idővel ez elmúlt, nem zavar, sőt kimondottan tetszik, hogy áttessző a burkolat.
A billentyűzet alja meg szerintem sem esztétikus jelenlegi formájában.Viszont szerintem az egy kihagyott ziccer a Keychron-tól. A KBDFans tök jól felismerte, hogy gyárthat egyedi matricákat a Tiger 80 Lite-okhoz és eladja, mint custom tape mod.
Ezt meg lehet tenni a V1 esetében is házilag és tervben is van.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
Nem biztos, hogy masnak ajanlanam, de nekem az utazos billentyuzetem most egy ferris.
Hordozhatosag - funkcionalitas - meret - kenyelem szempontjabol jelenleg nem tudok jobbat. Belso zsebben elfer es szamomra ki tud valtani egy egesz billentyuzetet - persze kellett az a 6-7 ev, mire a fullos meretrol eljutottam eddig, de most mar inkabb a nagyobb meretu billentyuzetek a furcsak es lomhak.A lenyeg viszont az az, hogy ha kisebb meret fele mesz, akkor a programozhatosag (=szemelyre szabhatosag) ugy lesz hatvanyozottan egyre fontosabb. 60%-os meret mellett, meg meg lehet lenni a gyartok alap (esetleg nem modosithato) kiosztasaval is, am alatta gyorsan es sokat lehet vesziteni, ha nem tudsz ilyen-olyan funkciot kelloen gyorsan elerni.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
cinemazealot
addikt
válasz Domonkos #73636 üzenetére
Na, ez a Ferris már tényleg az a kategória, ami gyakorlatilag "bemászik" az ujjaid alá, a kezeidet meg teheted oda, ahova Neked szimpatikus. Álmomban egyébként arról szoktam ábrándozni (sok más egyéb dolgon kívül), hogy ha már két kézzel fogom a telefont (nagyjából mintha egy egészen kis átmérőjű kormányt fognék), akkor nem is a telefont fogom, hanem ezt a telefont tartó ... akármit, aminek a hátulján ott vannak a billentyűk (mint egy Dactyl/Manuform két fele 90°-kal kifordítva), amiken az ujjaim a telefon hátlapja mögött mocorognak, a telefon képernyőjén pedig csak gyűlnek a karakterek. Nem tudom, képes voltam-e leírni, mire gondolok.
-
micafighter
nagyúr
válasz Alan[HUN] #73630 üzenetére
Van több féle kiszedőm, ez a kialakítású amit linkeltél nekem nem jött be Ennél nekem kényelmesebb az IC kiszedő használata is, csak az nem bírja a gyűrődést. Aki 1x tervezi használni a kiszedőt, annak szerintem jó az is, amit gyárilag adnak hozzá, ha meg többet lesz használva, megéri szerintem beruházni egy ilyenbe:
Sok helyen beszerezhető, pl keygemtől is.
-
micafighter
nagyúr
Tényleg jól néz ki a kék, viszont a fényviszonyok miatt szerintem kicsit világosabbnak tűnik a képen az alfákon a kék, mint élőben. Sötétkék színűek (a képen inkább világosnak tűnik), talán nem annyira sötét, mint a renderen, mindenesetre szerintem nagyon jól néz ki élőben
Itt a zöld (7U alsó sora nincs most kéznél, az PBT Notion):
A sötétzöld árnyalata nekem annyira nem tetszik. PBT Notion-el kombinálva nekem szebb:[ Szerkesztve ]
-
ATI
senior tag
válasz micafighter #73639 üzenetére
Köszi!
Jól néz ki a zöld szett is, de nekem a kék tetszik jobban.
Ezekkel a PBT Notion-kkal jól néz ki a bill.
-
nagyúr
Falbatechtől rendeltem a 10-es csomag feketét, de náluk csak ez a madaras ámoros van. Igaz, náluk darabra is lehet rendelni. Profil DSA vagy XDA. Olyan kellene, ami színben passzol a Vilebloomhoz.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
Falbatechnél van, onnan rendeltem én is 10 db feketét. Egyesével is rendelhető - bár nyilván nem életszerű a szállítási kts miatt.
SP linket, köszi, ilyesmire gondoltam.
-
Molydeus
őstag
válasz cinemazealot #73620 üzenetére
40%-os:
Egy féléve még én is gondolkoztam ezen a méreten, de elsősorban vezetékes vonalon és ortholineárisokkal (nincsenek elcsúsztatva a sorok, egy négyzetrács). Ott a OLKB Planck, KPRepublic BM40 és az YMDK Air40 jött szembe, de emlékszem, hogy egy időben volt egy Alis csoda, BT-vel, amit most nem találok.
Konfigurátornak én egy mezei xls-t használtam. Valószínűleg van erre kifinomultabb céleszköz is.
A nyilakat még ki is lehet rakni a default layerre, kb. úgy, ahogy a 65%-oson van a jobb alsó sarokban, vagy ugyanott egy sorba. A számokra én két megoldást találtam, vagy simán a legfelső sorba az egyik layeren, vagy a Numpadhoz hasonlóan a jobb oldalon egy oszloppal beljebb és a kettő kombinálható is ha ugyanott berakod a 789 alá a többit.
Az ékezetesekre a layerek számától függően akár úgy is lehet trükközni, mint egy mobil virtuális billentyűzeten, pl. az O fölé Ö, alá Ó, lentebb Ő, de hogy ez mennyire kényelmes a valóságban, azt ne kérdezd, mert én is egy 65%-ost vettem végül hordozhatónak.A powerbank-ként működő bill. amúgy észszerű megoldás lenne, de még nem találkoztam ilyennel, ettől még létezhet persze.
Kíváncsiságból ránéztem én is az összehajthatókra, de nem láttam ISO-t belőlük. Leginkább egy félbevágott noti bill-nek tűnnek, csak azt tippelném, hogy nem ollós mechanikával, szóval a gumidóm idővel felkeményedhet.
M.
-
ATI
senior tag
válasz 4nick8 #73556 üzenetére
#73556 4nick8
Melyikből legyen magyar? Kék vagy zöld?
Feltételezem azért kérdezted, mert javasolhatsz a Keychronnak, melyik szettet magyarítsa.Ha ez így van, azt esetleg meg tudod kérdezni, hogy ehhez a szetthez nem terveznek-e ISO addont? Ée miért nem?
-
ATI
senior tag
válasz Molydeus #73645 üzenetére
#73645 Molydeus
Ezek szerint megváltoztatták a kupakokat a V1-en?
Az új hullámos ISO (értsd: a nemrég bejelentett UK, GER, ESP, FRA, SWISS, NORDIC) billentyűzeteken változtattak, igen.Már van V1 barebone knob, mindkét vázzal.
Hol láttál V1 ISO barebone-t?[ Szerkesztve ]
-
ATI
senior tag
Úgy látom vannak új kupakkészletek Keychronéknál.
Cherry Profile Double-Shot PBT KeycapsEzek nekem újak:
-
Alan[HUN]
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz Alan[HUN] #73649 üzenetére
Dagadtabb kapcsoló és/vagy szűkebb plate kivágás meg tudja viccelni az embert, és ilyenkor kell az, hogy biztosan megemelje a kiszedő a kapcsolót roncsolás nélkül.
Eddig kizárólag CF plate esetében volt ilyen problémám, aminél CNC-vel vágják ki a lyukat, emiatt a téglalap négy sarka nem derékszög, hanem a szerszám sugarának megfelelően van lekerekítve (valahogyan így, 1,5 mm a szokásos fillet méret CF-nél), míg a kapcsolóház meglehetősen szögletes. A CF ráadásul rugalmatlan, így sokszor csak az erő segít, az erőn pedig az a kiszedő, ami jól meg tudja emelni a kapcsolót. Ne úgy képzeld el, hogy mindegyiket nehéz kivenni, hanem úgy, hogy 5-6 kapcsoló nyűgös mondjuk egy 60%-os esetében, mert ezeknél a századmilliméteres gyártási tűrések úgy jöttek össze.
Lézeres vágás esetében hozható a derékszög (CF nem vágható lézerrel), ott tipikusan dagadt kapcsoló (mint Gateron Ink vagy Kailh Box) és réz plate párosa tud problémás lenni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest