- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Van belőle ISO változat az általad óhajtott formájú Enterrel, Ű-vel és Í-vel. Ha itthon vetted, akkor az elállás és a Keychrontól megrendelés még mindig opció (itthon nem látok V2-t ISO-ban).sold out, nem szóltam
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
FingR86
őstag
válasz steewcv65 #73121 üzenetére
bocsi, most jutott eszembe, hogy ígértem neked egy videót. [link]
(tudom, kicsit nagyon mocskos már a logitech )meg mondjuk a tv szekrényen volt mind2 billentyű és így elég hangosnak tűnik mindkettő.
én ágyból használom ölben, ott csendesebbnek tűniknekem saccra mindkettő ugyanolyan hangos, csak más a hangszín
szóval nekem ez bőven megfelel[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #73206 üzenetére
K3-E1-xx: V1
K3-E2-xx: V2Itt részletezik a különbséget. Ezek alapján szerintem azonos áron érdemes a V2-t választani.
A legolcsóbb Afterhours nem adja meg a típusszámot (hogy utálom az ilyet nem egyértelmű esetekben), szerencsére
az Alza ésa Leet igen (az Alza ANSI-t árul). De az meg kék kapcsolóval van ...[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli bill.-egér kombót szeretnék venni. Használtat nem szeretnék, max. 30-at szánnék rá. Magyar nyelvű, numpaddal, extra gombok kellenének. Nincsenek nagy igényeim, jó lenne ha csöndes lenne és 3méterig működne a vezeték nélküliség. Az egeret csak ideiglenesen a TV előtt használnám, a géphez van egy Logi G400s, így a helyzethez cserélgetném. Világítás se lenne rossz, bár ebben az árkategóriában gondolom csak álmodozni lehet.
-
nyunyu
félisten
Tegnap láttam kirakva az Alleebeli Saturnpótlóban egy Rapoo 9900M-et kirakva 29.9k-ért, nem tudom, mennyire felelne meg az igényeknek.
Logitech MK520, MK540 vagy mivanmosthelyettük lehetne az alternatívájuk 22k körül, de az
1) Logitech
2) 2 gomb+görgős egeret adnak mellé.
(B+ pár éve még 15k-ért mérték az MK520-at)Nem tudom, a 9900M mennyire ollós, a K520 az biztosan NEM az.
Mivel dobozolva volt, nem tudtam megtaperolni, hogy mennyivel jobb a gépelési érzete, mint a saját, iparihulladék K520-amnak.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
FingR86
őstag
válasz nyunyu #73209 üzenetére
nálam volt olcsóbb rapoo billentyűzet+egér kombó
hálistennek elkezdett az egér dupla kattolni és így vissza tudtam küldeni a teljes szettet.
a billentyű már 2.5m távolságból rengeteg karaktert kihagyott, pedig tiszta rálátás volt.
1 méteres távolságból minden jó volt vele. (rapoo x1960)[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
válasz Csandi #73205 üzenetére
Igen, valószínű ha már lett volna hasonló minőségű billentyűzetem, akkor ebben találnék negatívumot, de így nem tudok. Viszont elégedett vagyok vele.
Igen, csak az afterhours-ról még nincs sok vélemény, így inkább az alzáról rendeltem, ahova van kuponom is.
Illetve amit rendeltem most alzáról red switches bill, érdekes, a dobozán azt írja, hogy v2, viszont rajta van egy matrica, ahol #73207dqdb említi, hogy a k3-e1 az a v1-es verzió, és egy ilyen matrica van rajta. Fura.
Gyorsan megnéztem a lábát, és ezen már 2 szinten lehet változtatni a magasságán a billentyűzetnek.
[ Szerkesztve ]
-
4nick8
őstag
Keychron ISO full keycap set már itthon is.
-
HdRew
őstag
válasz 4nick8 #73212 üzenetére
Én nem így gondolom, vagy nem fogalmaznék ennyire sarkosan. Elég jól tudok vakon gépelni, kb. ennek a billentyűzetnek a megszokása max. 1 hét lesz. 3 gombot kell megszokni összesen, abból igazából 1 ami plusz teher korábbhoz képest, de a hosszú í betű is egyre jobban megy, a másik kettő pedig simán megszokható, csak gyakorolni kell.
Ezt beszopásnak nevezni? Hát, szerintem azért ez messze van attól.
És ráadásul hosszú í meg ű sem minden szóban van, szóval ha valakin kárörömködni akarsz, rossz helyen jársz.
-
-
dqdb
nagyúr
Úgy nézem, hogy össze-vissza írják a boltok, én pedig benéztem.
Keychron oldalából kinyerve az infót ezek a változatok léteznek V2-ből, azt nem tudom, hogy a V1 cikkszámai eltértek-e:
K3-A1 White Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / Red
K3-A2 White Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / Blue
K3-A3 White Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / Brown
K3-B1 RGB Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / Red
K3-B2 RGB Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / Blue
K3-B3 RGB Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / Brown
K3-D1 White Backlight / Low Profile Keychron Optical (Hot-swappable) / Red
K3-D2 White Backlight / Low Profile Keychron Optical (Hot-swappable) / Blue
K3-D3 White Backlight / Low Profile Keychron Optical (Hot-swappable) / Brown
K3-E1 RGB Backlight / Low Profile Keychron Optical (Hot-swappable) / Red
K3-E2 RGB Backlight / Low Profile Keychron Optical (Hot-swappable) / Blue
K3-E3 RGB Backlight / Low Profile Keychron Optical (Hot-swappable) / Brown
K3-K1 Non-Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / Red
K3-K2 Non-Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / Blue
K3-K3 Non-Backlight / Low Profile Gateron Mechanical / BrownSzóval a K3-E3 az optikai barna RGB világítással.
-
nyunyu
félisten
válasz 4nick8 #73213 üzenetére
Akinek még nem volt meg ez a szürke-fehér-kék doubleshot PBT Keychron set.
Doboz tartalma:
(nyilván a kupakkarcoló műanyag bizbaszt nem kell belőle használni, ha van rendes szerszámod.)Kompatibilitása a legtöbb egyedi kiosztást * lefedi, kivéve az 1800 aszimmetrikus 6U szóközét:
Betűk vastagságával, egyenletességével vannak kisebb hiányosságok:
Ezeket leszámítva elég korrekt, viszonylag vastag (1.4mm), Cherry profilú doubleshot PBT kupakszett, majdnem minden billzetre kiterjedő kompatibilitással.
*: 65%, 75%, 96%, +ezek Keychron variációi.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Mephike figyelmembe ajánlotta a Keychon K3 v2-t, ami egészen megtetszett. persze gyűjteni kell rá kicsit, mert bőven a keret felett van.
K8 miért lenne jobb nekem?
Csak annyit említettél, hogy numpad nem kell, így adja magát a TKL ajánlás. Főleg azért, mert nem emelted ki, hogy lehet kisebb a kiosztás, és sokaknál a TKL az a legkisebb méret, aminél még nem esnek kétségbeTL;DR: ha tetszik a K3 és úgyis gyűjtögetni kell, akkor várd meg a K3 Prót.
Low profile vs normál magasságú mechanikus billentyűzet összehasonlítása:
1. a low profile 5-6 mm-rel alacsonyabb billentyűzetet eredményez
2. a low profile sokkal rövidebb úton jár (tipikusan 2 mm vs 4 mm), egyénfüggő, hogy melyik a jobb
3. low profile kapcsolóból nem létezik halkított és a kínálat is elenyésző (szerencsére Keychron árul külön kapcsolókat, így a szervizelhetőség adott)
4. low profile kupakból nincsen választék (szerencsére Keychron árul külön low profile kupakokat, így a szervizelhetőség adott)Optikai vs. mechanikus kapcsolók összehasonlítása:
1. az optikai sokkal simábban jár, mert nincsen lenyomáskor súrlódó műanyag-fém kontaktus
2. a mechanikus szervizelhetősége jobb probléma esetén, de szerencsére Keychron árul külön kapcsolókat, így ez döntetlen
3. az optikai választék minimális, a három színre korlátozódik csak, valamint nem létezik optikaiban halkított, teljes magasságú mechanikusban többféle isK8 Pro vs K3 V2 (a kapcsolóktól és magasságtól eltekintve):
1. a K8 Prón jobb minőségűek a kupakok (festett-lézerezett vs rendes doubleshot)
2. a K8 Prónál van belső hangtompítás gyárilag
3. a K8 Prónál szoftverrel teljesen szabadon módosítható kiosztás (ez TKL-nél nem nagy előny még, de méretben alatt szerintem rettenetesen fontos, hogy a billentyűzet igazodjon a hozzád és ne te a billentyűzethez).Sima K8-at ma már nem vennék, a Pro egyszerűen jobb közel ugyanannyiért (és megvárnám a korábban beharangozott ISO változatot belőle). A K3 Pro hozza majd a K8 Pro előnyeit a K3 kialakításával, így ha megtetszett a 75%, akkor azt én megvárnám, ha nem sürgős a vásárlás.
-
4nick8
őstag
Ezt a K8 Pro ISO-t?
-
dqdb
nagyúr
-
Throme
veterán
válasz 4nick8 #73217 üzenetére
Ilyen hsz-ekkel, ahol kritizálod egy leendő (de szerintem már elveszett) vásárló döntését, nem biztos, hogy bölcs dolog.
Ha meg ezzel akartad volna "jobb belátásra bírni" , akkor nem biztos, hogy sikerült.Sajnos a fizetések vásárlóereje nem a legacélosabb itthon, így nagyon árérzékeny a vásárló.
Azért kritizálni valakit, mert számára jobb deal-t választotta nem túl szép marketing fogás.
A vásárlói bizalom egy cég iránt meg elég fontos, aki ezt elnyeri még reklámoznia sem kell.
Ha már így nézzük, akkor az általad említett cégek is a külföldiek zsebét tömik, hiszen onnan vásárolnak és haszonnal adják azt tovább, akkor mi a különbség?Írom ezt úgy, hogy én az AH-tól vettem a K8-at, de ha nem járok ezen a fórumon , akkor nem is hallok róluk (rólatok?). Böngésztem rendesen a véleményeket. Szerencsére minden rendben volt.
Az említett magyar cégektől is vásároltam már, de azért ne fedd már meg az embert, ha az olcsóbb helyről vásárol.
Ezzel elő lehet hozakodni, mikor itthon is ny-eu bérek lesznek és pont leszarjuk, hogy 10-20€-val többet kér egy hazai cég.szvsz
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Throme #73228 üzenetére
Bővül lassan, a 4 kezdő színen túl amik kaphatóak már az Afterhoursnál is, Keychronnál már kapható ez a Cherry profilú, "PBT Double-shot" kupakszett fehér alapon fekete (Black on White) és fekete alapon fehér (White on Black) színekben is: https://www.keychron.com/collections/cherry-profile-double-shot-pbt-keycaps Találtam egyébként "PBT double-shot" kupakokat az Akkonál is, bár kicsit drágábban, és gyengébb kiosztás támogatással. Rendeltem egyet, de a minőségről egyenlőre nem tudok nyilatkozni, még úton van. Viszont ha ragaszkodna az ember a Cherry profilhoz, abból elég szűkös a kínálatuk. PBTfans-ból Cherry profilban elég gyorsan jönnek az új színek, de ez már húzósabb árban, de úgy látszik, hogy group-buyokra fókuszálnak, nem a készleten kapható kínálat növelésére. Mindenesetre pár variáció kapható már EU-n belül is, pl Keygemnél.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Throme #73227 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, mielőtt teljesen elmenne HdRew kedve a topiktól, hogy az eredeti ajánlás kérésben elhangzott, hogy lehet ANSI is.
Megsüvegelendő, hogy kellőképpen rugalmasan áll hozzá az eszközhöz, szóval, nem hiszem, hogy akkora a probléma lesz hosszútávon a dedikált Í hiánya.HdRew
Még egyszer, köszi a beszámolót!M.
-
ATI
senior tag
Felkerült a Keychron oldalára a V1 ISO árakkal, egyelére csak svájci és nordic keycap-ekkel. Egyelőre csak egy típus van belőle, Fully assembled knob (Frosted black).
Keychron V1 QMK Custom Mechanical Keyboard ISO Layout Collection
94$ USD + szállítás.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Erre lecserélném a K6-ot. Főleg ha lenne fehér billentyűs, non blacklightos. A k6-nál nem túl praktikus, hogy nappal is nyomatni kell a világítást, mert a monitor ellenfényében nem látni a jelöléseket a szürke billentyűkön.
(este tud lenni egy hangulata a színes megvilágításnak, de azért na) -
Tikakukac
titán
Elég kristályos az elképzelés:
K8 pro ISOBeszéljetek le róla vagy mondjatok alternatívát. Kell a vezeték nélküliség, brown switcheket kedvelem, bár az otthoni is gyűrűzve lett, mert azért van hangja, a külön blokkos kurzor mozgatók és a funkciók szintén kellenek, a klasszik felső soros funkciók is, ezért kellene a K8.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mrviceguy
tag
válasz Tikakukac #73242 üzenetére
Ha a vezetéknélküliség must have és az ISO-UK nem para, akkor a K8 Pro-nál kevés jobb választás van. A Keycappek nagyon jók, a VIA programozhatóság is elég tuti. Nekem mondjuk már a fáj kicsit az ára kategória, mert ennyiért már majdnem Q szériát lehet kapni, de ha azt nézed, hogy egy sima K8-hoz képest mi mindent kapsz, akkor már annyira nem is necc.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz mrviceguy #73245 üzenetére
Megy a tanakodás ezerrel, de jó volna a wireless megoldás.
Ha ISO akkor már nincs para, most már majdnem tökéletesen megy a vakon gépelés szinte minden ujjacskával, bár nyilván vagány HU cappel lenne.
Vennék rendesebb gumidómosat is, de ha már autóvásárlás nincs, egy rendes billzetem legyen ebben a rohadt életben
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Domonkos
Ármester
válasz Tikakukac #73246 üzenetére
Ha a vakongepeles elsajatitasa a cel, akkor en nem eroltetnem a magyar feliratozasu kupakokat. A tanulas szempontjabol teljesen kontraproduktiv; mert ha onnan les az ember, akkor az nem az izommemoriat fogja erositeni.
+ Az US/UK/DE/stb. kupakok legtobbszor meg jobb minoseguek is, mint a kisebb peldanyszamban gyartottak.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
mrviceguy
tag
K3-E1-xx: V1
K3-E2-xx: V2
Nem egészen - a Keychronnál a második két karakter a testreszabható jellemzőket jelzi - ez a K3-nál a háttérvilágítás és a kapcsoló típusa / beágyazása
E1: RGB Backlight Low Profile Keychron Optical Hot Swap Red
E2: RGB Backlight Low Profile Keychron Optical Hot Swap Blue
E3: RGB Backlight Low Profile Keychron Optical Hot Swap BrownTípusszám alapján nem tudod megmondani, hogy melyik verzió, csak vonalkód alapján.
-
Tikakukac
titán
válasz Domonkos #73247 üzenetére
Ismétlem: "most már majdnem tökéletesen megy a vakon gépelés szinte minden ujjacskával", ergo a tanulási fázis már megvolt, most már csak a pontosság a kérdéses egyedül meg a sebesség. De az én szemem kedveli a látványt, ez van
A kérdés, hogy van-e 20-30k körül értékelhető wireless alternatíva akár dómosban is vagy ebben a 70k körüli pokoldrága szinten más gyártó.
Mert ha egyik se, akkor meglövöm a dolgokat. A legjobb amúgy egy csupasz lenne és úgy megtölteni kapcsolókkal, mert amúgy lehet megnéznék egy pirosat is.
-
mrviceguy
tag
válasz Tikakukac #73246 üzenetére
HU-ból nincs double shot, mert akkor sem érné meg legyártani az injection mold-ot, ha hirtelen minden ITs double shot PBT kupakot akarna venni.
Én is inkább angol kupak párti vagyok, de ha nagyon magyar és vezeték nélküli, és a pénznemszámít, akkor EZ A TUTI SZAJRÉ
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest