- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
-
Redplee
senior tag
Sziasztok,
esetleg az ajánlott billek közé felraknám a helyetekben az SPC GK630K Tournamentet, tök jó a 20k alatti ársávban. Csináltam róla egy videót is, ha valakit érdekel
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Redplee #62518 üzenetére
Igen, viszont a Redragonban egy Brown switch volt, a Kailh meg blue, és az alapból jobb gépelési élményt ad szvsz. Amúgy nem mondtad (vagy nem láttam ) de gyanús, hogy közös a PCB valahol, mert a booting effekt, és a világítás vezérlése is ugyanaz, mint a Redragonnál. (Ha lehet még kritikát megfogalmazni, 18-féle effekt, az nem 1000-féle, nekem az kicsit fura volt - de egyébként az jogos, hogy akinek ez nem elég, ott nem biztos, hogy a mechanikus a jó irány )
@copass: viszont ugyanúgy a Kailh is cserélhető, szóval végeredményben nem biztos, hogy rosszabb, a kábel azért sokkal jövőállóbb, mint a Redragoné, a házzal kapcsolatban vannak kétségeim (mondjuk én a sajátomra már ráköltöttem az árát, úgyhogy amíg nem lesz valami 65%, ami annyira megdobogtatja a szívemet (Ikki68 mondjuk azért erős versenyző ), hogy szembemenjek asszonypajtás haragjával, marad ez )
[ Szerkesztve ]
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok! Pár napja furcsán viselkedett a billentyűzetem ezért szeretnék érdeklődni, hogy mit érdemes venni ha beadja a kulcsot.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
15.000 Ft
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Microsoft Comfort Curve 3000 US. Random nem reagált játék közben ha több gombot nyomtam egyszerre.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Munka (főleg programozás) / Játék. 75%/25%
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mindegy csak ne legyen túl hangos
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél?
US
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Num pad és kurzor blokk kell. Media jó lenne, de nem kötelező
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Ne legyen karácsonyfa és űrhajó sem. A világító feliratok hasznosak lennének de most is megvagyok nélküle.
Ha mechanikus, akkor abból egy halkabb típus.
Bár a mostani billentyűzetem közel sem játékra való, de azért az én szintemen jól használható. Nem értek hozzá, de a WASD környéken sztem több billentyűlenyomást képes érzékelni. Az új billentyűzetem ebben nem szeretném ha rosszabb lenne. Egyébként csak SWBF2-vel játszom (sztem közepes szinten), ahol ez számít nekem. -
Crabface
senior tag
válasz Tibicsucsu #62520 üzenetére
Random nem reagált játék közben ha több gombot nyomtam egyszerre.
Ez csak azért van, mert nem tud több gombot egyszerre kezelni. Bármi olyan jó lehet helyette ami tud n-key rollover."If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
copass
veterán
válasz Alan[HUN] #62519 üzenetére
hotswappes lenne? szerintem fix a switch. kábelt azt nem néztem, az nekem teljesen másodlagos. de jó hogy usb-c, mondjuk láttam olyan valakinél videóban hogy ott forgatta a csatit mert nem volt jó!
akkor döntöttem el hogy maradok a mini usb-nél![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
Exodius
őstag
Skacok!
Cooler Master CK550 Brown Switch-hez és Cooler Master MS110-hez milyen o-ringet javasoltok? Akár itthon, akár Ali-ról?Előre is köszi!
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Exodius #62525 üzenetére
Az MS110-ről nem tudok nyilatkozni sajnos, de a CK550-nek standard cserélhető keycapjei vannak, szóval arra a kicsit fentebb említettek közül bármelyik jó, vagy AliExpressen keycap o-ring kulcsszóra bármi, ami 4.8-4.9 felett van és szimpatikus (legalábbis nekm eddig bevált ez a módszer )
-
Crabface
senior tag
válasz Exodius #62525 üzenetére
Cooler Master MS110
Erre nem tudsz rakni Oringet, vagyis tudsz csak felesleges. Ez egy membrános billentyűzet aminek van egy cherry kompatibilis "fedele" és az egész egyben mozog, nem csak a közepe, mint egy cherry mx kapcsolónak.Jobban belegondolva ez inkább topre utánzat akar lenni
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Vanir
veterán
Na, egyelőre mégsem költök. Az IT-s bácsi berendelt pár Dell KB216-t, ma jöttek meg. Első blikkre nem rossz. 15 ajrós membrános, viszonylag low-profile cucc. Halk működés, érdesített felületű (PBT-feel ) keycapek. A kétoldali Fn gomb mondjuk ostobaságnak tűnik inkább, mint feature-nek.
Nagyon kíváncsi vagyok, meddig őrzi meg jelenlegi minőségét (illetve, hogy mikor fog nevetséges mértékben kifényesedni a space), olyan fél évet jósolok neki. Mindenesetre kényelmesebb, mint a tavalyelőtt, szintén irodai használatra vásárolt, háromezer forintos Cherry Stream 3.0 (ami ugyebár nyunyu okfejtése szerint valószínűleg KC 1000).
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? Kb 20-40k körül, persze ha van alatta valami bestbuy (és éppen kapható), akkor az is érdekel
2.Használt szóba jöhet? Csak új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Dell kb216 Jó lenne valami normálisabb, jobb notik billentyűzete kényelmesebb.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Munka illetve alkalmanként játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) ollós vagy mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Numpad kell + legalább mute és hangerőállítás 1-1 gombbal elérhető legyen
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Átlagos kinézet, nem kell RGB stb. Ne legyen hangos.[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy Corsair Strafe rgb billentyűzetem.
Úgy szoktam használni, hogy a wasd valamint a nyilak fehéret világítonak.
Most történt az, hogy egyszer csak a w betű ugyan annál a beállításnál fehér helyett lilát kezdett világítani. Jól gondolom, hogy a led szórakozik?
Cserélhető ezekben a kapcsoló mert gondolom kompletten lehet leddel?
Jelenleg barna van benne, maradnék is annál.
Köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
dqdb
nagyúr
válasz erik365 #62534 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy a zöld csatorna esett ki.
A LED nem a kapcsoló része, külön van. Úgy nézem, hogy ennél a modellnél a kapcsoló alá szerelt SMD RGB LED-et használnak, ami kellően ügyes kézzel cserélhető (nem annyira ügyes kézzel kinyírható), csak jó kérdés, hogy pontosan mire kell cserélni (van többféle lábkiosztású).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Szeleya
tag
Na ideért a ducky one 2 minim. Kellemes darab. A cherry red kapcsolòkat szoknom kell. Maga az egész felépìtése masszìv, jòl kidolgozott, egy szavam nincs rá. No de a szoftver maga a pokol.... rosszat szedtem le, mondván a 1.22 ujabb, akkor az lesz tuti a jò, hát nem.... resetelni meg nem olyan egyszerű mint az ember hinné. Kábel kihùz, 30sec várás és visszadug, miközben a két windows gombot nyomod egyszerre. Eltartott egy darabig az fix.
-
fatpingvin
addikt
Tiszteletem a kollégáknak! Egyelőre tájékozódás végett érdeklődök, a mostanim kezd kicsit amortizálódni...
1.Mekkora összeget szánsz rá? 15k max, 20 az abszolút top ha minden mást túlteljesít.
2.Használt szóba jöhet? amennyiben jó állapotban van és nincs mocsokal telítve akkor igen.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Cougar 200K, egy-két gomb kezd feljönni, egyelőre még abszolót javítható házilag de az a gyanúm hogy ez változni fog. a modell már tudtommal nem kapható.
4.Mire használnád a billentyűzetet? gépelésre. tréfát félre, a szövegbevitel és a billentyűparancsok 100%-ban lefedik a felhasználást.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) ollósat preferálom de igazából nem lényeges ha rövid travel és halk.
6.Van konkrét modell ami tetszik? a jelenlegi (Cougar 200K)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) minden IS kell. numpad, kurzorblokk, funkkcióbillentyűk amik elsődlegesen is funkcióbillentyűk illetve a többi (prtscr-sysrq-srclk-pau/br-insert-home-pgup-pgdn-del-end) és ez lényeges mert mindet használom is
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) csak vezetékes, előny ha PS/2 kompatibilis de ezt már elengedtem, háttérvilágításnak örülök de csak akkor ha nem a szokásos RGB színkavalkád, vagy ha igen akkor vagy billentyűkombinációval lehessen állítani (hardverből) vagy a setup utility megy linuxon is. ezen kívül fontos hogy legyen halk. További fontos szempont a Linux-kompatibilitás in general, szval ha az egyszerű HID funkciókon túlmutatóan mást is tud azt tudjam használni Linuxon, ne függjön semmilyen windows-only cucctól ez a funkcionalitás.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Szeleya
tag
Igen, rájöttem, csak reflexből azzal kezdtem
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Szeretnék egy mechanikus tkl vezeték nélküli billt, néztem első körben logitech g915 tkl-t, de kicsit húzós, aztán rá akadtam keychron k1 billre nem tűnik rossznak mennyire ajánlott, bluetooth egy csgoban lehet hatrany?
-
MRJOOOOOO
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék megoldást a problémámra billentyűzet terén, remélem tudtok pár hasznos tanáccsal szolgálni. Jelenleg van egy Logitech G910-es billentyűzetem.
Egészen a legutóbbi windows frissítésig semmi gondja nem volt. Akkor új logitech gaming software került a gépre és elkezdett dupla betűzni. Amíg ezt leírtam, kb 5-7 szer kellett dupla leütést törölnöm. Szeretném kalapáccsal szétverni ezt a ....t, mert nagyon unom.
Szóval ha van megoldás a javításra, rendben, mit csináljak? Ha nincs :1.Mekkora összeget szánsz rá?
max 30, de ez csak elképzelés
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
G910, mert idegesít a dupla leütés és magyart szeretnék
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Netezés, munka-szövegszerkesztés, kevés játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Tartósat
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar legyen
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad mindeképp legyen rajta
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítósat szeretnék és vezetékeset, lehetőleg a billentyűzetről is kikapcsolható legyen a háttérvilágítás
előre is köszönöm a segítségetMAZ
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #62109 üzenetére
Zsír, KPRék küldtek egy egész numpad kitet a hiányzó 2 kupak helyett.
Nem számítottam rá, hogy húsvét környékén ideér 3 héten belül.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz MRJOOOOOO #62545 üzenetére
Redragonok jöhetnek még szóba, pont fentebb volt róla diskurzus, igazából annyi a különbség, hogy out-of-the-box a CK550 talán picivel jobb, a Redragon akkor éri meg, ha utána fogod még bütykölni, fejleszteni. Ha csak használatra kell, akkor a brown kapcsolós CK550 is hozni fogja a Logitech szintjét, amennyit itt olvastam róla.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan billentyűzetet, ami nagyon halk és nagyon slim? Logitechből valami esetleg? Magyar kiosztású kell, mindegy, hogy vezetékes vagy sem. Semmi gamer szar nem kell, ne világítson, meg ilyenek... Köszi![ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest