Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz vlevi #54767 üzenetére

    A magas frekvenciás pengő hangok jóval jobban borzolják az idegeket és bántják a fület, kisebb hangerővel is zavaróbbak, mint hangosabb, de mélyebb frekvenciás hangok.

    Custom fronton egy ideje már a thock számít az elérendő célnak, azaz az elkerülhetetlen hang mélyebb frekvenciák felé eltolása különféle megoldásokkal (a célközönség által használt vastag kupakokon túl persze). Ilyen a megfelelően rugalmas, de nem túl rugalmas plate-rögzítés, flexibilis vágásokkal a plate-en és nyákon, amelyek kontrolláltan engedik a hajlítást, és nem megy a gépelési élmény rovására. Vagy a réz súlyozás az alumínium ház aljában, ami a súlyt növelve a rezonanciát csökkenti, valamint a réz fizikai tulajdonságai az akusztikát is befolyásolják (a rozsdamentes acél például bántóbb irányba tolja a hangokat). És ilyeb még megfelelően elhelyezett formájú és alakú légrések használata. Van olyan tervező, aki rengeteg időt ölt bele akusztikai tanulmányokba, és az elméletet gyakorlatba ültetendő többféle prototípust gyártat le többféle szivaccsal, hogy megtalálja a legszebb hangút. A szivacsok használata a plate és a PCB között is gyakori, ahogyan a plate alatt is. És persze deskmat, az alap.

    De amíg egy billentyűzet hangjában jelentős tétel az asztal lapja is, addig nehéz mindenkinél tökéletes csendet alkotni.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák