Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tDr1v3r

    veterán

    válasz tDr1v3r #20284 üzenetére

    Nos akkor, jöjjön:

    Alapvetőleg nagyon jó kis board a Pok3r. A kiosztás nem lenne rossz, az arrow cluster is jó helyen van mint ahogy a többi se tűnik rossznak (csak a del, page up/down kivételével egyet se használok), de már értem hogy miért olyan amilyen az Infinity Keyboard kiosztása. Az Fn gomb egyszerűen túl rossz helyen van (az IK-n a jobb Shift rövidebb és oda van besüvesztve a gombja - ahonnét bizony kényelmesebb is lenne) és a Backspace simán elférne közvetlenül az Enter feletti gombon. Így meg is lehetne az a plusz gomb ami kiesett a kiosztásból és meglehetne a 0 dedikált helye (mert ugye ANSI-nál alapesetben csak az í és a hozzá tartozó ">" esik ki, a 0 nem a standard Windows-os magyar kiosztáson). De gondolom a keycap kompatiblilitás fontosabb volt a tervezéskor.

    Viszont a minőség... nos, a felhasznált anyagok jók, a keycapek főleg (nem mondom hogy megszerettem a PBT-t de tényleg másabb érzésre mint azok az ABS-ek amiket pl. a Razer használ), a fémház tényleg egy álom de létezik az a bizonyos minőségbeli szórás. Nálam konkrétan a keycapeken van egy "átlógás" - látszik a stem helye halványan, illetve a házon van pár karc meg kisebb hibák. Meg hogy őszinte legyek, ez a rücsis festés se feltétlen szívmelengető részemről... persze, majdnem az eddig is olcsónak számító Poker 2 ára körül maradva besűrítettek egy ilyen házat a kicsikébe, örüljek inkább. Hát, kicsit illúzióromboló... de ez van. Cseréltetni vagy visszavetetni nem fogom, egyszerűen nem érné meg (főleg az ÁFA miatt amit garantáltan nem kapok vissza).

    De összességében jó. Sőt, kurta jó. Egy GH60-al (lol, Aliexpressen lehet venni tömeggyártottat) vagy NerD/Winkeyless PCB-vel és TEX alu házzal még a mostani Massdrop-os akció mellett is minimum 200 USD felett járnál, és akkor még venned kell switcheket, platet, keycapeket és még stabikat is... gondolom nem kell részleteznem hol jönne ki az egész. De még egy alap transcluent házas Gateronos Infinity is 150-160 USD lenne, és akkor a Pok3r prémiumjai közül csak a PBT keycapek vannak meg... nos, ez gondolom sokat elárul.

    A Gateron-ról, és hogy szerintem miért jobbak a Gatek a Cherryknél: élesebb. Én Brown-t vettem az előző dropból és a bump egyszerűen sokkal érezhetőbb, ténylegesen észrevehető az "eredeti" Cherry-khez képest. Érzésre kb. az MX Blue és a Brown között áll - nem annyira "nehéz" mint a Blue klikkje de nem is olyan elpuhított mint a Blue bumpja. Nekem mindenesetre sokkal jobban tetszik.

    A másik meg hogy ugye sokkal simábban jár benne a stem, szinte vajazós szinten. Ez meg az összes kapcsolónak kedvez, szerintem nincs olyan aki nem imádná.

    És hogy miért jó a 60? Nos, ezért:

    Kicsit krumplis, de remélhetőleg látható a lényeg. All hail the mechanicals! :))

    [ Szerkesztve ]

    disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

Új hozzászólás Aktív témák