- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madbot91
csendes tag
Sziasztok!
Laptopról szeretnék váltani PC-re, próbáltam összeállítani egy konfigot de sok dologról nincs elegendő ismeretem, így kérnék ajánlást.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Általános otthoni felhasználás és játék, főleg singelplayer (pl CP 2077, RDR 2, SW Jedi: Survivor), meg egy-két multiplayer fps
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nincs lényegében semmi, laptopból max egy Kingston KC3000 1TB ssd-t tudnék kimenteni.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden.
4. Mennyi a kereted rá?
650-700K
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
(Dell S2721DGFA) 1440p, 165Hz, HDMI, DP
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Csak új termékek érdekelnek.
GPU-ból egy 4070 ti-t céloztam meg, viszont az nem biztos, hogy belefér a keretbe, meg lehet, hogy nem is hasznánám ki, így egy 4070 is megfelelne.
CPU terén nem döntöttem Intel v AMD között, jövőbeli fejlesztések miatt hajlok az AMD fele, R7 7800X3D-t egy sima 4070 mellé sok helyen overkill-nek írják le, így R7 7700-at szemeltem ki.
Alaplap esetében MSI MAG X670E TOMAHAWK-ot néztem ki, de alaplapoknál már csak sötétben tapogatózok.
Táp esetén eddig a befutó Seasonic FOCUS GX-750W (mindenképp valami halkabb modellt szeretnék).
RAM-ból amit néztem G.Skill Trident Z5 Neo 2x16G 6000Mhz/CL30.
Hűtésre ötletem sincs egyelőre.
Házat még nem néztem, de különösebb elvárásaim nincsenek.
Gyártók/márkák terén nem nagyon van preferencia, RGB nem elvárás, nem is hátrány.
Ár/érték arányban ha valamelyik kiszemelt komponens helyett van jobb, azt is szívesen veszem.
Köszi előre is -
madbot91
csendes tag
Sziasztok!
pár hónappal ezelőtt már jártam erre, most jutottam el oda, hogy papíron összeraktam egy gépet ami már csak meg kellene rendelni.
Játékra (Cyberpunk, RDR2, GTA V (VI?) és egyéb AAA címek) lenne használva, később kerülne bele még egy ssd.
Egy Dell S2721DGFA 1440p 144Hz-es monitor mellé menne.
A következő konfigban láttok bármilyen problémát?
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
AMD Ryzen 5 7600X
Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB GAMING OC 16G
32GB 6000MHz DDR5 RAM G.Skill Trident Z5 Neo RGB CL32 (2x16GB)
1TB Kingston SSD M.2 NVMe KC3000
Seasonic Focus GX 850W moduláris tápegység (FOCUS-GX-850)
Zalman P50AIO kicsit túlzás ha jól gondolom, de kinézetre bejön, annyit meg nekem megér amennyivel több.
Processzor lehet esetleg bottleneck, lehet érdemesebb lenne egy R7 7700 helyette? R7 7800X3D-vel már kicsit sok lenne a vége, de egy 7700 még beleférhet ha azt mondjátok, hogy az jobban illik ebbe.
Egyébként minden észrevételt szívesen veszek.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest