Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dfsz34

    őstag

    válasz TGWH #17112 üzenetére

    Na ennek aztán nincs sok értelme. Megveszed a K-s procit alap hűtővel, nem a hangjával van a baj, hanem a hűtési teljesítménnyel (nem ajánlott tuningolni az alappal). Aztán megveszed a csúcs i5-t hogy IGP-vel játszál. Hogy ennek mi az értelme?

    Úgy látom, itt egyeseknek sok az elégetnivaló pénzük :)

    Egyébként én sem voltam okos, még akkor sem, ha diszkont áron behúztam az i5-t Lec-től, mert amire használom, arra bőségesen elég lenne az i3-s 13-14000 forinttal olcsóbban. Ok, hogy nem vágott a földhöz, de jelenleg 1600 Mhz-en jár az i5 és még így is erős a napi számítógépezéshez, sőt még a gyerek játék programja is röhögve fut rajta. Kéthetente egyszer konvertálok filmet mpeg2-ből avir-a, akkor visszakapcsolom az alap frekit, meg a hűtésen emelek kicsit. Nyerek durván 2 percet ilyenkor és ezért fizettem plusz 13-14e-t a prociért és 5e-t a hűtésért. Most már úgy érzem, hogy elégettem azt a pénzt, de mindegy.

    A gép vásárlás legfontosabb lépése, hogy felméri az ember a várható igényeket a lehetőségek szerint minél reálisabban. Súlyos tízezreket lehet megspórolni vagy elkölteni a semmire.

    Ha egy számtech boltban a "szagértő" eladó nem azzal kezdi a konfig összeállítást, hogy alaposan kifaggat arról, mire akarod használni és csak utána ajánl vmit, akkor az egy kókler vagy simlis átb.szós, jobb ha ezzel mindenki tisztában van. Az nem elég kérdés, hogy játszani is akarsz vele? Akkor vedd a 3770k meg gtx680, mert mással nem fut a játék normálisan, igen a mocsok játékírók, ennyire gépigényes programokat írnak:)
    Ismerőssel ezt csinálták :) Látták, hogy nem ért hozzá, de jól öltözött, ergó van pénze, meg igényes ember is, ezt hangsúlyozta, hogy nem kell neki gagyi alkatrész és majdnem behúzták a csőbe és ott már 100-150 ezerrel drágább konfigról beszélünk, mint amire ténylegesen szüksége volt a végén.

    Ez a fórum is egy profi kérdéssorral kezd az 1 hsz-ben, nem véletlenül...

    Na uff, én beszéltem, többet ehhez a témához nem tudok hozzátenni.

Új hozzászólás Aktív témák