Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    Üdv. a szakiknak!

    Több hete már, hogy bújom a teszteket, olvasgatom a fórumokat. Igazság szerint jó pár éve nem kellett követnem a HWeket, viszont most már le kell cserélnem az igen koros munkaállomásomat.
    Az irány nagyjából összeállt, de szeretném kikérni a véleményeket és egy rábólintást, mert azért mégse 2 fillérről lenne szó.

    1. Mire fogod használni a gépet?
    90%-ban Multimédiás munkavégzés. Adobe termékekkel (PS, AE, Illustrator stb.); alap szintű 3D modellezés (ZBrush, Maya) egy kis renderrel semmi komoly CGI; videó szerkesztés időnként 4K-ban is.
    10%-ban Single játék, itt szeretném ha a tavasszal érkező Cyberpunk (jelenleg még nincs gépigénye) FHD 60Hz-en azért elmenne, nem kell Ultra részletességgel.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel?

    CPU Hűtő: [thermalright true 120] + [lefogató kit] (160mm magas)
    Táp: [FSP RAIDER II 550W 80+] (1 éves még nem cserélnem ha feltétlen nem szükséges)

    Vinyók; SSD-k, ventilátorok, perifériák, Kijelzők (5.-ben részletezem).

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

    Lap; CPU; RAM; VGA; HÁZ; M2 SSD

    4. Mennyi a kereted rá?

    300k (+/- 10-20%)

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása?

    Itt kezd érdekes lenni a dolog:
    -Egy FHD 60Hz-es aktív kijelzős digitábla HDMI csatlakozóval. Ezt akár be is betonozhatjuk, mert mindennap használnom kell és csak ez van rajta, átalakító nem játszik.
    -2db FHD (16:10) 60-75Hz-es széles színterű monitor, ezeken van mindenből 1 (DVI, HDMI, DP) talán még D-Sub is, de az felejtős.

    Közel jövőben max 1-2 éven belül tervezem az egyik monitort 32-34"-os 4K hasonló tudásúra cserélni esetleg még normális HDR is számításba jöhet.
    Nem szeretnék akkor új VGA-t is venni.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    Minimalista design. Asztal alatt lesz. Jó lenne nem plexis (ahogy néztem ez a ritkább), LED mentes (lehetőleg minél kevesebb fény szűrődjön ki), de szellős mert gyakran meg kell izzasztanom.

    Húzva nem lesz max. finomhangolva (itt szívesen veszek egy kis segítséget; videók, linkek jöhetnek privátban).
    Cél a hosszú napi 10+ órás stabil működés, terhelés alatt is.

    Amit sikerült leszűrni:
    Az új ryzen-ek is szóba jöhetnek Adobe-nál most már nem csak az Intel. Ennek ellenére kérnék egy Intel-es összeállítást is ha nem gond.
    32GB ram mindenképpen kellene, 3000MHz vagy feletti órajellel ha bírja a PRoci.

    Amiket néztem (erre kellene a finomhangolás/bólintás):
    LAP: MSI B450M Mortar MAX
    CPU: Ryzen 3600
    RAM: G.Skill Ripjaws V KIT2 DDR4 32GB 3200MHz CL16 (Crucial Ballistix-ot szerettem volna de ahogy látom jelenleg hiány van; Patriot Viper4 meg a piros szín miatt, de ha annyival jobb akkor nemgond)
    VGA: GAINWARD GEFORCE GTX 1660 TI GHOST (A 2 HDMI-s Asus jobb lenne de a hűtéséről nem sok jót olvastam; Remélem a DP port is elviszi a 10Bitet 4Kban erre is kérnék egy megerősítést)
    M.2. SSD: Kingston A2000 500GB M.2 2280 NVMe SSD

    Ház: COOLER MASTER MASTERBOX NR400 (1+2 vinyó hely (RAID miatt), meg ahogy olvastam mérete ellenére jó szellős, ventiket úgyis cserélném Be Quiet-re).

    Újat szeretnék, normális számlával/garival, bár régen de az előzőt is magam raktam össze, úgy hogy nem gond ha több helyről van. Azért max 2-3 ha megoldható, ahogy néztem postázás miatt amúgy se érdemes nagyon elaprózni.

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák