Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Paxker315

    addikt

    válasz szabeska #144003 üzenetére

    Van VRM hőmérséklet szenzora a DS3H-nak? TÖk jó. Az Asrock B450M Pro4-nek valami gixxer van a VRM szenzorral (azt hiszem, nincs is rajt'). Januarban 18 fokra hűlt szobában napok után először bekapcsolva már boot után 99 fokot írt rá az AIDA, és igazából mindig 99-et mutatott régebbi bios-okkal. Az újabbakkal már 90-98 közt, természetesen stressz-teszt alatt 90-et, idle 98. :D A nem létező szenzor miatt ezek randommód kiköpött értékek az AIDA-nál. Nem csak nálam fordult elő ez a probléma, viszonylag "gyakran jelentett".

    Talán ha gyárira teszem a feszültséget, stabilan bírta volna a 3900-es frekvenciát is, DE, nekem jobban megnyugtatja a lelkem, ha alacsony feszen és hűvösen fut a proci. A 200T-t jó, hogy felhoztad, TechSpot is azzal húzta a 2200G CPU és IGPU részeit is (ráadásul nem BIOS-ból, hanem RyzenMasterral). Mondjuk amióta megismertem az ID Cooling SE-213V2-t, inkább azt preferálom ajánlgatásokban, mert mégis csak több hővezető csővel& nagyobb hőleadó felülettel és nagyobb ventilátorral rendelkezik.. Egyébként igen, feszültségfüggő a hőmérséklet, nem véletlen volt nálam melegebb gyári beállításokon alacsonyabb órajellel.

    Egyébként hogy szóba került. Utánjártam az A320&RAM órajelnek, tényleg vannak 3200+ Mhz-et is támogató típusok. Ellenben a feszültség-alulfeszelés témához: Ezeken az A320 lapokon lehet piszkálni a proci feszültségeit? Túlhajtani nem, de alulfeszelni, ami sosem árt ezeknek. :F Na de elég az offból, hiába indul minden az alaplapoktól építkezés során.

    [ Szerkesztve ]

    https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

Új hozzászólás Aktív témák