Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Davidof92

    senior tag

    Sziasztok!
    Szüleim gépét fejleszteném, a jelenlegi konfigból nem maradna csak az ssd meg a táp.
    Mire fogod használni a gépet? Szín tiszta internetezés a cél, youtubon videók nézése, semmi játék.
    Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? SSD illetve tápegység. Bár ez utóbbi egyidős a géppel, azaz kb 5-6 éves, de márkás FSP táp, nem tudom hogy cseréljem-e.
    Milyen alkatrészekre van szükséged? Alaplap+cpu+ram. VGA nem kell, ez lehet integrált, a mostaniak ahogy olvasgattam simán megbirkóznak a feladattal.
    Mennyi a kereted rá? 50-60 ezer között ha megállna az jó lenne.
    Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? A felbontás itt nem érdekes, viszont nincsen rajta csak VGA/D-SUB csatlakozó.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyjából inteles vagyok, de meghallgatok bármit. Fejben összeraktam egy körülbelüli elképzelést, tehát:
    CPU: Intel G4560 használtan
    Alaplap: olcsó 1151-es lap, ezt szerintem újonnan, a gari miatt.
    Ram: Minimun 8 GB, a jelenlegi 3 nagyon hamar elfogy.
    Nem egy folyamatosan fejlesztett gép lenne, tehát ebben az összeállításban kellene elmennie 2-3-4 évet, így nem gond az sem ha egy "kihaló félben" lévő platforma építünk mondjuk AMD fronton, mert legközelebb úgy is cserélve lenne az egész ugyan úgy. Utoljára amikor figyeltem a hardver piacot, akkor jelent meg az 1366-os platform és a GTX480, azóta fingom nincs hogy mi micsoda, úgyhogy bocs ha hülyeséget írtam :D

Új hozzászólás Aktív témák