Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lalee88

    csendes tag

    Sziasztok! Eljött az ideje, hogy új gépet vegyek.

    1. Mire fogod használni a gépet?
    Munkára főleg, ami szövegalapú, szóval nem nagyon számít, így ami fontosabb, hogy FHD játékra és virtuális valóság (Vive) alá lenne.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    ODD van.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Ház, táp, lap, CPU, CPU-hűtő, RAM, VGA, SSD, HDD.

    Amikről van elképzelésem:
    Ház: Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass
    A házas topikban néztem ki, elvileg ajánlott. Valami ilyesmit kerestem, ami minimal dizájn, nem világít nagyon, ablakos, jó a kábelmenedzsmentje, és persze szellőzik rendesen. Majd még a külön topikban benézek, hogy kell-e bele plusz venti, vagy le kell-e cserélni őket. Elvileg csak hátra adnak bele egyet.

    Táp: Valami moduláris legyen, szép kábelekkel, ha nincs, akkor veszek külön. Elvileg kilátszik az oldala a házban, szóval valami fekete kéne.

    Lap: ATX lap, ha már ablakos a ház, húzni nem nagyon tervezek semmit.

    CPU: Próbáltam utánaolvasgatni a dolgoknak, elvileg egyre több VR-játék használja már ki a sok magot/szálat. Ryzenekre is jókat írnak most, szóval talán adja magát. Nem tudom érdemes-e várni az új Intelre, mert idén mindenképp meg kell vennem, szóval azt is szeptember/októberre mondják, ki tudja mi lesz még addig. De ahogy látom a régi Intel már nem éri meg. Amúgy eredetileg a VGA vásárt következő hónapra akartam tolni, de mivel a Ryzenben nincs IGP, muszáj lesz egyben megvennem.

    CPU-hűtő: Nem szeretem a gyűri hűtőket, szóval valami másik halk de erős kéne rá.

    RAM: 16giga gondolom elég. VR-nek se kell több.

    (I)VGA(/I): GTX 1080 esetleg? A Ti elég drága még, ahogy látom, de ha esetleg belefér... Bár lehet nem éri meg ár/érték arányban. Az új AMD-kről fogalmam sincs, megmondom őszintén.

    SSD: Crucial MX300 525GB CT525MX300SSD1
    Az SSD topikban ezt ajánlották, win menne rá, meg egy rakat játék. Elvileg elég lesz.

    HDD: WD Caviar Blue 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
    Látom, hogy ezt ajánlgatjátok, szóval nagyon nem is kérdés asszem.

    4. Mennyi a kereted rá?
    Monitor nélkül valahol 500k alatt.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
    1080p lesz, a mostani Dell U2311H-t cseréli majd egy hasonló monitor a munkára, már írtam a monitoros topikba, aztán majd valszeg jövő hónapban lesz valami 144Hz-es free/Gsync is 2. monitornak, de szintén "csak" FHD-ra.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Nem nagyon. Eddig Intel procim volt kb mindig, de ahogy olvasom jók ezek a Ryzenek, szóval jöhet az is. Kártyát most nvidiát néztem, de eddig Radeonom volt, szóval azzal sincs gondom, ha jó. Minden számlára kell, szóval használt alkatrészek nem nagyon jönnek szóba, és még idén meg kell vennem, szóval ha érkezik valami okosság, akkor tudok várni, de minimálisat. Meg hát nem tudom, érdemes-e, mindig jön valami új...

    Köszi előre is a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák