Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hoku

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék összeállítani egy új asztali gépet és ehhez kérném a segítségeteket. Jómagam egyáltalán nem vagyok otthon a témában.

    Az eszközt 3D műszaki modellezésre és műszaki programok futtatására, szimulációkra szeretném használni, talán egy kicsi játék. Teljesen nulláról raknám össze a gépet, nincs szó régiből kiemelt alkatrészekről és minden kéne, ház, táp, alaplap, billentyű, egér, monitor, hangkártya stb. ... egyszóval tényleg minden. A keret 150k magyar pénz.

    Monitorok között nézelődtem egy kicsit, fullHD azért jó lenne max 40k körül. Egyébként Intel párti vagyok, úgy hallottam, ebből proci és alaplap együtt jó kombó lehet. Billentyű és egér terén együttes pakkra gondoltam max 10k-ból, de mindenképpen vájörlessz. Videókártyából nVidia kéne, a szoftvereim Ati-t nem annyira szeretik. Táp a lehetőségekhez képest keveset egyen, mert nap közben lehet, hogy bekapcsolva kell hagynom. Szempont lehet még a későbbi bővíthetőség (lehet hogy a cserélhetőség jobb kifejezés), azaz 1-2 dolog kicserélésével jelentős javulás elérése, bár ugye nem tudni mik lesznek a szabványok és csatlakozók X év múlva.

    Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! :R

    Üdv.
    Máté

Új hozzászólás Aktív témák