- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz *Mukeey* #4850 üzenetére
HBo GO biztosan megy mi is használjuk több boxon is Corelec és Android alatt is , az amlogic topikban kérdezz rá a Horizon GO-ra ott sokan vannak és biztosan van aki használja
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz *Mukeey* #4850 üzenetére
ird be ide a keresőbe, sokszor volt téma, én az enyéimet többször felsoroltam
noheinmal,
beelink MXIII II, ezaz olcsóbb
beelink gt king ez drágább, a pénztárcád és a jövőben kinyilo nagyobb igényed (pl. Netflix) niatt ezt vegyed inkább.meg egy régi box az x96 mini, amit olcson mevehetsz. 10 ezer alatt.
a beelinkeken megy a TV GO, a Digi Online, a MY TV Telenor is.
-
Berci24
lelkes újonc
Sziasztok!
Eddig 2db android tv box tulajdonosa vagyok, Mi box 3 és egy Mecool m8s pro. Most tervezek venni egy 3.box-t, tisztában vagyok a két platform különbségeivel. Azért kérnék segítséget mert olyan boxot keresek ami stabil bluethoot kapcsolatot tud fenttartani az ikeás eneby20 hangszórómmal (4.2 bluethoot). A mibox tudja, viszont az androidtv rendszer miatt nem működik a horizon go alkalmazás. A mecoolnak pedig a bluethooth nem az erőssége(ha csatlakoik is kb 3-4 percenként eldobja a hangszórót-másik bluethoot hangszórót is ki próbáltam vele, azzal nem is komunikál sehogy se). Esetleg tud valaki ajánlani olyan sima androidos rendszerű boxot ami már bizonyította bluethootos képességeit és megáll 20 ezer ft környékén.
Köszi szépen! -
Luissimo
veterán
válasz Berci24 #4855 üzenetére
az android tévés rendszerű mibox-on (nekem pl. MiBox S) igenis működik a Horizon Go.
Próbáld ujra, töltsd le egy alternativ piactérről és inhaláld fel, menni fog, csak kell hozzá egy légegér, vagy egy igazi egér...
A képminőséggel nemlehet annyira dicsekedni, de ahhoz, hogy antenna nélkül tévézz szorultabb helyzetekben, arra tökéletes... -
Luissimo
veterán
válasz mikrofon #4857 üzenetére
eszedbe sem jutott, hogy direkt van? ejnye
mindig utáltam a helyesirásjavítótt, henogymán ő mondja meg helyettem, hogy én mitakarok mondani
kb. 20 éve így használom, mint ahogy példul pendrive --> pendráj .
kirándulni --> kificamodni (rokon értelmű, nemde )
dugóhúzó helyett rejtővonó (ez egy klasszikustól való) -
Berci24
lelkes újonc
-
solyom76
senior tag
Sziasztok.
Beszereztem egy x96 max boxot,lg led tv-vel hasznalom.
Tökéletesen működik,annyi lenne a kínom,hogy mikor megy a tv és bekapcsolom a boxot,nem vált át magától hdmi re mindig külön kell a tvn átállítanom.. van erre valami megoldás?
Köszi[ Szerkesztve ]
Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
Necronom
senior tag
válasz solyom76 #4862 üzenetére
Kapcsold be a boxon a CEC funkciot a beallitasokban
Ha van a TV-den (minden tv maskepp hivja, de 90%-ban minden tv-n van) ilyen funkcio, akkor onnantol a box tavjara nem is lesz szukseged, minden mehet a tv tavjaval...
Termesztesen erdemes a boxon alvast allitani, ugy akkor meg kikapcsolni sem kell kulon, igy a tv kikapcsolas es bekapcsolas sem lesz hatassal a boxra, annyit kell tegyel csupan, hogy a tv-t a megfelelo bemenetre allitod, azzal a box felebred, es onnantol vezerelheto[ Szerkesztve ]
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Áfogat
csendes tag
Sziasztok!
Találtam két olyan eszközt, amibe lehet HDD-t is tenni, így ránézésre teljesen vállalható gépekről van szó:
Külön HDD-t nem szívesen használnék, de így egyben egész érdekesnek tűnik a koncepció.
Filmnézés lenne a fő célterület (főleg HBO GO), egy kis Youtube, torrent - ebből kiindulva némi böngészés. Ami nehézséget okoz, hogy a szebbik nem képviselője használná az eszközt, ezért egy letisztult, könnyen kezelhető felület kellene. A beállítgatás más tészta, annak utánaolvasnék, de a dadogós, akadós, sokat töltögetős felület megölné az élményt. Pár másodperc töltögetés belefér, de fél percek egyértelműen nem.
Van valakinek a fenti masinákkal, - vagy más ilyen kütyüvel - hasonló célú tapasztalata? Esetleg más HDD-s bővítő hellyel ellátott, erősebb box létezik (amennyiben a fentieknek ezek gyengék lennének)?
Előre is köszi.
-
Necronom
senior tag
válasz solyom76 #4865 üzenetére
Hat sajnalom, de mi a tv pontos tipusa? nem hiszem, hogy nem tamogatja, regi dolog ez mar, raadasul vicaverza kellene mukodni ennek ugy, hogyha a a boxot kapcsolod a sajat tavjaval, akkor a tv-t is be kellene kapcsolja
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
A95 x Max-ot készítettem a fiamnak a BP-i lakásba.
CoreElec fut rajta. Megy a HBO GO plugin, távval vezérelhető.
Háttérben transmission fut. HDD tartalmát a teljes lokál hálóról eléred.CoreElec egy mini linuxon futó KODI
A Magicsee 905X3 egyelőre nincs rá jól működő CoreElec
Az A95 X Mx elviekben 905X2, az jó
Most elég drága de a Banggoodon kuponnal azért olcsóbb(Volt 40 USD is a 2GB-s én akkor vettem)
Alin olcsóbb a 4GB-s, de ott nincs ÁFA kerülő opció
[ Szerkesztve ]
-
Áfogat
csendes tag
Az árát annyira nem tartom vészesnek egyiknek sem, nekem a sebessége a kérdéses. Ha egy átlagos mai okosteló sebességét hoznák, akkor bőven jó lenne. De a leírásból úgy érzem nincs vele gond, mivel a háttérben képes futni egy transmission + viszi a filmet.
Azzal azt nézem az a baj, - mint a legtöbb ilyen eszközzel - hogy nincs benne HDD hely, csak külön mellé tudod tenni a külső meghajtót. Ez sajnos eléggé megszűri a versenyzőket.
Köszi mindkettőtöknek.
-
kenand
veterán
Filmnézéshez nem kell erős CPU. Ezek gyengébbek pontszámban mint egy okostelefon, de film nézésben jobbak.Kiszolgálják a HD hangokat ha van olyan házi mozi erősítőd (kicsit feljebb írtuk)
Transmission simán mehet a háttérben és közben nézheted a másik filmet.A több lehetőség miatt 905x2-et javasolnám egyelőre, annak CoreElec alatt is megy mindkét wifije, BT és a LAN is.
-
kenand
veterán
válasz *Mukeey* #4873 üzenetére
Tuti jó vétel, persze függ attól mire akarod használni. Ha 4Kt szertnél wifin akkor nem a legjobb, mert csak 2.4GHz-s a wifije, LAN-on viszont tökéletes, mert gigabites. 1080p menni fog 2.4 Ghz-swifi-n is (bár én azt sem bízom wifi-re pedig van az egész házban 5Ghz is)
Amlogic topikban van a ki többet is vett.....Korábban 40-50 USD-ért adták. Van dual wifis változat is de 2x ennyiért, annyival nem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz Berci24 #4861 üzenetére
mire is próbáltad telepiteni a Horájzont?
a MiBox3-ra?Hátja,
nem eléggé olvastál utána.
Fel kell tenned a Set Orientation appot és azon beállítani a Landscape/fekvő módot, force-ban.
Akkor olyan lesz mintha egy elfektetett mobilon inditanád el a progit és egérrel vagy légegérrel tudod kezelni. -
Logo
csendes tag
Sziasztok,
Tudom sokan kérdezték ezt már, de kettő között vacilálok.
https://xiaomi.hu/termek/xiaomi-mi-box-s-android-set-top-box/
vagy
https://hu.gearbest.com/tv-box/pp_009267575666.html?wid=1433363#goodsDetailAmiket szeretnék elérni:
hboGO
Netflix
Plex kliensElőre is köszönet a válaszért. Ha van más javaslatod, azt se tartsd vissza
Köszi -
kenand
veterán
CoreElec egyiken sem megy (Mivel már 905x2 helyett x3-at küldenek a max-ból is)
Mi box Androidon megy megy a Netflix, de 4K-hoz nem árt USB-LAN adapter, mivel a mi boxról lespórolták a LAN-t(pontosabban olyan SOC ban benne ami nem is támogatja)Picit feljebb ajánlottam ennél olcsóbb 912-es Tanixot, én inkább azt venném...és ha szükséges 4K-t LAN-on használnám
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
itt irvavagyon
de megpróbálhatod azt amit a házmesterünk ajánlott, az majdnem harmad áron van a miboxhoz képest.
jónaktűnik. -
trinitronka
tag
Boxot,boxokat keresek. Olyanok érdekelnek amiken megy az RTL most+ természetesen van regisztrációm és kódom is, de igen sok készüléken nem indul a widevine támogatás hiánya miatt. Olyanoktól várok tippeket akiknek valóban működik. CE, LE kizárva, android alól akarom használni.
Honor play
-
solyom76
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy x96 max androidos box
Ma elkezdett,hbogo film alatt mindenféle felugró ablakban reklámokat dobálni,mit kellene tennem ,hogy eltűnjön..
Köszi..Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
fjozsi
csendes tag
Sziasztok! Valaki elmondja nekem , ha egy bluetooth-os tv okositóra rácsatlakoztatok egy fülest, akkor külön tudom állítani a hangot a tv-én és külön a fülesen?
-
Somatom
veterán
Igen is, meg nem is. A füles a box aktuálisan használt hangcsatornájának a hangerejét változtatja. Ugyanezt a hangcsatornát használja a TV is (ha épp nincs a füles rácsatlakozva), tehát annak a bemeneti jelszintje is változik. Persze, mivel ez csak a bemeneti jel, ezért ezen utána a TV hangerőgombjaival is változtathatsz.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
De, a kettő együtt nem fog menni. A box vagy a HDMI -re, vagy a fülesre küldi ki a média hangcsatornát. De, még ha ki is küldené mindkettőre, attól az még ugyanaz a hangcsatorna lenne, tehát a TV bemeneti jelszintje is változna. Tehát, ha emelnél rajta, akkor az asszonynak halkítania kéne a TV -t.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Ahhoz olyan BT fejhallgató kell amiben van beépített sd kártya olvasó, stb és van külön hangerő szabályzó gomb rajta. Találtam opciót Tv hangszró+ vezetékes fejhallgató. De a Bt-nél nem szól a TV.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Necronom
senior tag
válasz Somatom #4897 üzenetére
haaaaat
ez megint attol fugg...
pl ha a TV vegzi a dekodolast es nem a box (megmondjuk pl a Kodinak, hogy hang tovabbitas) akkor a box hangerejet hiaba allitod, nem lesz hatassal a TV-re, nem is szabad, hiszen a box csupan atengedi a jelet, semmit sem csinal vele....
Ugyanakkor bizony nagy kerdes az, hogy ilyenkor a box egytalan kepes-e bt kezelesre
nem hinnemBeni2360
Vezetekes fulest egyenesen radughatna a boxra is, es akkor ott megoldott a dolog, ha a fulesen van hangero szabalyzas
De ha a TV vegzi a dekodolast, akkor okafogyott a dolog, mert megintcsak nem fog szolni, baaar az SPMC-ben van olyan lehetoseg, hogy szolhat....
Ha meg a box vegzi a dekodolast, akkor meg edesmindegy hogy bt a fules vagy vezetekes, ugyanazok vannak amit Somatom irt[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Necronom #4899 üzenetére
Ilyesmivel már próbálkoztam. Tök jó lenne, ha a Kodi tudna külön csak hangot streamelni, mert akkor a telómhoz csatlakoztatott fülessel is tudnám hallgatni a TV -n nézett filmet. De, sajnos a Kodi nem tud ilyet, csak képet és hangot együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Építő/felújító topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Vírusirtó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest