- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
egyébként az asrock fm2a75 pro4 tudja szabályozni automatikusan a házban levő ventiket?
(ha kell gyorsabbra, ha kell lassabbra) -
zsole84
senior tag
Alaplap vásárlás előtt állok, de nem tudom, az alábbiak közül melyik lenne a legjobb választás, mivel fórumot olvasgatva mindegyikkel vannak gondok:
Asrock Extreme 3/4/FX - ventilátor vezérlés problémák
Asus M5A97/M5A97 EVO - melegedés
Gigabyte - Bios problémák
MSI - ????Melyiket ajánlanátok ezek közül? ( Phenom II menne bele 4 magosítva, később valamilyen FX). Asusnál sima/Evo között mi a lényegi különbség?
Köszi.
-
tranceplanet
addikt
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok.
Ti melyik lapot választanátok ASUS
P8Z77-V LK ASRock
Z77 Extreme-4? intel i7 2600k lenne mellette.[ Szerkesztve ]
-
zsole84
senior tag
válasz tranceplanet #39854 üzenetére
Gyári hűtő? Mert nálam az adatlapon lévő konfignál kb. 500 fordulaton megy idle-ben a procihűtő.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Baxo89 #39857 üzenetére
Leghamarabb év közepére várják az LGA1150 -et a Haswell-el.
Várni lehet.Örök kérdés megéri vagy nem , ill. van e értelme egyáltalán. Az árakat nem igazán nyomja le az új platform legfeljebb a használt piacon lesznek olcsóbbak ..... Én meglépném most a váltást mint ahogy meg is tettem év elején.
(#39851) Mr. Wolf
Szívesen!
(#39852) attiati
Igen!
(#39855) Csokiii
Asus P8Z77-V LEBazinga!
-
-
Kber_
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérném, laptopom után most asztali gépre váltok. Az alaplapban és a processzorban vagyok kissé tanácstalan. Régen mélyültem el a témában, de most kicsit megint beleástam magam és az alábbi configot dobtam össze első-másod-harmadjára.
Alaplap: ASROCK B75 Pro3
Processzor: INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155 BOX
Videokártya: GIGABYTE GV-N650OC-2GI GTX650 2GB GDDR5 PCIE
Memória: KINGSTON 8192MB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11/8Optikai meghajtót, régebbi csatlakozókat nem szándékozom használni az alaplap esetén.
Az érdekelne, hogy az alaplapi processzorral használt videokártya használatban van-e a videokártyával párhuzamosan mint egy dual videokártya? Vagy csak az egyik működik egyszerre? Valamint, hogy a crossfire lehetővé teszi 2 videokártya használatát és ez egyáltalán megéri-e?A processzor ha jól láttam nem támogatja a hyper-threadet ez okoz valamilyen hátrányt az i3-akkal szemben?
Milyen tápot, processzorhűtés ajánlanátok?
Köszönöm előre is!
-
Geresics
addikt
Egész jó lett!
Viszont a 3570-nél már csak minimálisan drágább a 3570K (szorzózármentes, tehát tuningolhatsz), igaz, ahhoz már Z77-es alaplap kell. Egy gondolatmenetet megér szerintem.
A processzorba integrált VGA és a diszkrét VGA tudnak együtt működni, ha az alaplap is támogatja (Virtu).
CrossFire lehetővé teszi 2 VGA összedolgozoását, de nem nVidia esetében! Ahhoz SLI-s alaplap kell!
HT=adott számú fizikai magot virtuálisan megkétszerezi. i3: 2mag+HT=négy szálon fut. i5: 4mag= négy szálon, de minden szálnak saját magja van, míg i3-nál két szál közös magot használ! (Röviden: i5 jobb!)
Amúgy lehet érdemes volna inkábbATIAMD VGA-t venni, mert adott áron nagyobb teljesítményre képesek, mint az nVidia.
Tápot ebben a topikban tudnak ajánlani, csak add meg azt is, hogy mennyit szánsz rá!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Csokiii
aktív tag
köszönöm srácok, még annyi lenne a kérdésem hogy ha egy 2133 as ramot teszek bele úgy hogy új akkor mit kell beállítanom?
-
bluyoo
nagyúr
válasz Geresics #39866 üzenetére
"Véletlen!" Vagy elfogult volt a CPU Mindenesetre megnéztem volna a hűtéssel ellátott LK -t és az és erősebb tápellátást kapott LE -t ebben a tesztben.Nem pedig a leggyengébb/csupasz Z77-es Asust.
"Majd ha mindegyik alaplapból 10db-bal megcsinálják a tesztet, akkor más lesz a végeredmény!" Ebben viszont van valami vagy nem![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
PNP
őstag
válasz Geresics #39863 üzenetére
Virtuval mennyit lehet nyerni, ha később az ember vesz dedikált VGA-t? HD 4000 esetében mondjuk. Emiatt érdemes drágább alaplapot venni? (B75->Z77 pl.)
Illetve ha már tuningos lap és K cpu, akkor léghűtéssel (netán gyári hűtéssel) meddig érdemes elmenni? Csak a szorzózár emelése, anélkül hogy feszültséget emelnék, mennyi melegedéssel jár? -
Geresics
addikt
Virtuval kapcsolatban remélem bluyoo elvtárs majd nyilatkozik, mert én még nem próbáltam (csak a héten jön a cuccom).
K-s procik tuningjával kapcsolatban pedig ebben a topikban érdeklődj, itt folyamatosan ez a téma.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
tranceplanet
addikt
-
peu407
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy vadonatúj ASUS P8Z77-V deszkám eladó,ha valakit érdekel.[link]
-
seu
csendes tag
Sziasztok!Egy fm2 es alaplapot szeretnék venni hozzá illő procival a kislányomnak.olyan 35-38 ezer forintom van rá.ezekben a procikban van integrált graf kártya?tudnátok ajánlani valami konfigot?
-
zsole84
senior tag
válasz tranceplanet #39870 üzenetére
Köszi a választ!
-
tranceplanet
addikt
ASROCK FM2A75M-DGS ~16eFt
kétmagos: AMD A6-5400K 3.60GHz FM2 BOX ~18eFt
négymagos: AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX ~25eFt
Szükség lesz min. 1600v1866. MHz-es memóriákra.
Procinál figyelj, hogy az Athlon procikban nincs VGA.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
bluyoo
nagyúr
A Virtu miatt nem muszáj Z77-es lapot venned.
Az Asus B75-ös lapok már megkapták a Virtu MVP szoftvert. Csak ezért biztos nem vennék Z77-es lapot.
Ha meg tuningolsz ne egy 7K-s hűtőn spórolj. De ha mégis így teszel a CPU vagy a füled megmondja mennyi az elég[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
seu
csendes tag
válasz tranceplanet #39874 üzenetére
köszi!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Csokiii #39864 üzenetére
Semmit belerakod az alaplap beállítja az 1600Mhz-et és kész Ha pl. XMP profilos RAM akkor van esély rá hogy egyszerűen beállíts vele 1600Mhz-nél magasabb órajelet de ez nem garantált mivel az Ivy memóriavezérlője 1600Mhz-es és az 1.5V-nál magasabb feszültséget sem szereti.
Szerintem nem érdemes költeni olyan magas órajelű RAM-ra az Ivy és a Sandy Bridge nem igazán használja ki a magasabb órajelet.Inkább alacsony feszültségű kit-et vegyél. De a "Nagy RAM-os topic" -ban majd útbaigazítanak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Qru
MODERÁTOR
-
seu
csendes tag
AMD A6-5400K 3.60GHz-ra tudtok valami hűtőventit,nézem a cpu hűtőket,alig találok fm2 kompatibiliset
-
seu
csendes tag
ASROCK FM2A75M-DGS ehhez jó az 1600as memoria???
[ Szerkesztve ]
-
seu
csendes tag
még egy kérdés!Egyenlőre elég ehhez a 350es táp?Amint látom nem nagy fogyasztású a proci
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
HD7870 és i5 3570k mellé milyen lap a legjobb választás 40ezer Ft alatt?
Később, ha lesz rá módom szeretnék még egy videokártyát.LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Geresics
addikt
válasz daveoff #39883 üzenetére
ABC sorrendben:
ASROCK Z77 Extreme4 vagy Fatal1ty Z77 Performance
ASUS P8Z77-V valamelyik változata (ebben majd bluyoo biztos ad tippet!)
GIGABYTE G1.Sniper vagy GA-Z77X-UD3HA gyártókról mindenkinek más a véleménye/tapasztalata, ezért többet is írtam...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
nagyúr
MSI Z77 MPOWER-je van már vkinek? Érdemes a mostanimat arra cserélni?
-
=HG=
addikt
Mivel itt elég sokszor szóba jön asrock z77 extreme4 lap, megjegyezném, hogy win8 64-es változathoz ne tegye fel az INF alaplapi chipset drivert, mert szar ! Ha utána rátelepíted a sata3 drivert, vagy valamelyik catalyst drivert, nem induló géppel fogsz találkozni !!
-
attosz1120
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!Alaplapot szeretnék vásárolni 15.000Ft-ig.4gb-t ramom lenne meg intel proci.Melyik alaplapot ajánlanátok?
Köszönöm a segítségeteket!
-
Geresics
addikt
válasz attosz1120 #39893 üzenetére
"meg intel proci"
Melyik Intel processzor? A 1155 tokozású?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
attosz1120
tag
ezt a konfigurációt néztem
as rock h61de-s3 b3 1155
CPU Intel Pentium G840 S1155 2.8GHz 512kB L2 Cache, 3MB L3sztetek ezek kompatibilisek?
-
bluyoo
nagyúr
válasz attosz1120 #39896 üzenetére
Hol vennéd azt a lapot 15K alatt?
Már csak azért hátha van olyan olcsón pl. B75 Pro3-M esetleg B75 Pro3 ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz attosz1120 #39898 üzenetére
Határozott nem a válaszom
19K-ért már vannak jól felszerelt B75-ös lapok .... A B75 chipset natív USB3 és SATA3 támogatással rendelkezik kisebb fogyasztás újabb fejlesztés szinte ugyan annyiért ..... Milyen bővítőhelyekre , videokimenetre van szükséged? ATX méret kritérium?Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest