- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok!
mondjatok már egy qrva olcsó (max 20k) deszkát, de olyat ami ddr3 1333, esetleg 1600as..
ha létezik ilyenhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
petrelli86
aktív tag
én erre gondoltam, ez olcsó 20k alatt kijövök lével és tudja az 1600os ddr3-at..
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
csdm
senior tag
Hali!
Ez az alaplap mennyire szereti a tuningot? [link]
Van valami rossz tulajdonsága, ami miatt nem érné meg 23k-ért? -
Bennybácsi
csendes tag
Sziasztok,
tudna valaki ajánlani egy olyan AMDs deszkát ~36ezerig bezárólag, amin van USB3 és SATA3 ?
Egyáltalán létezik ilyen deszka AMD vonalon ?
Nem vagyok márka-finnyás, ASROCK, ASUS, GIGA egyre megy, mindenkit szeretek
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz Bennybácsi #17804 üzenetére
Gigabyte 770TA-ud3-at nézd meg, jó kis lap.
-
Dízeles
aktív tag
Üdv totyik lakók.
Tudna valaki olyan alaplapot ajánlani 20e ft-ig amelyet 1-2 év mulva is lehet fejleszteni.AMD procihoz.Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
-
Motaba78
addikt
ez a 770t-ud3p utódja ami már tudja a sata3 és az usb3 követelményeket.
nekem a sima T-s van nekem semmi problémám vele, igaz komolyabb tuninghoz nem árt a mosfetekre egy hűtő, de csak komolyakhoz.például egy ilyen.
-
skytheman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy AMD Phenom II X4 965 3.04GHz AM3 BOX Black Edition procim, na most az a kérdésem, hogy milyen alaplapot vegyek hozzá? Mondtál már nekem az Asus-t és a Gigabyte-ot is.
Videokariból az MSI GTX260 OC Twint venném, vagy Ati 57XX ?
Rampedig Geil vagy Samsung 1333-1600MHz-ig.Remélem tudtuk valami jót ajánlani és meggyőzni a válaszotokat előre is köszönöm!
-
j0k3r!
senior tag
válasz skytheman #17812 üzenetére
ha kell cf/sli:
asus crosshair formula iii
asus m4a79t deluxe
gigabyte ga-ma790fxt-ud5pha nem kell:
gigabyte ga-ma770t-ud3p
asus m4a77tdsome men just wanna watch the world burn...
-
skytheman
csendes tag
Hi,
max 160.000,-Ft -
-
Eagle25
csendes tag
válasz sgergi #17789 üzenetére
Szia
Bocs hogy mégegyszer zavarlak, azt elfelejtettem hozzá tenni hogy előreutalást kért és eléggé újonc kb 180 napos. Így már egy kicsit gázabb nem?ASRock B150M Pro4@QuadCore Intel Core i7-6700@3700 MHz (37 x 100)@2xKingston HyperX KHX2133C14D4/4G@NVIDIA GeForce GTX 750 Ti@120GBSSD@2x1TB
-
rgranc
aktív tag
válasz kabibara27 #17792 üzenetére
Hátha nem túl késő még a válasz: nekem AsRock M3A770DE van október óta, Athlon X2 240-nel, 2GB RAMmal és egy ATi4870-nel kombinálva, teljesen jól működik. Az ára miatt választottam ezt, 2-3 ezerrel olcsóbb volt, mint pl a hasonló Gigabyte, és a különbségen pont kicseréltem az Athlon dobozos hűtőjét egy Hyper TX2-re. Megérte szerintem.
-
gabitoo88
tag
Sziasztok kérdésem lenne hogy szerintetek ez az Asrock alaplap jó?Nem ismerem ezt a márkát igazából
Tel.: 3630három343638
-
csika
tag
Sziasztok!
Gépet tervezek venni, de az alaplapnál elakadtam.
Phenom X4-es proci lenne bele (vagyis AM3-asban gondolkozom), és a gigabyte ga-ma770t-ud3p volt szimpatikus.
Fontos lenne, hogy később nagyobb procit is tudjon fogadni. Tuning nem lényeges, pici lenne csak esetleg.
De Mugen2-t hűtőt szeretnék a procira, s attól tartok erre az alaplapra nem menne rá (Scythe oladlán nem említik ezt a lapot sem úgy hogy jó, sem úgy hogy nem). Valamelyikőtőknek lenne tapasztalta vele? Ha tényleg nem fér össze a kettő, akkor milyen másik lapot ajánlanátok helyette?Köszi,
csika[ Szerkesztve ]
Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
j0k3r!
senior tag
hello!
ezt ket helyen tudhatod meg: itt es itt.
egyebkent tavasszal enis ga-ma790fxt-ud5p lapot, amd phenom x2 955 be procit, es mugen 2-t akarok venni, es a cpu hutos topikban nem ellenkeztek, szoval elvileg jonak kell lennie, de azert kerdezd meg oket te is. (huu de hosszu mondat, igy kora reggel )some men just wanna watch the world burn...
-
Motaba78
addikt
-
domy75
csendes tag
Sziasztok, gépfejlesztés előtt állok és szeretnék segítséget kérni. Előző konfigom még a régi E6300-as prociból ASUS P5K-ból és ddr2-es ramokból áll és ezeket szeretném lecserélni rövidesen. Természetesen szigorúan játékra kell és kb 2-3 évig nem szertnék hozzányúlni. AMD vagy Intel? Nézegettem az AM3-as alaplapokat de nem igazán vágom az AMD-t most. Ráadásul több boltban azt mondták hogy sok a baj most az AM3-as cuccokkal.
Ja és az alaphoz milyen procit, ramot vegyek? Kb 100-120 ezrem van rá. Köszi a válaszokat. -
Motaba78
addikt
válasz domy75 #17828 üzenetére
"Ráadásul több boltban azt mondták hogy sok a baj most az AM3-as cuccokkal."
nekem is am3 cumo van mert hosszabb távra terveztem. Nekem tökéletesen megfelel.
am3-nál a nem megfelelő ram kiválasztása okozhat gondot, mivel az amd hivatalossan 1333Mhz-t garantál 1600 és felette OC és nincs garancia, hogy hibátlanul működik, mert a cpuban 1333Mhz a ram vezerlő. De tuningra sehol nincs garancia.
alaplap cpu és ram ? 100-120k ?
AMD am3:
GIGABYTE GA-770TA-UD3 alaplap sata3 és usb3 funkcióval. 23500ft
KINGMAX TinyBGA 2*2048Mb DDR3 1333Mhz memória 23450 ft
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition cpu 36293 Ft
a cpu szorzózármentes tehát tuning alkalmával csak a szórzót kell feljebb álítani biosban és már megy is.
alaplap a nyáron megjelenő 6 magos cpukat is támogatni fogja, tehát időálló.
4 giga ram meg elkél már az alkalmazásoknak, később vehetsz ha kevésnek bizonyul.Intel 1156
ezekbe erősebb cpu már nem fog érkezni, tehát olyan mint a 775 foglalat.
alaplap hasonló árban mint az amd 21-25 körül.
INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX cpu 46020 ft
ddr3 ram pedig a fenti is jó.
ez erősebb mint a fenti amd, viszont cput az amdben tudsz benne cserélni 6 magosra ha kevés lesz, míg az intelbe nem. -
j0k3r!
senior tag
válasz domy75 #17828 üzenetére
"AMD am3:
GIGABYTE GA-770TA-UD3 alaplap sata3 és usb3 funkcióval. 23500ft
KINGMAX TinyBGA 2*2048Mb DDR3 1333Mhz memória 23450 ft
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition cpu 36293 Ft"ezt tamogatom enis! esetleg, ha tobb penzed van ra, egy kicsivel komolyabb ramok is mehetnek bele, nameg egy rendes cpu huto (pl.: scythe mugen 2)
some men just wanna watch the world burn...
-
domy75
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Még annyi lenne a kérdésem, hogy a procira milyen hűtőt vegyek?
Vagy elég a gyári hűtő? Ja és vegyek-e másik tápot (Chieftech 450W-osom van)? Videókarim HD4870-es gondolom az még egy kis ideig jó lesz. -
j0k3r!
senior tag
-
-
rigo88
aktív tag
üdv
ha feltelepítettem egy régebbi fajta (socket 1 vagy mi a bánat) alaplaphoz a hangkari drivert, mutatja lent az óra mellett az ikonját, winamp nem puffog hogy nincs hang, stb. tehát szólnia kéne. ám bedugok a zöld dugóba hangfalat, erősítőt, fülest (tehát bármit) és nem szól, akkor az alaplapi hang kampeca?
biosban természetesen engedélyezve. telepítésnél mindent felismer a westlake xp cd, csak a hangot nem. ahhoz külön kell letöltenem. amit meg is teszek az ecs - azaz a gyártó - honlapjáról, de nem szól. hangfelvételnél mikrofonba beszélve - a hanghullámok - látszanak. tehát miki jó. én úgy gondolom, hogy nem lehet rossz a hangkari chip mert akkor a felvétel sem működne. mi lehet a baj?
tipus (everest): ECS K7VTA3 v6 (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)Dirr
-
rigo88
aktív tag
válasz petrelli86 #17801 üzenetére
hali én 17ért vettem Frigate kollégától a p5k3 deluxe lapot. (ha valakinek van felesleges hátlapja meg ventije rá, ne habozzon!)
hamarosan ki is tudom próbálni 1600:1600ba az ocz ram : q9400cpu-t.
Dirr
-
Kroni1
veterán
H55 chipsetes USB 3.0-ás lapot szeretnék venni, de nem nagyon kapni még ebből..
ASUS P7H55D-M EVO alaplapról van valakinek valami véleménye tapasztalata, vagy ellenvetése esetleg? Ezt néztem ki magamnak, de nem tudom jó választás-e.
(Gigabyte-ot szeretem de sajna annak még nem kapható a H55-ös USB 3.0-ás lapja..)
-
rigo88
aktív tag
válasz j0k3r! #17837 üzenetére
ha jól tudom ezek az integrált vga-k már erősek, és ha mellétesz egy megfelelő vga-t, sli-be tudja kötni vele. (crossfire-ba)
de lehet, hogy végtelen nagy ökörséget mondtam. csak hallottam egy barátomtól, aki itteni fórumtárs is. ha hülyeséget írtam, közzéteszem a nevétDirr
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Egy másik forumon már segitettek,hogy a phenom x3 720 mellé egy
Asrock M3A785GMH/128M alaplap,jo választás lesz.
Viszont itt ott olvastam,hogy bizonyos memoriákkal nem müködik rendesen az alaplap.
Tudtok segiteni,hogy milyen ramoat kerüljek,vagy válasszak bele?
Mennek benne az 1600 ramok vagy csak 1333 a vége amit elfogad? -
sgergi
veterán
válasz Silentfrog #17840 üzenetére
Gyártó honlapján találsz Memory QVL-t, azaz, hogy melyik ramokkal tesztelték gyárban, de pl. Kingston memóriákkal megy, akár 1600-okkal is.
-
kev08
csendes tag
Hali mindenkinek!
Két lap között dilemmázok, h melyiket vegyem.
ASUS P5B Deluxe v Premium?
Akinek van tapasztalata a lapokkal az kérem írjon vmit róla. Hogy működik, stabil, mennyire bírja a terhelést stb, ill melyiket éri megvenni. (kb egy az ára mindkettőnek)
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Kroni1
veterán
válasz j0k3r! #17837 üzenetére
i3 530 és kingmax 1333MHz-es ramok vannak már hozzá.
A giga lapjai valóban jónak igérkeznek, de sajna nem tom mikor lehet kapni őket.. A H55 azért kell, mert ha már a gpu ott van a prociban akkor jo lenne kihasználni, nem is drágább mint a p55. Az usb 3.0 meg szintén jo lenne, bár gigabytenak lesz PCI-Expresses USB 3 kártyája, de alaplapon egyszerűbb lenne..
Várnék szivesen de össze kéne rakni a gépet mert a többi cucc már megvan hozzá -
Integrator
aktív tag
Sziasztok,
Először is elnézést, hogy ide írok, nem nagyon találtam a megfelelő topicot a hozzászólásomnak. Amint valaki tudja, hogy hova kéne írnom, kérem irányítson oda.
A lassan 4-5 éves konfigomat cserélném le, és nagyjából a következő körvonalazódott meg bennem. Nem játékos konfigra van szükségem, ha játszom is, akkor is nem nagy gépigényű játékokkal, nem ez az elsődleges profilja a gépnek.
Alaplap: GIGABYTE GA-MA78LMT-S2
CPU: AMD Phenom II 720
RAM: PATRIOT 2x2048Mb DDR3 1333Mhz
VGA: SAPPHIRE HD 5670 1GB GDDR5 PCIEKérdés: Vélemény? Mi az ami rossz, felesleges, túl jó, túl rossz. Mit kéne cserélni jobbra/rosszabbra, és minek a rovására, stb.? Nem nagyon értek hozzá, ezért kérném a segítségetek.
Előre is köszi.
-
sgergi
veterán
válasz Integrator #17845 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest