Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • amol

    addikt

    válasz Shadowfax #9185 üzenetére

    De azért megkérdezném a jelenlévőket: ti hogyan javítanátok a közlekedési morálon, a baleseti statisztikákon?

    Nem olyan nehéz ez. Könyörtelenül és kivétel nélkül büntetnék - nem csak pénzbüntetéssel - mindenkit minden kihágásért összeghatár nélkül mert a magyar csak abból tanul. Természetesen ehhez hozzátartozik egy racionális felülbírálás is; felemelném a sebességhatárokat "korszerű" szintre viszont nem lennének mérési hibán kívül eső tűréshatárok, valóban azért lenne kint a tábla mert az a maximális biztonságos sebesség és nem lenne matekozás csak a büntetés kiszámolásánál. A visszaesőktől hosszabb időre elvenném a jogosítványt, ha úgy is vezet akkor még az autót is. Jobban levédeném a gyalogátkelőhelyeket, emellett a gyalogosokat is büntetném ha nem ott mennek át. Megszüntetném az indokolatlan korlátozásokat viszont szigorúbban odafigyelnék az olyan dolgokra amiket már rutinszerűen vesznek semmibe - záróvonal, piros lámpa, behajtani tilos, index, zebra, megállni tilos, buszsáv, első rendszám ésatöbbi.
    És még egy dolog: a gyerekek megfelelő oktatása. Nem csak a helyes közlekedésre hanem minden írott és íratlan szabály tiszteletben tartására.

    Az ilyeneknek sem kegyelmeznék:

    Tegnap volt a tv-ben hogy végre ránéznek a külföldi rendszámos autókra, aki életvitelszerűen (min. 183 nap) tartózkodik Magyarországon és akinek fantomcége vagy kamu bejelentett lakhelye van azok végre izgulhatnak. Nem elég hogy megrövidítik az általunk eltartott gazdaságot, de szabálytalanság esetén nehezen behajtható a büntetés.

Új hozzászólás Aktív témák