Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jerry311

    nagyúr

    válasz Eagl3 #16564 üzenetére

    Ismerem a KRESZ idevonatkozó pontját. A KRESZ-ben az elsődleges elv a személyi sérülés elkerülése, utána a vagyoni károk elkerülése vagy csökkentése következik, akkor is ha egy szabálytalan vezető miatt van rá szükség. Nos, én mindent megteszek, hogy elkerüljem a személyi sérülést, mármint a sajátomat vagy a velem utazókét. Utána mindent megteszek, hogy csökkentsem a vagyoni káromat. És ezek után következik, a szabálytalan vezető személye és vagyona.
    Ha meg egy szabályosan közlekedő "bajba" jut egy szabálytalan miatt, akkor persze a saját vagyoni károm előtt van a bajba jutott testi épsége.
    Tudom, hogy ez nem a leghelyesebb értelmezése a KRESZ-nek, de a saját életem és vagyonom előrébb helyezem a sorban, mint egy tudatosan szabálytalan és másokat veszélyeztető ember testi épségét és vagyonát.

    Továbbra csak annyit mondok: az követelje rajtam a jogait, aki megtette kötelezettségeit. Amíg valaki szabálytalan és ezzel veszélybe sodorja magát, ne követelje rajtam, hogy 'megmentsem"!

    Nincs szó szabálytalankodók megleckéztetésről, szándékosan nem tartok be annyira senkinek, hogy biztosan összetörje magát, de csak annyit segítek a helyzeten, ami ahhoz kell, hogy engem ne törjön össze.

    Lehet érte utálni, de ha a gyerektől mindig elveszed a gyufát, sosem tanulja meg, hogy megégetheti magát.

Új hozzászólás Aktív témák