Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vision

    veterán

    válasz #31733248 #90970 üzenetére

    No offense főnök, nem olvastam végig minden kommentedet, de nekem itt valami nem kerek a sztoridban. A heti fél óra nyilván abszurd, ennyi gond átlagban egy hosszú távon kiadott lakással is van, most személyesen tapasztaltam.

    A vagyonhoz: az egész bizniszed úgy indult, hogy jókor szálltál be valamekkora tőkével az ingatlanpiacra. Pont mélyen voltak az ingatlanárak, pont beindult az AirBNB, pont beestek a hitelkamatok. Nyilván nem KP-ra vettél 20+ lakást. Van ilyen az ismerősi körben, de ő valutázással lett milliárdos, aztán betolta a pénzét lakásokba (ő is pont jókor). De annyit nyilván nem hoz 20 lakás se, hogy most hirtelen megint vegyél a hozamából 20-at rövid távon. Meg hát ott van az, hogy ez a pénz a tőzsdén jobban fialt volna. Én például dupláztam 1 év alatt, aztán kiszálltam a zuhanás előtt. Akkor most én vagyok a jani? Nem, vállaltam egy nagy kockázatot, és pont szerencsém volt.

    Viszont most 0-ról beszállni az AirBNB-be nyilván más eredményt hozna, mint nálad. Nem értem, hogy ezt miért nem veszed figyelembe a befektetési tanácsaidnál, nem vagy te hülyegyerek!

    És amit többen is leírtak: a tiéd nem egy passzív befektetés, hanem egy vállalkozás. Ez pedig nem vállalkozási topic (lehetne amúgy az, de nem így alakult organikusan). Szóval semmi értelme összehasonlítani a hozamodat egy államkötvényével.

    #90979Elemental

    Ez is egy butaság. Tőke nélkül nincs semmi, befektetni is csak azt tudod. Ennek forrása lényegtelen, sokkal fontosabb, hogy mire mentél vele. A kolléga eredménye megsüvegelendő, 1000 más ember is kapott tőkét, és nem ment vele semmire. Neki pedig már komoly vagyona van, ebből lehet tanulni. Az irreális elvárás, hogy az ózdi cigánysorról legyen valaki sikeres milliárdos. Ilyen nincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák