Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz avl #77829 üzenetére

    Ez így általánosságban érthető, de azért vannak ökölszabályok is: Kitör a háború, v. kivetik a bankadót => OTP részvény-árfolyam leesik. Most miért érdekeljen engem az, hogy nagy átlagban rossz döntés kiugrálni, ha ebben a nagyon konkrét esetben igenis érdemes kiugrani? (Persze nem akkor, amikor mindenki eladta már - de szerintem nem én vagyok egyedül ebben a topicban, aki már áprilisban úgy gondolta, hogy 99%, hogy lesznek különadók.)

    De persze ez a példám csalóka, benne van a "tudásom" (olvasottságom) a magyar piacról és a magyar politikáról. Mondjuk a GoodYear részvényekkel kapcsolatban ilyen magabiztos előérzeteim azért nem lennének, az amerikai piacot alig ismerem a magyarhoz képest. De szerintem még akár egy Erste részvényhez is tájékozatlan vagyok.

    Ami további általános elvem befektetéseknél (ha már itt elméleteket boncolgatunk): Engem abszolút hidegen hagy, hogy egy eladáson nyertem-e vagy bukok-e, csak azt kell nézni, hogy a jelenlegi pillanatban (szerintem!) eladni, tartani, vagy venni érdemes-e. (Soha nem értettem az olyanokat, hogy "nem adom el 9000-es árfolyamon, mert 16000-ért vettem". Annak, hogy most érdemes-e 9000-ért eladni, semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyiért vettem.) Igazság szerint a LIFO vs FIFO stb. részvény-eladás különbségtétel jelentőségét nem is értem (max adózás miatt számíthat), ezt magyarázzátok már el plz. :)

Új hozzászólás Aktív témák