Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • favagoJoska

    tag

    válasz Oppenheimer #115995 üzenetére

    A bitcoint (és az összes cryptót) egyetlen dolog hajtja. A spekuláció. Nem egy nocoinerként mondom, igaz hogy nem az elejétől fogva de 2016-tól folyamatosan követtem és pénzt is raktam bele időnként (és vettem is ki) szóval nem arról van szó hogy közöm sincs hozzá.
    Amiket felsoroltál értéket az értéktárolással és küldéssel kapcsolatban, ezek az emberek 99,99 százaléka számára semmit nem jelentenek. És a maradék 0,01 százalék aki rakott is bele pénzt azok nagyobb részének sem. Nagyon nagyon kevés az az ember aki valóban használja is valamire és nem csak azért vásárolgatja hogy majd drágábban eladja valakinek valamikor. Pénzküldésra a fintech szektor lekörözte a bitcoint háromszor. Ezt már 2016-ban is érezték a crypto bro-k, és nem beszéltek már ezekről hogy a bitcoin igazi értéke a pénzküldés, hanem a digitális aranyról kezdtek beszélni meg értéktárolásról. Azon kivül, hogy 3-4 éves távlatokban eddig azt lehetett mondani hogy van egy-egy magasabb pont a bitcoin árazásában, értéktárolásnak pont hogy nem jó, mert ahhoz túl volatilis.
    Meg ez, hogy nem kell senkiben megbízni... Az emberek 99,99 százalékának teljesen lényegtelen. Mert azért tegyük hozzá, hogy ezeket az "előnyöket" élvezd szükséged van egy saját node üzemeltetésére is, nem elég hogy én fogom a walletem és rácsatlakozok valamelyik megbízható szerverre, mert azzal már meg is bukott ez az elv. Namost ki fog neked node-ot üzemeltetni csak ezért? Még a bitcoint tartót közül is csak nagyon nagyon kevesen. Ha pedig valamelyik "megbízható" szerverre csatlakozok, akkor az miben különbözik attól mintha a bankomban bíznék?
    Az intézményi befektetők nagy része sem a technológia miatt rak bele pénzt, hanem a spekuláció miatt. A mai világban ahol a különböző pénzügyi termékekben lebonyolódó kereskedés akár sokszorosoan is meghaladhatja egy ország GDP-jét, ez nem meglepő hogy ha valahol arra látnak lehetőséget hogy pénzt lehet keresni egy kis spekulációból akkor megteszik. De ettől még ne álljunk le, hogy a bitcoin az mennyire forradalmi valami, mert nem az, és a technológia sem érdekel nagyon senkit, csak az hogy találjanak előbb utóbb valakit aki (sokkal) többért megveszi tőlünk a bitcoint.

Új hozzászólás Aktív témák