Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viharhozo

    addikt

    válasz phanfantom #1062 üzenetére

    Szinte minden jovedelem adokoteles lesz. Befjegy/kotveny/ap. eseten a brokerceg/bank automatikusan levonja az adot, tozsdei ugyletnel neked kell bevallani.

    Kivetelek:

    - Befektetési jegyek, diszkontkincstárjegyek, továbbá egyéb hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok beváltása, visszaváltása, átruházása esetén, ha ezeket az értékpapírokat 2006. augusztus 31-ig szerzi meg és ezt követően adja el, váltja vissza, váltja be (vagy lejár), a bevétel (ide nem értve a kamat/hozam jogcímen fizetett összeget) után nem kell kamatadót fizetnie.

    Egyéb esetben ha a kamatjövedelem alapjául szolgáló szerződést 2006. augusztus 31-ig megkötötte, ezen értékpapírok esetében kapott első bevétel után nem kell adót fizetni, ami azt jelenti, hogy pl. állampapír esetében az első 2006. augusztus 31. után kifizetett kamat adómentes még.


    - tozsdei ugylet vesztesegevel kompenzalhato a hasonlo nyereseg (onkotes power)

    - a torvenyt nem olvastam vegig, de emlekeim szerint az eletbiztositasok hozama adomentes marad. Szinten adomentes a nyugdij-elotakarekossag, bar ez fiatalok szamara inkabb elmeleti lehetoseg. Otven folott viszont nyero.

    Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Új hozzászólás Aktív témák