- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.
Vettem egy Giga 2080Ti-t és egy Thermaltake táppal hajtom. Ezzel: [link]
Nos jelenleg két tápkábellel használom a VGA-t. A tápon viszont olyan PCI-E kábelek vannak amiken egyenként két PCI-E csati van.
Sztetek van elég ereje ennek a tápnak ahhoz, hogy 1db PCI-E kábellel kössem be a VGA-t?
Nem fogja ez leterhelni a tápot?
Az 1080Ti-met elbírta úgy.Előre is köszi.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
Sziasztok.
Egy ilyen tápom van és sehol nem találok róla olyan leírást amiben benne van, hogy egy 12V-os PCI-E (VGA) ágon hány wattot képes leadni: [link]
Csak azért kérdem mert olyan PCI-E csatik vannak rajta amik lehetővé teszik az egy ág 2×8pin használatát.
A kérdés vajon ez az egy ág elvinne egy OC-s RTX 3070-et?
Köszi.
-
Nos ezt én is láttam, de valahogy kételkedtem benne.
Próbáltam teszteket keresni ahol megnézik az egy ági áram leadást de nem találtam.
Akkor ezek szerint eme kiírás helyes. Talán még egy 3090 is menne vele.
Köszi a megerősítést.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Estét.
Sürgősen kellene egy 850W-os táp és a helyi boltban csak ez a kettő van raktáron:
Corsair TX850 80+ Gold - 850W
vagy
EVGA SuperNOVA 850 GT 80+ Gold 850W
Melyiket vegyem meg inkább? Egy tuning mentes i5 12600k + RTX 3080-hoz lenne.
Utóbbi lehet jobb lenne mert több a PCI-E csatija és a VGA-n is 3x8pin van.
Üdv.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
Reggelt.
Látom kijött az új BeQuit széria amin már van új NV táp csati.
Szóval egy ilyet táppal mennyire biztonságos használni egy 4090-et?
Köcce.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Nem csak a kábel miatt de a hatékonyság miatt is szeretnék tápot cserélni a mostani Gold-ról mivel elég sokat megy a gép.
Hétvégén pl reggel 7-kor bekapcs és éjfél után kapcsolom ki.
Néztem teszteket ezekről a tápokról és azért hosszú távon lehet vele "spórolni".S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Emberek nehogy már ilyenen vesszetek össze.
Nem azért kell, hogy megtérüljön. A PC max akkor térül meg ha munkára használod és abból bevételed van.
De a tesztek szerint egy Gold-hoz képest akár 20W-al is kevesebbet ehet egy ilyen Titanium minősítésű táp (persze terhelés függő) ami ebben a drága energia válságban igen is számít hosszú távon főleg olyannak akiknek rengeteget megy a PC-je.
Anno a főnököm a normaidővel nem úgy számolt, hogy 10 darabbal csinálsz kevesebbet egy nap hanem úgy hogy 1 évben az már hány db alkatrész mínusz lesz.
Sok kicsi sokra megy mondta ő.
20W x 10 óra az már 200W. (ennyit minimum megy a PC-m egy nap)
200W x 365 nap az annyi mint 73.000W
Tehát ezzel a táppal jó esetben akár 73kW-ot is lehet spórolni 1 évben.
Nem tűnik soknak de több mint a semmi, az éves elszámolásba átalány fizetés esetén is beleszólhat.
Ma a PC-m már ment 11 órát és még messze a nap vége.
Az meg nettó hülyeség hogy aki 4090-et vesz nem érdekli a fogyasztás.
Mi van ha az illető részletre veszi azt a VGA-t? Tehát magyarul nem gazdag de szeretne kötöttségek nélkül játszani. Tehát attól hogy "volt pénze" arra a VGA-ra nem azt jelenti hogy végtelen pénze van a számlákra is.
Persze ilyenkor mondják hogy aki malacot vesz etetni is tudnia kell.
Természetesen nem veszek én sem 4090-et mert nekem a cél FPS-em már ezzel is meg van csak egy kérdés volt a legszélsőségesebb környezetben.
Valszeg egy 850W-os Titanium lesz majd a jövőben. Most ez van amúgy: [link]S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
"Pedig az első kommentedben 4090-ről volt szó. "
A kérdésem azzal a VGA-val legfőképpen a kábel miatt volt mert hallani lehetett a leolvadásos dolgokról és nem szeretnék azért bukni egy VGA garit mert a VGA-t nem a hozzá adott kábellel használtam hanem a BeQuiet saját megoldásával.
"Lehet olyan már sosem lesz, mint előtte, hiába megy lentebb az euró értéke"
És ez a legjobban jellemző dolog erre az országra.[ Szerkesztve ]
-
Jó reggelt.
Szeretnék váltani ATX V3-ra tehát olyanra ami tartalmaz 12VHPWR 16 ágat, mert már nem bírom elnézni, hogy 3db kábel éktelenkedik a 4080 átalakítóján, egyszerűen ocsmány a gépházban.
A táp 850W-os (Gold) legyen legalább és legyen benne sillent opció (zero RPM) tehát csak akkor forogjon a venti ha terhelés alatt van. RGB nem kell.
Ezt néztem ki és ezt az ár kategóriát keresem: [link]
Köszi.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
Jó reggőt.
Úgy hallottam a Seasonic belsős tápok a királyok így minden bátorságomat összeszedve életemben először vettem egy Seasonic tápot mert annak biztos az a belseje.
Pontosan ezt: [link]
Két dologban is csalódtam az egyik, hogy úgy néz ki a Seasonic-nál nem hallottak még a Zero RPM módról (pedig VGA nélkül vagyok egyelőre), a másik meg hogy a ventilátora folyamatos kelepelő hangot ad ki ami még a gépház ventilátorainál is hangosabb.
És persze ezt mind terhelés nélkül csak simán a windózba.Ilyet még egyik tápomnál sem tapasztaltam pedig aztán nekem volt már minden féle fajta.
Még az olcsó rettegnivaló Gigabyte tápom is tudta a zero RPM-et.Hát majd a következő...
Nem, nem küldöm vissza gariba mert akkor gép nélkül maradok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bluemirage #153686 üzenetére
Az ára miatt meg tudok barátkozni ezzel a hanggal ami igazából csak akkor hallható ha nem szól semmi a szobában. Film, videó nézés vagy játék közben nem hallani mert akkor meg a hangszóró teszi a dolgát.
Azért is vettem ilyen "olcsó" tápot mert gyorsan kellett valami megbízható amúgy később mindenképpen le lesz cserélve remélhetőleg valami Platinum-ra.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz KAMELOT #153688 üzenetére
Azért mert az esetek 99%-ában ha azt írom 40k-ig kell valami akkor ez a két válasz érkezik rá:
-Annyiért csak gagyit lehet venni.
-Inkább költsél még rá és vegyél egy jobbat.Csak elég lesz egy 4070 Szuper-nek ez az olcsó
csalódás akatáp.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Nem hiszem el, hogy végre sikerült szereznem egy ilyen tápot.
Már hetek óta (ha nem hónapok óta) be van kapcsolva a raktár figyelő és ma jelzett, megrendeltem, kifizettem és tessék már nem is lehet kapni.Soha nem láttam még ilyen durva készlethiányt.
Az első olyan táp ami illik a dual chamber házba és van rajta USB elosztó is. Régóta vadásztam már rá, de egyszerűen nem lehetett kapni most végre sikerült.
Elvileg csütörtökre megjön majd írok róla pár sort hogy milyen.
[ Szerkesztve ]
-
Ki a fenét érdekel mi van benne csak ti vagytok azért oda, hogy minden aranyból legyen a tápban és hogy legyen 10 év gari meg hasonlók.
Kérdem én melyikőtöknek volt 10 évig ugyan az a tápja? Naugye.
Ez a 10 év gari meg a RAM-oknál az élettartam gari jaj hagggggyuk már..
3 év garim volt még anno egy CPU-mra aztán tönkre ment másfél éves korában hála az EON-nak aztán NEM tudták cserélni hanem visszakaptam az árát ti meg itt 10 éveztek.. örülj neki ha 2 év múlva még kicserélik egy újra. 10 év.Mutass nekem egy 10 éves tápot ami most is bent van a gépedben.
Én nem azt nézem hogy mi van benne hanem azt hogy azzal a kemény 500W-al amivel terhelve lesz mennyit fog bírni.
Megint úgy mondok véleményt valamiről hogy soha nem volt még nektek és valszeg nem is lesz. Vegyétek az Asus ROG-ot az biztos jobb mert ROG logós.
[ Szerkesztve ]
-
Hát akkor még várunk rá pár hónapot.
Szánalom komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
Végül csak lett valami ebből tápból mert még aznap újra meg lehetett rendelni az Asus meg megy fel apróra bár lehet jó lenne tartaléknak mert ugye a Lian Li-be csak kacat kondik vannak meg 1 év gari.
Beszerelés előtt:
Után:
Eddig rendesen végzi a dolgát, hangtalan és a beépített USB elosztó is kiváló.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz Rottweiler89 #156232 üzenetére
Sokakkal ellentétben én a gép hátulját nem nézegetem és nincsen semmiféle 24pin-es kábel szétcsúszva nem tudom miről beszélsz.
Azok a hozzá való kábelrendező műanyagok fiú...Ilyen elölről:
A dual chamber gépházaknak pont az a lényege, hogy ne keljen 3 órán keresztül a kábelekkel bohóckodni.[ Szerkesztve ]
-
válasz Milo629 #156235 üzenetére
És ezzel én is tisztában vagyok, de addig amíg nincs ennek negatív vonzata addig nem foglalkozok vele.
14600KF undervoltingolva IDLE 28C, játék közben 40-50C, max terhelésen 66C és a pumpa nem ad semmilyen kelepelő hangot. (ventik 900RPM-en)
Amikor a tetőre volt szerelve csak rosszabb hőfokaim voltak.Bővebben erről itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz LordofFire #156246 üzenetére
Tudnál pár linket adni erről a Lian Li táp problémáról?
Engem is érdekel a dolog mert most lettem Edge tulaj. Köszi.Amit én találtam Reddit-en az User error volt.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vicces képek
- Diablo IV