- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peq
aktív tag
válasz Potzee #64708 üzenetére
6ropi? Ez viccnek is rossz Akkor azt mondod átalakító nélkül is belemegy? Az a lyuk zavarna a legkevésbé, kutya se nézegeti hátul a gépet.. Vlmit oda rakok porfogónak, probléma megoldva. Maga a táp jó? Használt tápot még sosem vettem, kicsit tartok tőle.. Potenciális gyilkost nem akarok
-
tornas
őstag
válasz Potzee #64699 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz, ugyanis a csúszócsapágyas ventik nagy többségének elég egy kis újrakenés zsírral és olyan lesz mint újkorában. Tapasztalat...
Teljesen beállt YL ventit is újrazsíroztam már és hangtalanul teszi a dolgát azóta is. Sokszor gyárilag kispórolják a kenőanyagot (esetleg még a minőseg is kétes lehet) és ezért zajosodnak ezek.
Őszintén szolva jobban is preferálom a siklósakat, mint a golyósakat. Mert ha a golyós kerregni kezd, akkor kuka mert kicserélni a csapágyat nem éri meg egyáltalán. A siklósakat meg 2-3 évente újra kell kenni és az élettartamuk máris többszöröse lesz a golyósnak.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
atti_2010
nagyúr
válasz Potzee #64718 üzenetére
A WD 40 arra jó hogy a megkeményedett kenőanyagot és fémrészecskéket kimossa a csapágyból de utána újra kenőanyagot kell juttatni bele ami ha porvédős (99%) akkor szinte lehetetlen, csapágy vagy új venti.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
tornas
őstag
válasz Potzee #64816 üzenetére
Ehhez szerintem egy szoftver is kell...[link]
Mivel a NEX750B nem digitális tápegység és magán a tápon sincs egy külön "kapcsoló" így elvileg nem alkalmas a "single rail mode" üzemre.
Hacsak nem mégiscsak egyágas a táp (attól hogy a a címkéjére nem az van írva)...
-
atti_2010
nagyúr
válasz Potzee #64816 üzenetére
Meg tudnád mondani, hogy ez a táp tudja-e a "single rail" módot?
Az úgy tudom csak a digitális sorozat kiváltsága és szoftveresen működik.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
tornas
őstag
válasz Potzee #64821 üzenetére
Valóban nem digitális, viszont tartozik hozzá egy ilyen kapcsoló (single or multi rail mode switch), amit a táphoz kell csatlakoztatni. Itt Te magad választod ki "hardveresen" az üzemmódot. Pl. játék alatt "single mode". Ha digitális lenne, akkor egy szoftver venné át a kapcsoló szerepét, lásd: pl. Corsair AXi sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Potzee #64821 üzenetére
Ez a kapcsolhatóság csak a legdrágább szériák kiváltsága és ha nem kell 1200-1500W teljesítmény felesleges költeni rá egy vagyont, de hol van az év elején mutogatott FSP digitális tápja?
-
Mate
nagyúr
válasz Potzee #64841 üzenetére
Köszönöm, ez gyors volt!
SEASONIC S12 II 520W 3 év gari, 520W, 80 plus Bronze 18K
SEASONIC M12 II 520W 5 év gari, 520W, 80 plus Bronze moduláris, 22K
SEASONIC G Series 650 5 év gari, 650w, 80 plus Gold, moduláris, 35KJól foglaltam össze a dolgokat?
S12 II és M12 csontra ugyan az, csak utóbbi moduláris?
Seasonic G 550 és 650 meg számomra nem éri meg a felárat. min. 13k-val drágább.
-
Stonerice
őstag
válasz Potzee #64859 üzenetére
Üdv!
Szerintem téves amit gondolsz. A Seasonic S12II 520W-nek 2 x12 voltos ága van.
Kicsit elhamarkodottan mondom virtuális ágnak nevezik 1 teszben[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Mate
nagyúr
válasz Potzee #64841 üzenetére
Nem tudok dönteni, illetve beszélgettem 1-2 emberrel és elbizonytalanítottak.
Tehát a gépem:
I5-3570
GTX770
1 SSD+1HDDElső bizonytalanság: Kell-e nekem moduláris?
Előnye ügye, hogy kevesebb a kábel. Seasonic M12I 520W esetében tehát kitudnék iktatni 4 ágat(4 sata, 6 molex és 2 FDD). Ez nem kevés. Így jóval több helyem lenne, könnyebb lenne takarítani stb.
Hátrány egyfelől az ár, másfelől a csatlakozás. Mennyire strapapírók a kábelek csatlakozói? Nyilván ha fixen rögzítve van és nem lehet lehúzgálni, akkor nincs minek kikopnia.
2. Haswell C6 és C7. Mennyire érdemes foglalkozni vele? min. 6-7 évre tervezek, így gondolom egyre inkább ki fogják használni. Érdemes számításba venni?
3. 80+ bronze vagy 80+gold.
Mennyi idő alatt hozná vissza a felárat? A fogyasztáson kívül van más előnye is?
Napi 12-14 órát megy a gép. 6-7 év alatt gondolom már jelentős a különbség.4. Érdemes egyáltalán 6-7 évre előre tervezni? Nem lesz gond azzal, hogy nem lesz megfelelő csatlakozó a tápon? Van esély olyanra, hogy ha modulárisat vesz az ember és később megjelenik egy új szabvány, akkor cserélni tudja?
(Értem ez alatt. hogy a régebbi tápoknak ügye az alaplapi csatlakozója nem jó. Mostani tápomon pl. nincs 8 pines csatlakozó, 6 pines is csak 1 van.)
Ha 1-2 jártas ember, itt vagy pm-ben megválaszolná a kérdéseimet, nagyon hálás lennék!
-
jimspie
tag
válasz Potzee #64953 üzenetére
Ahogy szaglásztam kb a tápból jött az égett szag, DE nem voltam bent a szobában amikor történt a dolog, kb 5 percre távol voltam, mikor bementem már égett szag volt és a gép kikapcsolt állapotban várt. Nem tudom hogyan ellenőrizhetném le mi a hibás az esetért. Nem látok égett foltokat sehol. USB aljzat könnyen megéghetett, az ugyanis elég régi (a tápom 2 hónapos). Sok új alkatrészem van amelyeket az elmúlt 3 hónapban szereztem be: VGA, SSD, RAM, tápegység. Az usb-re egy mp3 lejátszó volt kötve. Annak semmi baja nem lett. Lövésem sincs mi lehet.
-
tornas
őstag
válasz Potzee #64964 üzenetére
A CM GX Lite 700 W tápegység egy elég jól sikerült darab lett, a 500-as és 600-as nem annyira. ATNG ide vagy oda. Írtunk is itt a topikban róla, valamint van egy teszt is.
Teljesség igénye nélkül: egyedi fesz-szabályozással (independent voltage regulation) bír, nem rossz a ventije sem, elfogadható a kondikészlete (Teapo), jó a hatásfoka és leadja a névleges értékeket mindenféle elmászás nélkül. A maga idejében (kb. 1,5-2 éve) a 700-asok best by-ja volt.
11k-ért (még ha alig használtan is) nem fogsz ilyen minőségű és teljesítményű tápot venni újonnan sem. Én merném ajánlani...
[ Szerkesztve ]
-
-
Televan74
nagyúr
válasz Potzee #65004 üzenetére
Köszi a választ.
Akkor a G Sieres 650 lesz a befutó. Eredetileg az egyel kisebbet vettem meg volna(550),de az most nem kapható az iPon -nál.Mindenképpen Seasonic -ot szeretnék most és gold minősítést.
Azt hiszem ez kiszolgálja majd az 5 éves garancia idejét,az elkövetkező konfigaimnak.[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest