- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz IstvánLászló #72340 üzenetére
Ezt tényleg ne, a másikra meg, tényleg rossz olvasni a helyesírást.
Ez van.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
IstvánLászló
senior tag
válasz KAMELOT #72350 üzenetére
Köszönöm utba igazitásodat,véleményedet tiszteletben tartom.
Duliee válasza
Ezt tényleg ne, a másikra megMit szeretél vlona irni mert nem tudom értelmezni.
A lényeg hogy igyekszem pontos korrekt információt adni,nem jelenti aszt hogy nem tévedhetek énis.
Ha itt a topkban megtévesztettem volna valamejik kollégát nem szándékosan tévedhetelen én sem vagyok.
Köszönöm segitségedet.
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
KAMELOT
titán
válasz IstvánLászló #72352 üzenetére
Nincs semmi gond! Kicsit még olvass és aztán okés lesz minden! Na de vissza a topik témájához!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
Milyen géphez kell? Szerintem neked az XFX PRO 450 is elég lesz!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
vhw
addikt
válasz KAMELOT #72355 üzenetére
Egyelőre ehhez, ami a cuccok között szerepel - de még nem vagyok teljesen biztos benne, hogy nem rakok össze egy FX konfigot a közeljövőben.
A jelenlegi Hipro-t azért váltanám le, mert egyre kevésbé tetszik, hogy magasabb igénybevételnél jól hallható búgó hangot ad ki - bár ettől függetlenül még sem fagyás, sem egyéb kellemetlen problémával nem szembesültem.
Nem tudom ez a jelenség mennyire "általános" tápegységeknél, ezért keresgéltem eddig kicsit erősebb típusok között, nehogy hasonló szituációval találkozzak, ha netán valami éhesebb fajta FX kerülne még a kártya mellé."Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
laacika
tag
Engem még mindig bolygat ez a "cimkén két szállas táp"majd a vezetékek belül meg 1 pontba futnak ösze kérdés!!
Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
bifidus57
tag
Srácok, a 10 és 20 eFt közötti intervallumban (450-500W) melyik táp a leghalkabb? Pontosabban a megbízhatóság és a zajnélküliség melyik táp esetében a legoptimálisabb?
Gondolkodtam a Chieftec CTG sorozatában, de ha jobbat, zajtalanabbat tudnátok javasolni az nagy segítség lenne.
i5-4440-es proci, Asus alaplap és a szokásos dolgoka lennének összepakolva, külön videó kártya nélkül.
Vajon videó szerkesztésekhez, videó konvertálásokhoz, filmek lejátszásához (no games) elegendő az a videó meghajtó ami a prociban van integrálva?
Köszönöm szépen előre is a tanácsaitokat!
-
jim bcs
nagyúr
(#72342) Ukeve
nyugodt szívvel ezt a vga-t nem merném rákötni (XFX TS 550W bronz vagy Fsp Raider 550W)(#72359) bifidus57
----ha nem lesz dvga később sem akkor SEASONIC G Series 360 vagy XFX TS 450W----a proci elég de ajánlott lenne 16GB ram mivel azt fogja zabálni de rendesen
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Nowi
tag
sziasztok!
10k (inkabb kozelebb hozza) korul van olyan tap ami 12V-n legalabb 30A-t tud es nyugodtan megveheto?? (lehetoleg legyen rajta 6+2 csati is a VGA-nak)
Egy 760 mini melle kellene ismerősnek mert a mostani nem akarja elbirni..
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
kb. 20k-ig melyik a leghalkabb táp?
-
-KP-
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
Seasonic SS400-ET biztosan halk, nekem ilyenem volt, mert "halló-feel" voltam
BeQuiet tápok közül is akad, azok is elég halkan muzsikálnak L8-400 FSP belsős / felette már HEC belsős az nem ajánlott
BQ S7 System Power se lármás jószág. Protechnic ventis, FSP belsős : 400-as
XFX Pro/TS 450 se fogja a hangját hallatni.
Ha választani kéne, nekem az első a favoritom, 5 év gari miatt, avagy az utolsó ,szintén amiatt.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Igazából csak ez van olyan, ami egyágas: Corsair VS450
Ami mellette szól, hogy 5 év gari, amúgy nem túl acélos hatásfok.
Ha lenne akkor a Seasonic SS400-ET javasolnám ,vagy picit nyitni a pénztárcán, ha már 760 Minire volt pénz és XFX Pro 450
-
Puma K
nagyúr
válasz Graphics #72367 üzenetére
Most vettem egy Corsiar H75-öt a procira (alaplap vezérli a 2 Corsair ventit) az Asus GTX 760 DirectCUII meg elég halk és a venti szabályzóra kötött Coolink (3db közepes fordulaton) meg Corsair (2db alacsony fordulaton) ventik sem hangoskodnak már viszont így mintha az XFX Pro 450 lenne az egyetlen zajforrás... így is halk, de nekem nem eléggé... lehet cserélem egy moduláris Enermax-ra ami szintén 450W-os...
Vélemény erről az Enermax-ról?
Vagy esetleg valami javaslat 25k Ft-ig ami halk?
Mi a vélemény ezekről a venti nélküli tápokról?(Mobilról vagyok bocsi)
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Puma K #72370 üzenetére
Ez az Enermax, már nem Enermax, hanem CWT belsőt rejt.
Nem lesz halkabb, ellenben túlárazott
XFX-nél halkabb tápot persze lehet venni, de én is halló-feel-kedtem egy időben, aztán leszoktam róla
A hangtalansághoz vagy passzív táp kell, vagy ez van. Terhelve valamennyi hangja lesz a rendszernek így is úgy is.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz BomiBoogie #72371 üzenetére
hát abban az esetben történhet ez meg ha a VGA-n nagyibb méretű venti van mint a tápban
de ahogy mondod is, nagyon kicsi a valószínűsége"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Puma K
nagyúr
Alapból habgosabbnak tűnik mint bármi más ami a gépben hűt.
Terhelés alatt meg játszom akkor nem hallom ki... vagy legalábbis nem figyeltem fel rá.Olvasás közben vettem észre, miután beszúnyoghálóztam a házat, a H75-öt is beépítettem és darabokból újra összeraktam a gépet.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PainKiller13 #72376 üzenetére
Ne szaladjunk már bele sarkításba. Neked XFX 650 XXX-ed volt, más a ventivezérlés is, mint a 450-es esetében.
És szerintem a konfig sem azonos
G360-asra is írták pl, hogy terheléskor hirtelen erősödik fel a zaja
Itt az idle állapoti zajokról beszéltünk most.
[ Szerkesztve ]
-
Anhur76
újonc
Sziasztok!
Félig ide tartozó a kérdés, csak nem tudom jobb helyen feltenni.
Videokártya vásárláson töröm a fejem, a kiszemelt áldozat vagy egy gtx770 vagy egy r9 280x lenne, van hozzá egy chieftec ctg-600-80p-s tápom, ami elvben bírná a kártyát és a gépet, viszont mindkét videokártyához egy 6-os és egy 8-as pcie táp csati kell, csak ez utóbbi hiányzik a tápegységről.
Van erre valami áthidaló megoldás, vagy vegyek egy új tápot, és ha igen mit ajánlanátok?Köszi
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PainKiller13 #72380 üzenetére
Hiszek
Jó , azért a G360-as GOLD, szóval ez is helyzeti előny
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
XFX Pro vagy a TS széria az ajánlottabb? Árban nem sok különbség van köztük ahogy nézem.
Köszi
-
aram01
nagyúr
sziasztok van egy FSP Zen400W tápom, imádom csak kinőttem 600W-ra tudtok valami alternatívát?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
kill3r23
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég cseréltem tápot! Elkövettem azt a hibát, hogy eszetlenül vettem...
Egy HKC 580ast!
Előtte 400W-os noname háztáp volt benne!Jelenleg a HKC-megy, ezzel a konfiggal:
AMD Phenom x4 455
8GB RAM
GTX 660 2GB
3x HDDProbléma nincs vele (kopp-kopp) de hamarosan veszek egy AMD FX8350 es procit, és a későbbiekben VGA csere is lesz!
Úgy szeretnék tápot venni, hogy a későbbi igényeket is bírja!Szeretném a segítségeteket kérni, abban hogy milyen tápot vegyek, márka és teljesítmény...
Olvasgattam itt mielőtt írtam, ahogy nézem 40k körül vannak a frankó minőségű tápok....
Viszont nekem jelenleg 20-25 közötti keret van, ha ez magasabb akkor úszik az új proci, viszont a táppal várni nem akarok...annyi rosszat olvastam a HKC-ről...
( az is fontos szempont lenne, hogy ne legyen repülőhajtómű hangja a tápnak )
Mit ajánlotok? -
bacsko42
tag
Sziasztok. Barátnőmnek építek egy kis játékos netezős gépet, és tápnak egy Enermax Liberty ELT620AWT 620W os tápot sikerült szereznem. Olvastam sok tesztet róla ott mindenki jókat mondott, de pl neweggen kommentekben sokan panaszkodtak, hogy elfüstölt stb., ezért lennék kíváncsi a véleményetekre.
Az említett konfig:
Fx 6300 ( vagy 4300 - még nem sikerült beszerezni )
ASrock 970 extreme 4
4gb ddr3 ram
7870 Tahiti LE
250gb seagate hdd + 3 venti
Szóval kérdésem röviden tömören: megfelelő a táp neki ? ( tudom hogy wattra bőven sok is ),,It does not matter how slowly you go as long as you do not stop."
-
Puma K
nagyúr
Igazad volt nem a táp!
Most értem haza és lekapcsolgattam a ventiket amik a ház szellőzésért felelősek, lehúztam a HDD-t, lekapcsoltam a Corsair H75 pumpáját és ventijeit majd csak a táp és a VGA maradt.
A táp (XFX Pro 450W) hangtalan a VGA-val (Asus GTX760 DirectCUII) együtt mikor csak az a 3 venti pörgött.
Viszont ami adja a hangot az a Corsair H75 2 gyári ventije... motor hang, ha menet közben megfogom akkor leáll a venti ha elindítom akkor felpörög és vissza jön a motor hang.
De ez azért elég érdekes... a Corsair R200-as házhamban lévő ventik hangtalanok a Coolink ventikkel együtt, a vízhűtéshez adott ventik meg motorhangon kerregnek... "vicces"
Bocsi a vaklármáért, de miután összelegóztam darabokból a gépet újfent már csak játszani volt időm aztán léptem vidékre vidéken meg nem hagyott nyugodni mi lehetett az a hang ezért hát a tápra gondoltam mert azelőtt is hallottam hasonlót csak akkor az még a gyári Intel hűtő volt bent
-
jim bcs
nagyúr
-
K.Tamas89
aktív tag
Azon gondolkodom hogy ehhez a konfighoz elég lenne-e a 450W-s XFX Pro:
I5 4670k - 4,1-4,2ghz-n járatva
Asus Maximus VI Gene
2X8GB 2100mhz ram
R9 270X VGA
1TB HDD és 128GB SSDKésőbb maximum VGA-t cserélnék, de még ez se biztos.
Elég lenne a 450W XFX Pro? Ha jól olvastam 2X6 pines VGA csatija van? 8 pines CPU csati van rajta?
Köszönöm előre is
-
Dan-szan
senior tag
Üdv,használtan keresek tápot i3 2100,max 250gb hdd,4 gb ram mellé.Tudom mindig van rizikó. Egy Seasonic SS-300 TFX amit néztem,mi erről a véleményetek esetleg más alternatíva?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest