- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
Üdv!
Ismerős gépében (Gigabyte GA-880GMA-UD2H, AMD Athlon II X2 250, Sapphire HD7770, 8 GB RAM, SATA-s SSD, régi ATA-s HDD és DVD) megdöglött a 430-os HIPRO, a helyére keresünk olcsó megoldást.
Mivel két Molex dugaszos fogyasztó is lenne, ráadásul egymáshoz nem is közel, ezért az FSP HEXA 400+ most nem játszik. Amúgy a ház felső tápos, normál, semmi extra.
13 ezer alatt lenne ez a EVGA 430W 100-W1-0430-KR, egybe 12V-al, de HEC belsős, azt meg nem szoktátok ajánlani...
A másik pedig, ha jól látom Sirtec belsős, A85 szériás Chieftec CTB-450S, de ezt se nagyon látom ajánlva, csak az elvileg picit rosszabb hatékonyságú A80-as szériát, azaz a CTG-seket...
Vélemények, más javaslat?
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz Graphics #72254 üzenetére
Köszi, néztem, de nem igazodok ki a kábelezésén (ami most fontos szempont).
Forrás: [link]
Ha ez helytálló, akkor csak két SATA táp csatija van, s egy db ágon, ha nálunk borul a két régi MOLEX-es fogyasztó, már gondok lesznek...
A HEC-es bélűt nem javaslod amúgy?
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz IstvánLászló #72256 üzenetére
Ezt megis mibol gondolod?
Bocsi, de ha lovesed sincs a taprol... Egy Seasonicra ezt mondani... Nagy batorsag...
Vagy mirol beszelsz konkretan..?
Meg ez mi, hogy a teljesitmenye papiron lehet igaz.?
Ez egy elso szerias SS400-ET, semmi gond nincs vele, ez a mekkelekes hulyeseg se igaz..
Ahh... Nem viccbol ajanlok tapot..
Ez nem Codegen... Ez markas minosegi tap, de kerdezni lehet. Ranezesrol igy megallapitani dolgokat...
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
Moduláris tápegység között nézelődök.
Enermax Modu82+ 625W - EMD625AWT-00
Enermax Liberty - ELT620AWT
Corsair HX620WAhogy néztem ezek ajánlott tápegységek közé tartoznak?! Bár erősítsetek meg ebben kérlek.
Melyik a legajánlottabb? Illetve alsó tápos házba kéne.
Köszönöm előre is.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Graphics #72258 üzenetére
Köszönöm válaszodat.
Valami félreértés történt senkinek a tudását nem kérdöjelezem meg és nemisfogom.
A fénykép alapján irtam soraimat itt van belseje http://prohardver.hu/dl/upc/2014-10/11/449937_u2f5dacfrqdkwrvf_ss2_2.jpg
Duliee (#72254) üzenetében levö linken láttam a képet és segitségnek irtam soraimat.
Nem kételkedem a tudásodban elöbbi hozzászólásómat amikor irtam még nemláttam hogy eszt a választ küldted.
Lehet hogy a gépemmel van valami hiba ezért nem láttam üzenetedet.
Ez egy ezereves abra.
Erdeklodj a boltnal, de 4sata bjztos van.
Ha eszt a választ láttam volna nemirom meg a soraimat.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Nowi
tag
azt ugye jol gondolom hogy CWT belsős Thermaltake táp nem igazán ajánlott kategória??
-
Balathruin
veterán
válasz IstvánLászló #72262 üzenetére
Az a válasz nem neked ment és lehetőleg ne álljon a fél hsz. ürességből, mert kicsit zavaró.
-
KAMELOT
titán
Kicsit gondolkozz!
i7-920 nem fogyaszt 200W és a GTX480 sem fogyaszt 400W még tuning mellett sem!
Alaplap 50W és a egyéb hardwarek 50W. Valami más is be van neki dugva azért mutat annyit!(#72238) Mrdevil: Akkor az amit írtam 2 táp közül egyiket vegyed!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-KP-
addikt
Fractal design define r4 házba Seasonic Platinum Fanless tápot szerintetek rizikós?
-
Zsohi
őstag
válasz KAMELOT #72265 üzenetére
A túlhajtás esetén a fogyasztásduplázás egy processzor esetében egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás, lásd és ez még csak léghűtés...
Gyári tuningolt GTX480 és akkor ezt még feljebb is lehet tornászni.Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy az a gép alá egy 650-700 wattos tápegység illik. Egy tápnak akkor is elégnek kell lennie, ha szintetikus tesztekkel játszol, nem csak általános felhasználás mellett és azt se felejtsük el, hogy ideális körülmények között 60-70%-os terhelés mellett üzemelnek a legjobb hatásfokon.
(#72266) -KP-
Nálam az 520 wattos fanless Seasonic egy Corsair 550D-ben üzemel hibátlanul. Probléma esetén a beépített elektronika úgy is lekapcsolja.
[ Szerkesztve ]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
NY124
tag
Üdvözlet táposok!
Új gép vásárlását tervezem és a tervezett konfig mellé szeretnék tápot választani.
A leendő családtag:i5-4570
Asrock B85M Pro4
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT
Gigabyte R9 280 3GB
WD Blue 500GB aakx
Zalman Z5 PlusEzek mellé én egy FSP Raider 550-et gondoltam, de félek, hogy a rengeteget zabáló VGA és a sok venti miatt nem lesz elég. Ti mit ajánlotok?
-
jim bcs
nagyúr
bőven elég és ajánlott táp, a lapot én cserélném egy jobb/stabilabb/erősebb lapra --> GIGABYTE GA-B85M-D3H
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Mrdevil
addikt
válasz KAMELOT #72272 üzenetére
Aha, igen. A rossz tápom helyett vegyek gyakorlatilag egy komplett gépet, mikor elég mindenhez. Azért azt nem teszem. Ha majd megynyerem a lottót. Zsohi úr jól átlátja a helyzetem amibe sodródtam.
[ Szerkesztve ]
-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.
-
zol1991
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem:
Chiftec gps450AA-101 A típusú tápegység elegendő-e egy hd 7850 2gb karihoz ?
A proci fogyasztása 100 W
2*2 kingstone Hyperx ddr3 1600mhz ram
500 gb sata 3 wd
A75 Asrock alaplap( fm2 )Maga a táp már megvan csak a kártya nincs még meg.
Válaszotok előre is köszönöm !
Üdv Zoli !
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék: Chieftec CTG-450-80P, a címkéje szerint 2db 12v-s ága van, gyakorlatban az összes 12 voltos vezeték a nyák egy pontjába van forrasztva.
Hogy lehet akkor "2 ágas"? -
jim bcs
nagyúr
(#72274) NY124
Kérdés milyenek? Az alsó kategóriát mindenből kerülni kell! Valamint nem árt egy minőségi táp nehogy az vigye el az egészet, a Chieftec iArena pont nem tartozik bele.(#72279) kemcso
magától a bolttól, az XFX hivatalosan 5év garis(#72277) zol1991
azt a tápot én cserélném, ha CTG lenne akkor nem kellene[ Szerkesztve ]
-
Jeollam
aktív tag
válasz jim bcs #72280 üzenetére
Miért mi a baj vele? Öcsémnek 4 éve folyamatosan nyúzva van a gépe, és mondanom sem kell olyan táp van a gépében! Azért vettem én is Chieftec tápot, sosem volt velük semmi baj sem. Akármilyen gépet raktam bele, gond nélkül vitt mindent, és elég jól le is adta, amit kellett neki
[ Szerkesztve ]
0 és 1 között végtelen mennyiségű szám van.
-
addikt
válasz Lacielvtárs #72288 üzenetére
+1 Most vettem egy FSP AurumS gold 600-as tápot, hát kb. 3-szor alá néztem a gépnek, hogy megy-e a táp venti, annyira nincs hangja..
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
jim bcs
nagyúr
válasz kemcso #72290 üzenetére
(#72290) kemcso
merlinhardvermindenkinek
új TS széria -> XFX XTS 460/520W Full Modular Fanless[ Szerkesztve ]
-
otps
aktív tag
Az megvan, melyik tápot vegyem; ezt néztem ki: EVGA SuperNOVA 850 G2 850W
A kérdés: hol?
Az Iponban most jóval drágabb, mint szokott lenni, ha az idő pénz (bitcoinbányászat) és most kell; hol vegyem?
http://www.argep.hu/product_2328906.html
Megbízható?
http://www.mercateo.hu/p/1926-165708/EVGA_Tapegyseg_850W_SuperNOVA_G2_80_Gold.html
Garancia? -
KAMELOT
titán
válasz PainKiller13 #72293 üzenetére
Totál felesleges a venti nélküli. Ventiset sem hallom még ha a fülem 1cm-re van a táptól!
(#72294) otps: Minek neked ekkora táp?
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Ruffian
tag
Helló!
Adott ez a konfig:
ASUS m4a79xtd evo
AMD Phenom II X4 965BE
2x4GB DDR3 RAM
4db SATAII HDD(egy 256GB, egy 1,5TB, kettő 2TB)
Gigabyte 6950 1Gb OCMindezt most egy FSP Raider 550W-os erőmű látja el naftával.
Kérdés a következő:
Van-e rá esély, hogy ez a táp a 6950 helyett ellásson elég árammal egy 7970-et, vagy talán egy r9 280x-et?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Peterisfree
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfigurációm van és szeretnék venni egy új tápot, maximum 20ezerig, lehetőleg a legcsendesebb és legtakarékosabb legyen, mert sosem kapcsolom ki a számítógépet. Ahogy láttam az FSP Hexa+400W talán jó lenne. Tudok ennél csendesebbet és/vagy takarékosabbat venni?
chieftec 400w gps-400-aa-101a a jelenlegi tápom, eszméletlen hangos és szerintem sokat is eszik.
Core 2 Duo E6400
3x 2GB RAM
MSI ms-7238
Asus GT610
2 db HDD
később még vennék bele egy SSD-t és 2 HDD-t
Soha sem tuningolok. -
Zsohi
őstag
válasz Peterisfree #72297 üzenetére
SEASONIC SS-350ET Halk és megbízható tápegység. Igaz, csak 80-85% körüli hatásfok, de ilyen szinten nem oszt nem szoroz. Ha esetleg nálad igen akkor FSP Aurum S Gold 400W ~90% körüli hatásfok, szintén megbízható és halk.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest