- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz #Morcosmedve #154300 üzenetére
Én is úgy látom, hogy felépítést, funkcionalitást, és minőségi panaszokat tekintve még pont ez az egyik legelfogadhatóbb, ráadásul magyar képviselete is van. A Seasonicból gyorsan kiábrándultam, amennyi zaj és tranzisztor robbanási gondjai vannak.
-
#Morcosmedve
veterán
Hát igen, sőt most az ára is elmegy, annak fényében, hogy PCIe 5.0 ATX 3.0 10 év gari mellett megvan és a kábelek-csatik nagyon kultúráltak, cabelmod szint (fésű nélkül). Seasonicnál nehéz(=drága) kiválasztani, hogy halk legyen…az utóbbit nem tapasztaltam.
© asszongya'hogy
-
kromatika
veterán
válasz CriticalHit #154293 üzenetére
Ki bővítettem a keretet max 40 ig.750 W bőven elég a konfighoz amibe kell.KB 50 százalékon fog járni,így van benne tartalék is a jövöre nézve. Cooler Master V750 GOLD I MULTI 37 -ért szerintem jó ár ugye?Ráadásul ez már ATX 3 táp,és 10 év garis.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz #Morcosmedve #154302 üzenetére
Jó is lenne, ha 10 évig elmenne, és lazán kiszolgálna ez idő alatt egy későbbi platformot is. Számos stabilitási előnye is van az ATX 3.0nak, ami miatt régebbi szabványút biztosan nem veszek.
-
jeni
félisten
válasz #Morcosmedve #154309 üzenetére
Az elektronika nem tudja a 600W-t kiadni 12VHPWR módban vagy maga a kábel csak 300W -ra van hitelesítve?
Ez kábel cseréjével megoldható a 600W is?
Mert valami AWG 16 vagy más számmal jelölve (nagyobb - kisebb) 600W esetén
A Cooler Master V850 Gold i Multi is ugyanazt a kábelt tartalmazza mint a kisebb V750 verzió.[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz #Morcosmedve #154309 üzenetére
Nekem bőven elég a 300W PCIe 12+4 pin teljesítmény. Nincs a gép játékra használva. Most is csak egy Radeon 6600XT van benne.
[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Milyen tápot kellene vennem az adatlapomban szereplő számítógéphez ezekkel a módosításokkal:
AMD Ryzen 7 5700x
AMD 7700 XTSeasonic márka van most, de asszem csak 500W....Ha nem muszáj, nem váltanék márkát.
Hatékonyságban nincs extra igény, ajánlott jó lesz, másban sincs extra igény. Biztonság az elsődleges, aztán az ár. Ár pedig a legolcsóbb ami elvégzi a feladatot.
Jelenleg Zalman Z3 plus ház van.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Helyes döntés! Gaming az 60% kapcsol a ventije 383rpm-el.
#Morcosmedve: Jó olvasást!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Gambito
tag
Sziasztok
Most cseréltem a gépbe egy tapot es vidikarit.
4090 és thor 1200 w került a gépbe amiben egy x570 tomahawk van . A gép nem akar bekapcsolni, az alaplap hibajelzo ledjei kozul a cpu led vilagit és leal a gép. -
KAMELOT
titán
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Pár hónapja sokan ajánlották a C750 Bronze tápot az NZXT-től és vettem is egyet. Konfigom 5600X, B550 TUF 5x140mm venti egy HDD és 2 SSD és mától egy 7800XT. Eddig egy 200w-ig bezárólag fogyasztott 6750XT volt most azonban 4K-ban is elkezdtem játszani és ez a kártya képes 330W-ig elmenni. Ez még belefér vajon nyugodtan ebbe a tápba vagy nézegetnem kéne valamit ha nem is több W de Gold, Platinum irányba? Köszönöm.
-
válasz Barell #154320 üzenetére
Persze, belefér.
Hatékonyságból a Bronzot vagy a Goldot szokták ajánlani. Silvernek nem sok értelme van, a Gold felett pedig már nem térül meg a tápegység ára.
7800 XT-t lehet undervoltolni is, hogy kevesebbet kérjen. Valaki 200 wattos power limitet állít be hozzá és közel azt fogja tudni, mint egy RTX 4070.Szerk.: ezt inkább offba raktam, mert nem 100%, hogy igaz: [link][ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
#Morcosmedve
veterán
Ez egy jó kérdés, én nem találtam erről konkrét infót -> CM support.
Az viszont biztos, hogy a 850W-oshoz már 450W-os kábel jár. Abból kifolyólag, hogy a leírásban a kábelre hivatkoznak, én inkább tartom elképzelhetőnek, hogy a kábel csere megoldja, kérdés, a sensor pinekkel mennyire korlátozza a táp, hogy a csatlakoztatott eszköz mennyi energiát/hogy akar kivenni, mert normál esetben a táp “csak” adott áramkorlátra kapcsol le, nem menedzseli mit és hol veszel ki (főleg egy 12V-os ággal) és pont, hogy a VGA nem éled fel, ha nem okés a sensor, ha az oké, akkor azt hiszi, hogy kivehet annyit, ahogy shortolja a táp. Ettől függetlenül, ha kell egy másik kábelt venni, fent áll a lehetősége, hogy nincs hozzá, ha van, akkor is borul a tápkábelek egységes kinézete, plusz árban mindjárt nem éri meg az egész.#154311 kromatika:
Te tudod, te pénzed, de nem az igazi egy 750W-os táp így, még, ha lehet is kábelcserével később orvosolni.#154314 KAMELOT:
Köszi de még mindig nem látom az említett két tápot. Szerintem van itt pár félreértés. Gaming jelzéssel semmilyen hivatalos forrásban nincs már Asus Rog Strix Gold Aura elnevezve, viszont van Asus Rog Strix Gold Aura Edition (linkjében gaming jelzővel) és sima Asus Rog Strix (xyzW)G, de az nem Aura. Ha ez így van, akkor stimmel, de így:1. Asus Rog Strix 750G (750W)
2020 Seasonic
2. Asus Rog Strix 750W Gold Aura Edition
2022 CWTEsetleg volt egy régebbi nem Edition modell Gaming jelsővel és hagyták a linket, mert “csak” beszállítót váltottak De erről nincs infó a linkeden/nem találtam a kérdés feltevése előtt sem neten..
© asszongya'hogy
-
jeni
félisten
válasz #Morcosmedve #154324 üzenetére
A Phanteks 850W gépemhez utólag egy 600W 12VHPWR kábelt vettem,és ott nem volt feltétel,hogy mekkora tápegységhez kell illeszteni.
A Seasonic is olyat ad amit az Alzában megvehető szintén 600W.
A Corsair is 600W kinál.
Ahogy írtad nem kizárt,hogy a 600W kábel ha van a Cooler Master géphez esetleg rendelve átalakítani más gyártó esetén a pineket benne akkor azzal is mehetne.
Amúgy így gondolva a tápegységben a csatlakozó anya része mindenütt egyformák a VGA felé menő oldal is szabványos. A sensor érzékelő a tápegységben mit csinál ha egy 600W kábellel van összekötve egy izmosabb NVDIA - VGA esetén mint a menedzselés mennyire menne így az passz?
Gondolom itt nem egy 4060(Ti)/4070(Ti) karinál lehet megterhelő ilyen téren.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz kromatika #154311 üzenetére
Amúgy írva lett,hogy a 12VHPWR miatt ami a Cooler Master V750i Gold Multi-ban csak 300W van abban az esetben nem lehet mérvadó ha AMD kari van a gépben. Oka fogyottá válik az Nvidia szabványos csatlakozó (még ha nem is az övé). Így az a 750W is több mint megfelelő a 750W kategóriájában.
-
#Morcosmedve
veterán
Szerintem sem, mert gondolom úgy vannak a sensor pinek shortolva, hogy az adott kábellel okés legyen. Az viszont probléma, hogy csak az adott táphoz való kábel, ami jó, mivel csak a VGA oldala kell szabványos legyen, a táp oldalak össze-vissza vannak, ráadásul van szűrőkondis kábelezéssel ellátott táp (sajnos).
Alapvetően én is azt gondolom, hogy nem kell a sztenderd legyen feltétlenül a 600W-os kábel, mert valahol a 750-850W-os tápokig/nál, 450W-os verzió a reális, de az a minimum kéne legyen. Viszont egy tápot, pláne, ha 10 év garira lő valaki, nem egy VGA-t (konfigot) kell(ene) kiszolgálnia. És vagy nincs, esetleg, ha már pár év múlva nem elérhető külön kábel, akkor az szívással jár -> tápcsere.
© asszongya'hogy
-
jeni
félisten
válasz #Morcosmedve #154327 üzenetére
Cooler Master
találtam színezett bekötési tájékoztatót egyes TÁPOKRA miként vannak bekötve ,legfőképp a 12VHPWR esetén 1 modell széria - típust leszámítva azonosak.
-
jeni
félisten
válasz #Morcosmedve #154329 üzenetére
Az aprón van egy srác aki tudna adni ,gyártatni 600W 12VHPWR kábelt a Cooler Master V750i Gold muléi tápegységhez. A neten a teszten a 450W kábelt adják oda ( -cable6 ),ez van ott lefotózva.
Ennek ellenére így is megérős lenne az Alzában megvenni. Az a kérdés az elektronika egy 600W kábellel leszabályozna ,leállítja magát-újra indítaná, ha netalán egy RTX 4090 kari van rákötve?
itt 450W fogyasztást írnak,de 850W a javasolt. persze aki értene hozzá az megoldja a VGA energia éhségét is. -
#Morcosmedve
veterán
Érdekes, alatta meg a gyártói leírásnak megfelelően 300W-osra írja a teszt . Ezek után találja ki az ember, hogy mennyi az annyi táp oldalon. 4090-hez már biztosan kevés a 450W, vagy lehet éppen a ref belefér, de akkor is necces lesz, feltolot a power limitet, aztán 500W. 300W meg gyakorlatilag az RTX4070 környékén fogy el, mert egy jobb (felépítésű) kártya fel tud venni 300W+.
#kromatika majd vesz egy ilyen tápot és rárak egy 4090-t és meglátjuk
© asszongya'hogy
-
KAMELOT
titán
válasz #Morcosmedve #154331 üzenetére
Azért a legjobb ha roger csinál neked kábelt, egyből 90° elfordítással. Nem fog megtörni sem.
Tuti kábel!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
theooracy
aktív tag
Üdv. Na, szuper. Lassan döntés született, hogy a Seasonic Focus GX-750 3.0 ATX táp lesz a befutó nálam. Erre az elmúlt időszak beszélgetései egy kicsit elbizonytalanítottak ebben. Zaj és egyéb gondok... Kérdésem, hogy kicsit drágábban ezt [link] jobban megérné-e venni?
-
jeni
félisten
válasz theooracy #154333 üzenetére
Ha szeretnél spórolni pénzen egyik tagtól aki a kábeleket is gyártatt minőségében, tőle tudsz venni ,bevizsgált létesített átnézett tápegységeket tetszes szerinti W méretben,minőségi darabokat szinte féláron. Sőt ahhoz meg külön kérhető 12VHPWR kábelt tetszés szerint méretben, színben.
-
bviktor93
tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigomhoz (adatlap) milyen 650W körüli tápot ajánlanátok? A mostani 500W-os be quiet egy másik konfigba fog költözni, és vennék valami újat.
Ezeket néztem ki:
Seasonic Focus GX-650 [link]
be quiet Pure Power 12M 650W [link]
Ezek közül melyik lenne a jobb választás? Vagy jöhet valami más ajánlás is ebben a kategóriában. -
#Morcosmedve
veterán
-
jeni
félisten
válasz bviktor93 #154339 üzenetére
végső cél?
full modus? gold?
mert lehet ez is majdnem egy húszassal olcsóbb
Fractal Design Anode Bronze 650W
a BeQuiet előny abban,hogy a ventije halkabb lehet de folyamatosan megy,igaz abban ATX 3.0 van és tudja a 12VHPWR-t de ez kisebb Nvidia esetén nincs jelentősége mert ott még a PCI 6-8Pin van még.
ha pedig a ÁLTALAD jelölt van akkor a SEASONIC
37ezer Ft áron akár a Cooler Master V750i Gold Multi szintén előre mutató,hogy ez is ATX 3.0 -
bviktor93
tag
Igen, bocs ez lemaradt.
Full (vagy legalább részben) moduláris legyen, és 80+ Gold.
Konfigváltás esetén is meg szeretném majd tartani, legalább 5-6 évig használnám, úgyhogy nem árt ha van némi telj. tartalék. És jó lenne a csendes venti... kb. 40-45k max amit szánnék rá.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz #Morcosmedve #154340 üzenetére
Profi a gyerek. SOkan használnak tőle itt kábelt már évek óta és semmi gond nincs vele!
Én ilyen féltéglákat nem teszek a gépbe.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #154170 üzenetére
Rábuccantam a FSP Hydro PTM Pro-ra hogy kiféle-miféle, még egy jelölt: corsair HX1200i, ő mennyire minőségi darab? Lehet bekockáztatok egy ebayes példányt, újonnan persze drága mulatság
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #154346 üzenetére
Ár függvénye a dolog, RM1200x-ből 150 font alatt nem találtam... A hx1200i-be amúgy belemegy a 600W-os csuda 12VHPWR kábel.
Találtam a nevezett FSP Hydro PTM Pro-ból is egy ebayes példányt jó áron, de nulla gari - bár az eladó egy ideje ilyenekkel kereskedik és nem borították rá az asztalt, hogy másnap kipurcant a táp.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #154348 üzenetére
1600W -blehh, nem a 18magos prociváltozatot nyúzom delidelve+nitrogén alatt, dupla 3090Ti grafikával Ahogy a max fogyasztásokat nézem, az 1200asat se nyomnám 70% fölé egy kombi CPU+VGA stressz tesztben (cpu ugye 7900x, vga még nincs meg, abból piacfüggően lehet akár 3080 Ti is, pár bányász elkezdett jó dolgokat árulni a környéken).
#újat-garisat: NZXT 10évvel?
Az RM1000e kicsikén is gondolkodom nálunk épp akciós, bár kérdőjeles, mekkorát villan alkalmasint a konfig, akárcsak pár miliszekundumra.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Az Antec NeoEco 1300-asról mit kell tudni? 10év garival adják ezt is, meglehetősen jó áron.
További találatok még az árkategóriámban, szintén 10év garit írnak rájuk - bár ezt nem egészen értem, h amazonos vásár után hogy lehet érvényesíteni:
DeepCool PX1200G (picit drágább)
Cooler Master MWE Gold 1250 V230€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest