- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz Pete1 #130550 üzenetére
Érdemes a stabilabb felépítésű típusok között válogatni, hatásfokban és halkságban is jobb alternatívát nyújtanak. Tehát nem konfiguráció-specifikus hogy dc-dc tápra voksolunk e, általánosan kijelenthető hogy minden téren ideálisabb a gép szempontjából, mint a régebbi csoportos feszültségszabályozás.
600W overkill lenne ide, az idő nagy részében 200W alatt fog maradni az összfogyasztás, alapjáraton pedig 50 watt körül duruzsol a masinád.
be quiet! System Power 9 400W Bronze DC-DC, halk hűtés, 3 év garancia
(#130548): Pont ilyen tápom volt 4 évig, megbízható Seasonic belsős. A jó minőségű alkatrészek sem tartanak örökké, kétségtelenül megérett a lecserélésre.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Surprise
csendes tag
válasz Paxker315 #130535 üzenetére
Ez a 2060sup igazabol atmeneti megoldas lenne, elkezdtem gyujteni egy 30xx es nvidia kartyara ami remelhetoleg marcius kozepen be lesz jelentve. Szerintem az meg iden ki fog jonni es mindenkeppen meg szeretnem venni belole a legerosebbikek egyiket. most is 2080Ti -t vettem volna, streameles celjabol, de annak az ara csokkeni fog szerintem drasztikusan fel even belul igy nem erne meg most nagyot valtani. Arra mindenkeppen vettem volna minosegi tapot. Ezt a tapot neztem ki ha megveszem a 2080Ti -t, es most is hajlando lennek megvenni ha ugy van.
Velemenyed szerint akkor jojjon a bivaly tap most es jo lesz a 30xx (80 TI?) re is vagy huzzam meg az FSP HEXA 500al? Ez egyebkent mar 5 eves.Valaszodat elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
work.hard.play.hard
-
Paxker315
addikt
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Haverom akar epiteni egy gepet. 3700x. rtx 2070. Milyen tapot ajanlotok neki?
Ha lehet a PCX rol,mert onnan fog rendelni, elore is koszoni a valaszokat.
-
Piftuka
veterán
válasz syberia #130547 üzenetére
"A teljesen modulárisat is lehet a tápra csatlakoztatott kábelekkel beszerelni."
Persze. Viszont éppen arról beszélünk, hogy ha valaki a beszerelés előtt csatlakoztatja a kábeleket, akkor már a teljes modularitás felesleges. Annyi erővel a fix ATX és EPS kábel (tehát fél-moduláris kivitelezés) esetében ugyanott tart.
A dugós csatlakozó pedig mindig egy plusz hibaforrás. Kontakt issue-k, kopás, nem megfelelő érintkezés, whatever...
Tehát előnye van a moduláris tápegységnek a beszerelés és csatlakoztatás oldalán, hátránya a megbízhatóság oldalán. A fix kábelesnek pedig éppen fordítva.
A fél moduláris pedig az "arany középutat" jelenti. Szerény véleményem szerint is az ideális megoldás."Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
válasz venom8888 #130558 üzenetére
Corsair 550W TX550M 80+ Gold, félmoduláris, aktív hűtés (nagyon halk)
Seasonic FOCUS-GX-550 80+ Gold, full moduláris, félpasszív (kapcsolható)
Super Flower Leadex 550W 80+ Gold, full moduláris, félpasszív (kapcsolható)
-
Dzsuri89
őstag
Valaki erre?
-
Piftuka
veterán
válasz Dzsuri89 #130562 üzenetére
Az a probléma, hogy nagyon max. ~180 Watt-os fogyasztású videokártyáddal együtt is, a legextrémebb terhelésen sem fogyaszt többet a géped ~250 Watt-nál.
Elhiszed nekem, hogy nem a TX550 teljesítményével volt a probléma? (Bármi is volt az ominózus hibajelenség, amit leírtál.)
Pusztán emiatt teljesen felesleges bármilyen ennél nagyobb, vagy sokkal nagyobb kapacitású tápegységben gondolkodnod, mert a lényegen nem változtat.
Tehát a már sokat emlegetett típusok bármelyike megfelelő lehet ilyen teljesítményben.
Viszont mivel a 30.000 forint alá szeretnél menni, valamelyest szűkül a kör, és a Corsair TX, vagy a Seasonic Core valamelyik, (árban) neked tetsző példánya javasolt.
Ebből viszont engedned kell:
"Ami az igényem: 7-10 év gari és teljesen moduláris, a ventije félpasszív megoldással működjön, minimum GOLD kategóriás."
Mert ennyi pénzért nem fog menni."Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
válasz Dzsuri89 #130562 üzenetére
Valóban nem a tápegység a kevés, egy minőségi 450-es is elvinné a gépedet. A videokártyák terhelésen néha érdekes hangeffekteket tudnak kiadná, bár nekem főleg a régebbi kártyáim adtak ki néha érdekes elektromos zajt.
A stabilitást nem befolyásolja a "zenélés", tápegység cserével is fennállt a jelenség.https://howbad.info/
-
Dzsuri89
őstag
válasz syberia #130564 üzenetére
Olyan hangja volt, mint amikor egy ventilátor pörgés közben hozzáér valamihez, ilyen karcos hang. Megállítottam a ventiket kézzel és akkor ugyan úgy nyomatta, szóval tuti nem a venti volt tré.
Én is abban a tudatban vettem meg, hogy egy jobb tápból még a kisebb W-os is elfuttatja, mint, ami elő volt írva a gyártó oldalán. -
toto76
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz milyen tápot javasolnátok?
GIGABYTE X570 AORUS ELITE
AMD Ryzen 5 3600
2x8Gb
MSI GTX 1660 SUPER GAMING X 6GB
KINGSTON 240GB A400 SATA 3 2.5" SA400S37/240G
WD Blue 2TB 3.5" 5400rpm 64MB SATA3 WD20EZRZ
Ház még nincs (max 2-3 venitvel lesz)Az alábbiakat vadásztam össze a korábbi hsz-kból:
BitFenix Formula 550W Gold (BP-FM550ULAG-9R)
FSP Hydro PRO 500W
Be quiet! Pure Power 11 BN297 500W CM
Seasonic CORE-GC-500 Core GC 500W
Corsair 550W TX550M CP-9020133-EU
FSP 550W HEXA 85+Nagyjából a 30k lenne a lélektani határ, amit költeni szeretnék rá. (ha megéri a minőség akkor lehet kicsivel több.
Köszi
-
Grave_444
nagyúr
Seasonic Platina Fanless 400/460/520W mennyire jó manapság? 520-as változathoz volt szerencsém.
Néztem a Seasonic Focus+ Platinum-ot 35 körül, ami ajánlott vétel.Valami kis teljesítményű, viszont nagy hatásfokú érdekelne, tehát akár Titanium.
Mivel csak elgondolkodtam mi lenne, ha.. ezért az ár nem szempont. Moduláris se muszáj, de előny, ahogy a passzív mód is. Így se sikerült megsütnöm, úgyhogy m-atx házban se látok rá esélyt. [link]Valami szorzózáras 8-9. gen I5/I7 menne róla, illetve egy 1650-1660 gpu.
A mostani Dell 275W-os Gold tápra azért már nem bíznám.Igazából végignéztem a webshopokat és szinte az összes típust ismerem, de hátha valaki fejből ír valamit.
Seasonic PRIME 600 Titanium Fanless SSR-600TL / SilverStone Strider SST-ST60F-TI amit találtam.
[ Szerkesztve ]
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok!
Egy NAS / HTPC projektbe kezdtem, ehhez keresek SFX méretű tápegységet.
1.: Mennyit szánnál rá?
Nincsen kifejezett plafon, de szeretném ésszerű áron megoldani a dolgot, lehetőség szerint 15 ezer forint alatt.
2.: Milyen gépre kötnéd?
Még nincsen meg, de egy Mini ITX lap lesz benne, egy alacsony fogyasztású (35 watt körül nézelődök) processzorral, két darab 3,5" merevlemezzel és egy darab SSD-vel. Dedikált videókártya nem lesz benne. Mivel ez a konfig nem fogyaszt valami sokat, ezért nem kell, hogy nagy teljesítményű legyen. Ezt és ezt néztem eddig alapvetően, és használtan egy Be Quiet BQT SFX-300W-t, de nem tudom, hogy szabad-e használt tápot vásárolni.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Legyen halk, de nem szükséges passzív hűtésűnek lennie. -
syberia
veterán
Chieftec Smart 350W (SFX-350BS) jó választás, megbízható Sirtec belsős
-
jenő45
tag
Sziasztok!
Alaplap.:asus p9x79 pro
Procc.:i7 3930K
mem.:8X4gb corsair dominator gt 1866mhz
hdd.: wd 2X3T
ssd.:A-data 500gb
Vidkari.: Gtx 780 SLI
kiszemelt tápegység Fsp_hydro_g_850w
A kérdés hogy elég lesz e ? -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van egy Chieftec iArena GPA-350S tápegység, pár hetes. A tulajdonosa azt mondta ciripelő hangot ad ki. Ezt mi okozhatja?
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
syberia
veterán
válasz RootRulez #130573 üzenetére
Tápegységeknél viszonylag gyakori a coil whine, főleg az olcsóbb típusoknál lehet belefutni, ha nagyon zavaró számára, akkor csak a csere segít.
(#130572) jenő45: Elég nek elég, olcsóbban a RIOTORO ENIGMA G2 850W jó minőségű alternatíva.
Más kérdés az teljesítmény/fogyasztás mutatója a 780 SLI-nek, finoman fogalmazva sem mondható kiemelkedőnek. 150W alatti fogyasztású kártyák kivégzik manapság.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
MMIX
addikt
válasz Grave_444 #130567 üzenetére
Ha azok nem jók amiket találtál akkor, röpködnek az extra 10ezresek és beszerezni sem egyszerű.
SilverStone Nightjar Fanless Platinum NJ450 450W (SFX-L Fanless) és egyik sem tökéletes, vagy drága, túl nagy, rövidebb garancia idő.
be Quiet! Straight power 11 Platinum
Seasonic Snow Silent Titanium
Silverstone SFX-L Titanium
ENERMAX Digifanless
FSP Aurum Xilenser Gold
Corsair SFX 80+Platinum
FSP Dagger PRO[ Szerkesztve ]
-
HurricaNe
csendes tag
Sziasztok!
Tápot keresnék a következő konfigomhoz 20 ezer forint alatt, minél több garival
Proci : ryzen 3700x + vízhűtéssel
Ram: Corsair vengeance rgb pro 3200mhz cl16
Vidikari: rtx 2070 super
Ssd nvme m2: 512gb
Ház: Thermaltake Commander C31 snow edition -
syberia
veterán
válasz HurricaNe #130580 üzenetére
FSP 550W HEXA 85+ 80+ Bronze 5 év garancia
De ha nem spórolnál ennyire, lehetne arany fokozatú, félpasszív móddal felszerelt tápegységed, dupla annyi garanciaidővel.
-
Bivaly26
tag
válasz HurricaNe #130580 üzenetére
Szia!
Akinek ilyen konfigja van az ne 20k alatt keressen szerintem.Értsd úgy megéri inkább egy 80+gold 550w-650w be fektetni +7-8 ezerrel többért meghálálja!De majd azok a fórumtársak akik kicsit jobban értenek hozzá adnak tanácsot!A konfigod kb 400w max fogysztással bír kb de ez OC nélkül.Corsair TX550w gold+ vagy TX650w gold elég lehet!De pl egy Seasonic Core GC 650W sem rossz 28k ért!Addig amíg írtam és psu calculátoroztam syberia mint hozzáértő válaszolt.[ Szerkesztve ]
-
Bivaly26
tag
válasz Bivaly26 #130582 üzenetére
syberia is corsair tx550w gold+ ajánlott mielőtt vettem a RTX 2070-t amit nem tartottam be mert elfogyott a keret már rá!És egy 4-5 éves( FSP Hyper 600w alatt fut a konfigom(adatlap) eddig hibátlanul de féltem az új cuccaim le is fogom cserélni áprilisban jön a nyuszi!
[ Szerkesztve ]
-
HurricaNe
csendes tag
válasz Bivaly26 #130582 üzenetére
OC-val mennyi lenne a fogyasztása?
Eleinte 30ert néztem ki azt is lőttem be csak azért írtam 20 alatt, mert hátha tudnak a szakik ennyiért ajánlani, ami kihatja ezt a konfigot
Tehát akkor újra felteszem a kérdésem csak annyi változással , hogy 30k-ert tudtok valami jót ajánlani hosszú gari idővel?
OC-val kellene a 650W? -
Paxker315
addikt
válasz HurricaNe #130585 üzenetére
OC-val azért a 650-ben több tartalék marad. és a Szokásos:
- Corsair RM650, RM650x, Bitfenix WhisperM 650, SeaSonic Focus GX 650, Riotoro Enigma G2, Phanteks AMP!, SF Leadex Gold..A BF mondjuk most nem elérhető, utolsó ismert ár pont 30.5. Amúgy a fenti cuccokhoz én inkább a MIN keretet húznám meg 30k-nál, a maxot meg 40-44 körül
[ Szerkesztve ]
-
toto76
tag
Erre tudna javasolni valaki valamit? pls
-
syberia
veterán
-
Mr.Hero
csendes újonc
Üdv!
valaki tudna segíteni mejk táp a a jobb játékhoz?
Majd egyárakba vannak.Seasonic Prime Ultra 550W 80+ Gold SSR-550GD2
EVGA SuperNOVA 750 GQ 750W Gold
[ Szerkesztve ]
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
Pár napja kértem tőletek tanácsot milyen tápegységet vegyek.
RTX 2060Super
I5 9600K
16G ram
1SSD
1HDD-hoz.
Kaptam tanácsot.Két tápegységre szűkült a kör.
Úgy tenném fel a kérdést,hogy Csendesség és minőségi alkatrészek szempontból melyik táp a jobb??
Attól vonatkoztassunk el,hogy az egyik 650W a másik pedig 850W.Seasonic Focus+ SSR-650FX 650W 80+ Gold
Riotoro 850W ENIGMA G2 PR-GP0850-FMG2-EUHálásan köszönöm előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
, GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
InterFox
senior tag
Gondoltam a statisztika kedvéjért beírom, hogy az újonnan vásárolt FSP Hydro PRO 500W
első indításra eldurrant.
Ha jól tudom az ajánlott kategóriában volt.PSN ID: interfoxthedead
-
Cs1csó
félisten
válasz InterFox #130596 üzenetére
Vegyél 1000db-ot belőle és próbáld ki őket egymás után az már statisztikai alap lehet. Mert az 1db amit vásároltál elpukkant akkor most legyen azonnal nem ajánlott?
A géped egyéb alkatrészeiben nem tett kárt, mert az is egy jó pont, hogy ha el is pukkan mondjuk egy 20k-ás tápegység nem ránt magával egy:
- 40k-ás lapot
- 100k-ás VGA-át
- 40k-ás CPU-t[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz InterFox #130596 üzenetére
Van ez így, minőségi típusokkal is megesik. A gyári hibás példányba való futás esélyét nem lehet nullára csökkenteni. Amúgy az ajánlásban ennél jobb tápok voltak felsorolva.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- A tápok csúcsa, kevesebb mint féláron! Super Flower Leadex 2000W Platinum
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest