- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz Spirit #108296 üzenetére
Persze, ha jut rá, lehet nagyobb is, 650-750W ideálisabb picit. Amiket írtam peak tudnak 650W-ot és nagyobb terhelés alatt is csendesek.
Cobra652Milyen volt az az 550W-os Gold táp ami izzadt? A ventilátor volt hangos?
Moby-hoz ugyanez a kérdés.
CyberwolfAz 6+2pin-es a Hpyer 500W-nál, tehát rá lehet kötni a 6pin-es csatira.
Inkább ezekből válassz:EVGA B3 450W: full moduláris, 80+ Bronze, halk, 5 év garancia, félpasszív (kapcsolható)
Be Quiet Pure Power 10 400W (BN276): félmoduláris, 80+ Silver, halk, 3 év garancia.
Seasonic G-450: félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
-
pcsabat
őstag
válasz Cobra652 #108298 üzenetére
egyértelmű, ezt aláírom. Csak arra próbáltam célozni, hogy a 2500k alatt ritkán lesz hajtva az a 1080 Ti 110-120% power limit körül hagyományos felhasználás esetén, míg a 7700k-nál egyértelmű hogy az esetek zömében maxon ketyeg így többet is fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz #20844032 #108300 üzenetére
Utánanéztem, hátha rosszul emlékszem, de nem, 1080Ti rendszerek 400W körül fogyasztanak húzott procival DC oldalon. Túl van lihegve a 1080Ti éhsége..
Tesztek:1. Aorus max. TDP 282W: link
2. Húzott 6700K mellett több 1080Ti-al a rendszer összfogyasztások 380-420W közt: link
3. PH teszt, 3 1080Ti húzott 5960X mellett (140W TDP) 390-430W AC oldalon, veszteséget levéve 360-400W DC: linkSzóval egy jó 550W-os táp elég, szerencsésebb picit a 650-750W-os.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz _Atesz #108303 üzenetére
Én sem mondtam, hogy nem elég, csak azt, hogy hangos lesz. Egy single rail nem biztos, de az enyémben nem az volt (Raider S 550). Ez konkrétan visított. Ha meg már cserélni kell, akkor jobb nagyobbra cserélni(a eff. csúcsok amúgy is a néveleges felée környékén szoktak tanyázni, persze nem muszáj arra lőni).
Visszatérve a csartokra: nagyon nem mindegy milyen felhasználás megy ez az egész. A TPU is kalkulált fogyasztást mond. Lehet mérni csúcsokat, de a baj nem a csúcsokkal van. Azokat elviselik a tápok. A "bajok" nálam is ott kezdődtek, amikor átálltam 4K-ra, ami széjjelgyilkolja a kártyát. Teszteket, stresszteszteket futtattam előtte is, gond nélkül. De az nagyon nem ugyanaz, mint amikor mondjuk a BF1 kínozza az egész vasat a halálba órákon keresztül. Merthogy a gondok ilyenkor kezdődtek nálam is./amúgy eredetileg én is 650-est vettem volna, de miután láttam, hogy van vagy háromezer különbség a 750-es között, nem volt kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz #20844032 #108304 üzenetére
A Raider 1 ágas táp, de nem az előbb említett "jó táp" fogalomba tartozik, pláne ami a csendet illeti. Ilyen kártyánál már eleve el kell felejteni a több ágas tápokat.
Ki lehet amúgy hozni az állatot, extrém tuning, 2 oszcilloszkóppal mérve a 12V 350W csúcs körül alakul (300W közép), összcsúcs 400W (350W közép): link
Szóval itt már kell minimum a 650W-os táp. -
törölt tag
válasz _Atesz #108305 üzenetére
Nem a gyári ventivel ment természetesen, az hamar lapátra került. Még itt a ventifordulatszámmal el lehett volna szórakozni, de kellően forró is volt már ilyen felhasználás mellett az fsp, szal nem is akartam én ezzel sokat szórakozni. Meghát azt én is tudom, hogy ez a raider azért nem egy minőségi darab.
-
pcsabat
őstag
tisztelt Urak! Az mennyire normális, hogy az új Seasonic M12II 520W EVO-on - doboz, garancia, papírok stb is EVO - ILYEN címke található? "Mintha" osztott lenne a 12V-os ág, pedig elvileg nem az és a dobozon sem így szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Cobra652 #108307 üzenetére
Írta, hogy nem tuningolja pluszban a kártyát, így nem releváns. A linkelt tesztben pedig maxra hajtották.
Ha írt volna anyagi keretet (összefoglaló teteje..), akkor nem abból indulok ki, hogy BQ PP 10 500W-al kalkulál, ami valóban tuning nélkül is határeset, mint írtam.
pcsabatSzia, a gyártói oldal legyen inkább mérvedó, SS-520GM2 esetén 12V: 40A: link (spec fül)
-
Spirit
őstag
válasz _Atesz #108309 üzenetére
Azért nem írtam anyagi keretet,mert a kérdés nem arra irányult, hogy "milyet" (tudom én azt magamtól is ), hanem, hogy egyáltalán kell-e vele foglalkoznom,mert én is olyan 400W környékére számoltam a fogyasztást. Így, hogy többen megerősítettek abban,hogy 600W körül csak kéne azért,így rendeltem egy 750-es G3-at, hosszú távon kellhet még a plusz kraft.
szerk.: miért ide írtam akkor? Mert itt vannak olyanok, akik ismerik is a tápokat és nem ajánlanak feleslegesen erőset.(értsd: "500W? ááá, 1200W alá nem mernék olyat tenni" )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni!
Ez a leendő konfig:
i5 7600K (nem lesz húzva)
MSI 1060 gaming X 6G
3dbHDD, 1db M.2 SSD
Be Quiet Silent Base 600 házbanMilyen táp javasolt, ami relatíve csendes, megbízható és 25k körüli árban van? Ha nincs ilyen áron, mi az ajánlott hozzá?!
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Erről a tápról mit tudtok mondani ? Be Quiet! Dark Power Pro P10 550W 80+ GOLD
Ajánlott vétel ? vagy semmikép sem?MSI Z170A Gaming M7
I7 6700K
16GB Gskill ddr4
Gtx 1070
ssd
hddegy ilyen gépet kellene vigyen
Várom válaszotokatHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
_Atesz
addikt
válasz Spirit #108310 üzenetére
Na igen, nem mindig találom ki, mire gondolt a költő. A lényeg, hogy jót rendeltél, én meg ezentúl 1080Ti mellé min. 650W-os tápot javaslok, ha van rá, ha nincs.
Cyberwolf470, 570, 480, 580, 1070, 1080 mehet neki, ha csak nem valami brutál tuningos alanyokról van szó és persze ezek mellett majd a procit se kell szénné tuningold.
-
-
nagyúr
válasz lapartman #108316 üzenetére
Nem sok a difi árban a 2 proci között, így inkább a K-s. A portfólióban is jobban mutat (just kidding)
Köszönöm, FSP-vel nagyon jók a tapasztalatok, maradok annál, ránézek erre a Hydro X-re!
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
D28
tag
Hi,
Van egy 'DELTA ELECTRONICS GPS-300AB-1 A' néven futó tápegységem és azt szeretném megkérdezni h ez mennyire jó, minőségi?
Videókártyát szeretnék venni és nem vagyok benne biztos, hogy elég e a teljesítmény amit ez nyújt. (Asus P5Q-EM DO alaplap és Intel Core 2 Quad Q9300 proci van a gépemben és egy gtx 750 Ti kártyát vennék.)[ Szerkesztve ]
I don't know whether to laugh or vomit.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. Milyen tápot ajánlotok a következő konfighoz?
1.: Mennyit szánnál rá?
- amennyit kell.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?ASUS STRIX Z270G GAMING
INTEL I7 7700K
16GB 3000MHZ CORSAIR CMU16GX4M2C3000C15 DDR4
ASUS strix GTX 1080TI
CORSAIR CX650M nem tudom jó választás-e
Corsair Carbide 200R+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
-normális kábel hosszok legyenekVálaszotokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
mghltm
addikt
válasz MasterHUn #108326 üzenetére
ilyen minosegi es igenyes gep melle vedd meg a jelenleg elerheto egyik csucstapot: seasonic prime
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
mghltm
addikt
válasz temporello #108329 üzenetére
tevedsz, evo-bol a korai verzioknal meg 2 agas volt a 12v
(#108330) MasterHUn azok is kivalo darabok, de en egy ~500e-s csucsgepet (
2011 v3-at most felejtsuk el) en csucstappal etetnek[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
ez lesz majd a végleges konfig, hozzá szeretnék tápot.
Nem feltétel, hogy moduláris legyen, 20 pénznél pedig nem szeretnék többet költeni, használ is szóba jöhet.Asrock H270 Perfromance
i7 7700
2x8 GB HyperX Savage 2400 CL12 - 1,35 V
GTX 1060 6GB
Hitachi 2TB 5700 rpm
ADATA SX930 - 240GBKésőbbiekben lehet VR szemüveg is lesz rá aggatva.
Köszönet!(*)(*)
-
pcsabat
őstag
válasz temporello #108329 üzenetére
csak hogy ne a levegőbe beszéljek, az én tápomon ez van (EVO, új, hazai kiskerből, bontatlanul érkezett):
FDB fan, de osztott ágat ír. A honlapjuk meg a doboza meg nem. Csak érdekességképpen írom meg. Egyébként halk és tökéletesen működik, elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
dvd_R+
őstag
Srácok valaki válaszoljon
I7 7700k
Msi z270 gaming m7
Msi gtx 1080 gaming x 8gb
EK wb vízhűtés
Gskill trident z ddr4 16gb rgb
2ssd
1 hddegy ilyen gép alá melyik tápot tennétek a kettő közül
A: XFX Pro 650W Modular
B: Be Quiet! Dark Power Pro P10 550W 80+ GOLDKöszönöm a választ
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Építő/felújító topik
- Bluetooth hangszórók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Politika
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs