Aktív témák
-
diegho
nagyúr
bejön egy srác hozzám tegnap a boltba. 8800GT-t mennyiért van? mondom az árat. Milyen gépbe lesz? Valami egymagos szutyokba. Táp? Most vett valami 650-est 3000-ért!!!!!!!!!!!!!!!! és úgy akarja használni a 8800GT-t. Mondtam neki hogy abban az esetben adom csak el a kártyát neki, ha tápegység kinyírja akkor nincs rá gar. Persze mondtam neki, hogy itt vannak az FSP-k 10 alatt több fajta is, de szerinte az ő 650-es tápja sokkal jobb
-
Sanyix
őstag
válasz Kombat #13299 üzenetére
vagy csak elfüstöl az alaplapom
fordulatszámmérőnek minek egyébként 3 kábel? ez a fura. Ha 2 lenne benne úgy még oké, de 3 minek?szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
szumo
senior tag
válasz diegho #13300 üzenetére
Sajnos én hallottam, sőtt láttam is a saját gépemben.
Mikor kiszedtem a Codagent, mert ciripelt, és beszereltem az FSP CNR-400-at, határozottan gyorsabban ált fel a gép. Szóval jó néhány másodpecvolt a külömbség.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
diegho
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok egy FSP Bluestorm 2 500W-os táp elég erre...
-Giga p35 DS4 alaplap
-4GB 1066 Rem
-2DB sata 2 vinyó.
-3db venti
-Q9450-es proci
-9800GX2 VGAVálaszaitokat előre is köszi...
-
boba6
senior tag
válasz B-L-A-C-K #13309 üzenetére
mivel 350W-nál még ez a brutál konfig se fog nagyon többet kihúzni a falból így elég
esetleg ha jó a nem csicsás is, és vmiért hosszabb vezetékekre van szükséged akkor az 500-60GLN is meggondolandó... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
B-L-A-C-K
titán
Na egyik tag azt modnja kevés másik tag azt mondja elég...Hogy van ez kérem...
Amugy igen azt kihagytam mindent szeretnék tunningolni....
-
Traxx
őstag
Igen, csak ugye az a gond, hogy én minőségi tápot raktam be, és így boot-olt lassabban...méghozzá sokkal
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Skizz
addikt
350-nál lehet, hogy nem eszik többet, de a táp nem 500W-ot tud leadni 12-es ágon, hanem a teljesítményének valahányad részét, ha pedig a Quadot fesz.emeli, akkor a 12-es ág nem igazán fog megbírkózni a feladattal.
B-L-A-C-K: a javaslatom egy 425 vagy 525W-os Enermax Pro82+ (vagy modu, attól függ kell -e modis táp), vagy egy Corsair VX450, ill. HX520.
-
B-L-A-C-K
titán
Használtan szeretnék mivel ugy olocsbb remélem találok az általatok emlitett tápok közül...
Válaszaitokat köszönöm...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz diegho #13317 üzenetére
Hát lehet azért mert szerencsés vagyok és merek kockáztatni mivel 3. éve egy codegen 400W-os tápom van és azóta 100 alakatrész volt a gépemben, felsőkategőriás vga-k ból vagy 5 db és tökéletes, most is az van benne... (Természetesen most ezek után várom a jobbnál jobb mondtatokat hogy nem vagyok normális stb...)
De most azért jöttem ide mert lassan komplett gép fejlesztés lesz és most akarok venni egy normális tápot, de ha használtan kapok olcsobban miért kéne vennem ujjat....
-
boba6
senior tag
válasz B-L-A-C-K #13312 üzenetére
igen mert határeset a dolog tuningnál már
ha a táp veszteségét leszámolom a valós fogyasztás ésszerű tuninggal is megáll 350-nél
350-et még csak 12V-on is le tud adni egy 500-as
ha fogadni kéne rá azt mondnám elbírná míg jó formában van a táp
ha most kéne összeraknom ezt a konfigot vkinek biztos kipróbálnám "csakazértis"... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
Skizz
addikt
válasz B-L-A-C-K #13319 üzenetére
Az efféle hozzáállást egy pár hsz-el előbb tárgyaltuk ki. Ha visszaolvasol egy kicsit, akkor rájössz, hogy miért van herótom, pl. nekem ettől, hogy a tápon kell spórolni. Meg attól is, hogy xy éve megy a Codegen hibátlanul, akkor már gondom se lehet. Másrészt megnézném én azt a Codegent, hogy hogy viszel el egy HD3870 X2-őt és hasonlókat. Pedig egy 400-as tápnak el kéne bírnia, csak a Codegen nem táp. Remélem érted.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz diegho #13322 üzenetére
Én nem értem miért estek nekem, én bejöttem ide normálisan megkérdeztem elég e ahoz a konfoghoz az fsp 500W-os táp, egyikőtök irta igen másik nem, mondtad mit ajánlanál én meg is fogtadtam azt , és beirtam hogy használtat akarok mert jobb áron van mert nekem nem mind1 hogy 25-ért veszek vagy 15-ért ugyan olyat és ezek után nem értem miért kell lehurrogni, a codegen táphoz visszatérve meg egyértelműen tudom hogy sz@r ez nem is volt kérdés, de azon hogy használtan akarok venni egy normális tápot nem értem mi ezzel a baj....
Ja a másik meg nem az apuci pénzéből veszem hanem az én pénzemből,de szerintem semmi közöd miből veszem, és ha nem tudsz nekem normálisan válaszolni, akkor légyszives inkább hagyd másnak a kérdésemet....
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
válasz B-L-A-C-K #13331 üzenetére
"de azon hogy használtan akarok venni egy normális tápot nem értem mi ezzel a baj...."
Az a baj, hogy a tápban fogyó, elöregedő alkatrészek vannak(nem úgy mint az integrált áramkörökben, mint a proci, memória, ami rendes körülmények között nem megy tönkre soha). És az vicc hogy veszel egy ilyen gépet és pont a tápon spórolsz... Vagy nemtudod hogy a codegen bármikor máglyát(vagy erősen szagos indián kommunikációs eszközt) csinálhat a gépedből?
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Sanyix
őstag
válasz B-L-A-C-K #13333 üzenetére
az hogy lehet 2-3 hónapig 200 fokon aszalták a benne lévő kondikat, és 2-3 hónap alatt. 2 dolgot nem vennék használtan : táp, vinyó, (bár az alaplapok is televannak kondikkal már) mert ezek elöregszenek, egyre gyorsabban, főleg a vinyók.
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
B-L-A-C-K
titán
Jó igaz ne haragudjatok hogy ilyen buta voltam , tényleg végülis, hogy a francba mernék venni egy 1-2 hónapos tápot ezeknél a márkáknál (fsp,corsair) biztos ugy tervezték hogy 2 hónap után dobjuk ki és vegyünk ujjat.A másik meg egy pár hónapos tápra biztos nincs már gari ha véletlenül beföne, mivel ezek szar márkák gondolom és max 1 hét garival árulják...
Sanyix te kocsiból is ujjat szoktál venni?
-
Gyuri27
félisten
-
Sanyix
őstag
válasz B-L-A-C-K #13336 üzenetére
Kocsi nem 5 év körüli korban amortizálódik le elég erősen mint egy táp... + nem is egy árkategória, úgyhogy nemjó hasonlat.
[ Szerkesztve ]
-
matykooo
aktív tag
válasz Sanyix #13332 üzenetére
Én sem értem miért kell lehurrogni egy tagot, ahogy visszaolvasom az egészet normálisan leírta hogy nem akar újat, mert sokkal olcsóbban megtudja venni a pár honapos használt tápot, amivel én is egyet értek, mivel nemrég vettem egy 600W-os FSP EPSILON tápot használtan, garanciával, a bolti árának a töredékéért és tökéletesen üzemel!
[ Szerkesztve ]
''a walesi srác aki legenda lett''
-
Skizz
addikt
válasz matykooo #13340 üzenetére
De Istenem, hiszen egy átlag júzer több havi fizetését öli csak a VGA-proci párosba (nem leszólni akarom) és utána a PC legfontosabb alkatrészén akar spórolni 3-4-5k-t?!
De azt hiszem, hogy ezt már 100x kibeszéltük. Innentől kezdve hanyagoljuk a témát, Mi segítettünk neki, Ő dönt. Nem tudom, hogy mit kell ennyit problémázni rajta, még most is. -
B-L-A-C-K
titán
De mievl mindent használtan fogok megvenni igy mindenen tudok sporolni és nem azt a 4-5 ezer forintot kell nézne hanem ha összállitom a komplett gépet mennyi lesz azokból az 3-10 ezer forintokból...
matykooo te meg nem vagy normális hogy megmerted venni azt a használt tápot tuti befog föne mert használt!!!
[ Szerkesztve ]
-
ut3
csendes tag
Szia mindenki!
1 kis segítséget kérnék tőletek :
Összeállítok egy konfigot,eddig úgy tudtam,hogy csak a viskó hiányzik - de már egyre jobban az az érzésem,hogy a TÁP is! Ebben kérném ki a véleményeteket.Hozzávalók:Lap: ABIT IC7 - MAX3
Proci: P4 3.4GHz / 1M / 800 - SL8K4
Hűtés: THERMALRIGHT Xp 120 + PAPST 4412 F/GL -120mm
Memória: 4x1Gb A - DATA VITESTA EXTREME EDITION 500+ DDR
Vid.kari: HIS ICEQ TURBO 1950pro 512/256 OC GDDR3 590/1540
HDD: SAMSUNG 500Gb SATA (Lehet,hogy 2 lessz benne)
Táp: LC POWER 550W SUPER SILENTEhez a cucchoz millen tápot ajánlotok Ja igen!:Amennyire csak lehet,húzva lessz!
Segítő hozzászólásaitokat előre is köszönöm!!!
Üdv: Laci
Jó hogy Edison feltalálta az izzót,különben gyertya mellett nézhetnénk a monitort!
-
Skizz
addikt
Az OC-s X1950PRO-ból és abból, hogy ez a legerőssebb AGP-s karesz, arra asszociálok, hogy Te bizony AGP-s gamer konfigot szeretnél összeállítani 2008-ban. Ha jól látom, akkor csak annyit mondok, hogy ezt hamar felejtsd el barátom. Hasonló áron PCI-e kareszből 2x ilyen erőset találsz, ráadásul a kazán Prescott is már rég elavultnak és gyengének számít, arról nem is beszélve, hogy a 4 giga tuningos DDR árából egy erős félkonfigot tudsz összeállítani.
Egy kicsit még fontold meg ezt a gépvásárlást. Menj át a gépvásárlós totyikba, ott majd segítenek, ez nem az a topik.[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Ügy néz ki, sikerül eladnom a chieftec tápom.
Kellene egy másik nem APFC-s táp.
Azért legyen márkás meg ne nagyon legyen több 400W-nál.
Elbírjon egy 8600GT-t vagy 9600GT-t is. Legyen rajta alapból 6pines csati is, meg jó sok molex csati. Van 2 ventim meg 2 neonom, egy vinyóm meg 1dvd is, de lesz nemsokára még1. Ezeket bírja el. Összesen 9K-m lesz rá, nem több. Csak új és garis táp érdekelne!
Ki mit ajánl?
Lehetőleg bpesti bolt linket is kérnék ahol meg tudom venni.
Előre is nagyon szépen köszönöm!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Dyno
veterán
-
nesh20
aktív tag
Sziasztok.
Én is szeretnék egy kis segítséget kérni.
Szeretnék venni egy WD Raptor winchestert, már majdnem megrendeltem mikor eszembe jutott hogy mi van ha a táp nem fogja bírni?!
Szeretném megkérdezni hogy ezt a konfigot milyen táppal kellene megtámogatni hogy semmi probléma ne legyen?
CPU - E4400
Alaplap - Gigabyte 965P-S3
Memória - 2x1GB
VGA - 9800GTX
DVD Íro 1DB
Winchester 1DB + ehez lenne a Raptor.
Jelenleg egy 400W-os FSP táppal használom a konfigot gond nélkül.
Szerintetek elbírná még a kis Raptor-t?
Tuningolni nem akarok.Előre is köszönöm a választ.
By - Nesh
I am a Man of Fortune, and I must seek my Fortune.
Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szólánc.
- Gaming notebook topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...