Aktív témák

• chaval

tag

Sziasztok!
    É nmár sokféle vírusírtót/tűzfalat/spy keresőt használtam, elsősorban ingyeneseket (pl avastot is).

Ami nekem bevált az az AVG 7.5 (a legújabb hagy némi kivánni valót), Spyware Terminátor sem rossz program, de van az AVG Anti-spyware, ami szintén ingyenes és nem volt még vele gondom. Tűzfalnak nekem a Sygate Personal Firewall vált be(Symantec termék). Ezeken felül érdemes még CCleanert használni, ami nem vírusírtó...viszont helyreteszi a gépet(kitakarítja a registry, letörli a felesleges fájlokat (beállítható), stb stb és ez is ingyenes :)

Am csak egy példa.... Haverom Nod32-t pakolt egy ügyfele gépére (állítólag már nem olyan xar mint régen....), ahogy vlgzett a srác és hazament a gép folyamatosan fagyott! De olyan szinten, h még takarítani sem lehetett....már belépéskor lefagyott.... Nem azt mondom, hogy a program miatt fagyott...hanem amiatt, hogy lejött valami kártékony cucc és vagy nem vette észre, vagy nem írtotta le (Ez a szokása, próbáltam többször is a vírusírtót...nálam ilyeneket produkált) (Akinek meg bevált használja egészséggel). :)

Jah és amióta a leírtakat használom már vagy 1 éve nem volt windows reinstall :) Elötte max 4 hónapot bírt ki.... Pedig nem böngészek általam túl kockázatosnak vélt oldalak felé, meg karban volt tartva a gép (vírusellenörzé,spy keresés,töredezettségmentesíté,stb (csak nem ezekkel a programokkal))

Jah és volt rá precedens hoyg egyik ismerősnél telepítettem gépet, Windows frissítésért mentem fel a Microsoft oldalra, és semmi több utána netkapcsolat bontás meg minden (jah és teljesen friss partíció)....Felraktam az AVG-t és rögtön talált 4 káros cuccost....

Nem ide tartozik de telepítésnél érdemes alapból 3 partícióra osztani a vinyót! 15-20 gigás windows partíció (erre nem érdemes max programokjat telepíteni), egy 4-6 gigás gyorsító partíció (erre érdemes rakni a windows lapozófilet), a maradék részt pedig egyben partícionálni(ide menteni minden fontosabb adatot,dokumentumot)-vagy tovább osztani használattól függően! (pl ha az ember játszani akar arra is érdemes külön partíciót megcsinálni).... Nah és hogy ez miért is jó? Első részben Windows reinstallnál csak az első partíciót kell formázni,így csak a windows veszik el, adataink megmaradnak. Második részben így kevésbé lesz töredezett a windows partíció (mivel a lapozó file külön partícióra került,ezért ez sokat segít benne), meg mivel a mérete sem egyben 200 vagy nemtudom mennyi giga,így egy töredezettségmentesítő is hamarabb lefut :) Stb stb :)

Remélem tudtam valakinek segíteni, vagy jó tanácsal szolgálni ;):)

[ Szerkesztve ]

Aktív témák