- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
MiniPC-men MPC-HC-t használok magában, és egy igen csak idegesítő problémával találkoztam. Ha szinkronos filmet nézünk, akkor a szöveg érthetetlenül halk, viszont a zene és az effektek meg eszméletlenül hangosak... Próbáltam a normalizálást, és semmi nem változott...
Mit tudok tenni azon kívül, hogy nem szinkronosan nézem a filmet? Eddig végig a kezemben volt a távirányító, és folyamatosan hangosítottam/halkítottam, de mondanom se kell, ez nem a legkényelmesebb dolog..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
dokee78
félisten
MPCHC 64 bit.
Hol tudom beállítani,hogy a GPU dolgozzon,ne a CPU?
A PH-s tesztcsomagból a H.264_2160p_60fp@45.9mbps_samsung_seven_wonders_of_the_world_china_uhd-DWEU estén néha elmegy a hang. -
t72killer
titán
Egy ideje eltűntek a felirataim mi lehet ennek az oka? Az "options/Output" alatt hiába pörgetem végig a directshow video beállításokat, a felirat rész előtt marad a vörös X, illetve érdekes módon semmilyen szöveges infó (pl hangerő %) nem jelenik meg a lejátszóban
Windows 10, 1607-es build amúgy.
Hm, fura, "Enhanced Video rendererre"+Internal Subtitle rendererre állítva, explorer.exe (spontán) újraindulás után megjavult..
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MrChris
nagyúr
Egy kis segítséget kérnék, az 1080p-t úgy játssza le, hogy az elején meg-meg akad, akadozik, aztán 'kisimul' ez mitől van? Proci terhelés 9-13% között 70-80mbps-osak a videók. 28mbps-osnál 2-3% a CPU.
A 4k lejátszással is szenvedek, minduntalan 35-40 fps-al akarja lejátszani a 25p-t, így ez is tiszta akadozás, van hogy ki se simul, azaz akadozós marad, de van hogy szintén 3-4sec után megy rendesen. Prociterhelés 80-90% között.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz MrChris #3459 üzenetére
Kezdek rájönni az akadozás okára, valami pufferelés lehet mögötte. Minél kisebb a bitráta annyival rövidebb ideig akadozik a lejátszás elején. FHD 48mbps-nál már csak kb 1-2 akadás van aztán megy folyamatosan, ami tulajdonképp elég is lenne. Csak a 4k nálam 100mbps és így nem igazán élvezetes a megtekintése.
-
PuMbA
titán
válasz MrChris #3460 üzenetére
Milyen videókártyád van, milyen operációs rendszerrel (N-es verzió?)? MPC-HC-ban az alapbeállítások vannak? A 4K videók teljesen felejtősek, ha a videókártyád nem gyorsítja és valószínűleg ez a helyzet, hiszen alul nem látod a [Hardveres gyorsítás] feliratot a fekete állapotsávban
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
nvGT250, W7/64, 4magos Xeon E5430 2,66GHz. Alapon a beállítás. Nem látok ilyen feliratot.
Érdekes mód ha megállítom, majd folytatom akkor általában rendesen viszi tovább, bár ezek csak ~30mp körüli videók. A 4k/24p-vel 94mbps-al úgy néz ki nincs ilyen, tök jól viszi. Mivel a FHD is ilyen problémás arra gyanakszom, hogy a 25 és 24 fps kezelésével van valami gixer, de csak okoskodom
Sajna a PC rendszerem nem lehet 48/50Hz-en hajtani csak ntsc. Videókat ha az 50fps-t lelassítom 30-ra vagy gyorsítom 60-ra szép egyenletes lesz, míg a 25/50-el a kép 1/3-án felénél pillanatokra elcsúszás szerűség van még az amúgy egyenletes lejátszáskor is. -
PuMbA
titán
válasz MrChris #3462 üzenetére
"Sajna a PC rendszerem nem lehet 48/50Hz-en hajtani csak ntsc. Videókat ha az 50fps-t lelassítom 30-ra vagy gyorsítom 60-ra szép egyenletes lesz, míg a 25/50-el a kép 1/3-án felénél pillanatokra elcsúszás szerűség van még az amúgy egyenletes lejátszáskor is."
Ennek semmi értelme, csak még rosszabb lesz minden, de egyébként teljesen jól megy 60Hz-en a 24 és a 25 fps is egy modern videókártyával Az NVIDIA GT250 már egy ősrégi darab sajnos, a kukában a helye, ez a problémád oka. Például a videókártyád még hírből sem ismeri a 4K videó fogalmát. Amit még megtehetsz, hogy itt a téma összefoglaló szerint állítasz be mindent a madVR és az Akadásmentes lejátszás részt kihagyva, az MPC-HC-t törölve és a beállításokat alaphelyzetbe hozva installáláskor. De tényleg nem hiszem, hogy ez bármit is segít.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
A linkelt dolog nem oldotta meg.
Most kísérletezgettem, FHD videó 45mbps adatsebességnél még jó, ha 50mbps akkor az elején akad párat, 90mbps esetén 15 mp-ig akadozik aztán megy rendesen. CPU terhelés érdekes mód mindnél ~18%-on.
Azt is kipróbáltam, hogy a 4k-t 100mbps-ról áttömörítettem 50 és 45mbps-ra, és ugyan az a helyzet fogad, mint FHD esetén, 45mbps-nál már tökéletesen viszi a 4k-t!!, bár a CPU 75%-on, 50 felett jön az akadozás
mint a szexbende szintén a CPU 75%-on.Durvítottam a dologot, háttérben megy az F1 médiaklikken és előtte lejátssza az MPCHC a 4k/45mbps-os fájlt akadás nélkül, CPU 96%-on
A jobb vidkarival menne a 100mbps? nV660-at néztem ki már korábban.
Nem értem miért lenne rosszabb a változtatható frekvenciás monitor. Az igényesebb TV-k mindig a forrásanyaghoz igazítják a képfrissítést, az LG-m mozifilmnél lemegy 24Hz-re is vagy fel 60Hz-re amit a kamerám tud. PC-n a fix 60Hz-hez (jobb CRT-ken volt lehetőség mást is beállítani) kell 'igazítani' az eltérő fps-os videókat, erre vannak különböző eljárások. Eizonak vannak 22-72Hz-ig hajtható monitorjai ennek a szinkron problémának a megoldására, maradéktalanul helyes megjelenítéséhez, legalábbis ahol ez számít.
-
MrChris
nagyúr
válasz Fandango #3465 üzenetére
Értem, nekem is ez a gyanús. Viszont miért van az hogy FHD-nál 80mbps esetén mégis alacsony CPU használatot mutat a Feladatkezelő? Itt egy felvétel róla. Jól látható az akadozás. A 4k-val is ilyen ami a kemrából jött ki.
Most vettem észre, hogy van hardveres gyorsítás.PuMbA: Magasabb bitrátás FHD lejátszáshoz ilyen erőmű kell? Korábban a sima C2D procis gépem rendesen játszotta a FHD-t egy még régebbi kártyával, az a különbség hogy most jóval magasabb a bitráta.
-
MrChris
nagyúr
válasz Fandango #3468 üzenetére
Jogos! Az egész abból indult, hogy a 4k videót ami eredendően 100mbps-os a linkelt módon játssza egy darabig, aztán elkezdtem próbálgatni mi lehet az oka, így kiderült, hogy a FHD/100mbps is ilyen, pedig itt már a felbontás a negyede. Nem akarok 100megabites videókat készíteni, de előtte a 4k-sokat meg szerettem volna nézni, ami hol darabos, hol csak 10-20 másodpercig darabos, vagy egy megállítással abbahagyja.
-
PuMbA
titán
válasz MrChris #3467 üzenetére
"Magasabb bitrátás FHD lejátszáshoz ilyen erőmű kell?"
Nem, egy modernebb processzorban lévő integrált VGA elviszi Egyébként sincs értelme FullHD-nál 30Mbps fölötti bitrátának, mert nem javul tovább a minőség, mint ahogy 4K-nál a HEVC videó kodek sem ad jobb képminőséget 60mbps fölött
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ez azért nem ilyen egyszerű. Természetesen egy 20 megabitest 200megabitre áttömörítve nem lesz jobb, hanem rosszabb. Vagy egy kevés részletet tartalmazó jelfolyam nem lesz jobb nagyon magas bitrátán rögzítve.
Fényképelők videórészében, de vidkamerákban is általában nem a leghatékonyabb a tömörítő algoritmus, ezért felnyomják a bitrátát. Canonokban 45mbps, vagy a fölötti. Panánál az alap 28mbps, köszönhetően a nagyon jó eljárásnak, de a profibb 200-ig is felmegy. Ez nem csak azért van, mert jobb lesz a látvány, hanem tartalmaz még olyan kevésbé látható információt, amit az utómunka során lehet hasznosítani. Pl emelned kell a világosságot, sötét területeken van/lehet még plusz részlet (ha a magas bitráta miatt nem dobta el az algoritmus), amit korábban nem igazán láthattál/elveszett, de most jól jön, nem csak szimplán világosabb lesz a bebukás. Ugyan így a színekkel, ráhúzhatsz egy LUT-ot mert lehet még benne annyi tartalék hogy ne poszterizálódjon, pacásodjanak a színek. Aztán vágásnál kevesebb képkockát érint, jó esetben csak azt ahol vágsz. Mindez csak akkor igaz ha a rögzítő kihasználta a magas bitrátát és beletette a kvázi látens infót.
Másrészt a valódi FHD nagyon részletgazdag tud lenni, de ezt sok eszköz, szoftver eleve összemossa, felbontást tekintve kevésbé érvényesül a magas bitárta. Az viszont igaz, hogy AVCHD esetén a szabványos 28mbps jó forrásból, jó eljárással kimenetnek, végterméknek már elegendő. -
MrChris
nagyúr
Egy kis milccel videózom 4k-ban, majd szerkesztés után FHD-lesz a végtermék. Csak előtte gondoltam megnézem, válogatom amit kiköp a gép, viszont ez az akadozás eléggé zavar. 100mbitet tud a váz, mást nem. Ami bosszant, hogy van mikor simán viszi az MPCHC és van mikor meg nem. Most pl alig akad meg.
-
Findzs
addikt
Nem lehet valahol beállítani, hogy kis ablakban mutassa a videó képét az éppen aktuális helyzetnél ha mozgatom a csúszkát?
Úgy mint a youtube -on?"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
MrChris
nagyúr
Be lehet állítani az MPC-HC-t hogy módosítás nélkül az eredeti tartalmat jelenítse meg? Gondolok itt a szaturáció, kontraszt, világosság... Az Egyéb beállítások/Színbeállítások 0-án van.
-
MrChris
nagyúr
válasz Fandango #3478 üzenetére
A legtöbb kész videó, film fájl Studio RGB-s (16-235) világosság terjedelmű, de az MPC-HC széthúzza Computer RGB-re (0-255 közöttire).
Ezen kívül rádob egy adag szaturációt, ezt nem méregettem ki. Minden más progiban (Vegas, Premier, VLC, BSP, TVkészülék, Youtube) elég egységesen a magas fekete szinttel jelenik meg. Ha Computer RGB terjedelmű videót készítek az más lejátszókban, TV-n, szerkesztőben is Computer RGB-ben jelenik meg, míg az MPC-HC ezt is megpróbálja széthúzni, de így feketébe bukik, fehérbe kiég, vagyis túlhúzza. Ha a szabványos Studio RGB megjelenést szeretném ahhoz ~32-~220 ra kell készíteni a világosság tartalmat ami a Vegasban, Premierben, Youtubeon és a többiben kontraszttalan képű.
Korábban írta valaki, hogy az MPC-HC elég szofisztikáltan kezeli a képet. Úgy lárom, hogy kihasználja a mai megjelenítők szélesebb kontraszt, szín dinamika tartományát arra építve hogy azok eredendően ehhez képest szűkek, így jobban néz ki. Viszont nem tudom arra használni hogy ellenőrizzem mi mennyi valójában pedig nagyon gyors és logikus, felhasználó barát a kezelése.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
MrChris
nagyúr
Köszi srácok, kipróbálom! Csak nemtom mikor
-
dokee78
félisten
Erre van valami ötletetek?
Egy filmnél írja,pedig át van nevezve a felirat is. -
flash-
veterán
ha kalibrált szinprofilt használok windos 10 nél, és madvr-el indítók egy filmet akkor a film szinezete is kalibrált lesz? vagy valahogy be kellene a lut fájlt külön tölteni a madvr-be is??
esetleg vmit be kellene állítani? -
MrChris
nagyúr
A statisztikánál mit jelent a zöld és piros görbe?
-
MrChris
nagyúr
válasz MrChris #3492 üzenetére
Lassan körvonalazódik a dolog. A zöld a hw terhelést mutatja, a vörös pedig a megjelenített kép szinkronját.
Így most már az is látszik, hogy 4k esetén ha nagy a képtartalom változás túlterhelődik a hw-em és darabol. Csak az a kérdés ezt valami szoftver okozza e, mert elég változó és van hogy alig csinálja.
Milyen az a minimum cpu amivel már akadásmentes a 4k? -
flash-
veterán
válasz Fandango #3493 üzenetére
sajna kevertem,tehát icc profilom van...
tehát gondolom az icc-vel semmit nem lehet tenni...
windowsba be van töltve oszt csókolom?azt adta az oázis, úgy kalibrálta a monitort..
(különben ha vga-mmal kalibrálják a monitort azzal jobb eredményt lehet elérni?
vagy tök mindegy milyen a vga?)[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Üdv!
Olyan problémába ütköztem MPC-HC használata közben,vagyis inkább az a problémám,hogy a madvr-t nem tudom integrálni MPC-HC-be,mi lehet a probléma.A legújabb MPc-t használom x64-es változatban.
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest