Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz tailor74 #5367 üzenetére

    Hát igen, csak marhára nem mindegy, melyik típusnak, melyik évjáratának melyik motorvezióját mennyért lehet javítani, üzemben tartani, és hány km után dobja be a törülközőt. Mondjuk nem is vennék új autót, az összes élettartamra van tervezve keményen....

    A VGA-knál is mindegyik ugyanazt tudja, tény és való, hiszen ugyanaz a GPU. :DDD Ami nem mindegy, milyen hang mellett üzemelnek, mennyire tartósan teszik, és baj esetén milyen lehetőségek vannak és mennyiért szervízelni. Nem 1-2 kósza tuningkaland után fog kiderülni, melyik kari mennyire jó, hanem az évek során.
    Nekem fontos, hogy megbízhatóan működjön és sokáig, nagyon-nagyon halkan ezért csak egy gondosan megtervezett típus jöhetett számba, halk ventikkel, minőségi alkatrészekkel, jó kialakítással, okos hűtéssel. Nem nagyon volt választásom, csak a Vapor-X felelt meg az elvárásaimnak és a Toxic.

    A Giga elvérzett komplett, az MSI jó, de gyenge volt az elején a VRM hűtés, és hűtetlen egy ramcsip, az Asus több ponton kiesett, PowerColor sem volt olyan jó, esetleg az XFX jöhetett volna még számításba, az egész korrektnek tűnt, de bennük nincs bizalmam, mint gyártóban. Sajos akárhogy nézem, a Sapphire itt a Vapor/Toxic szemében szerintem egy erősen átlag feletti terméket prezentált, míg a többi eléggé összecsapottra sikerült az én szempontjaim szerint.

    Mindenesetre, arra kíváncsi leszek, az Asus rajongók honnan fognak ventilátorokat szerválni, ha netán elkezd zörögni majd a kari idővel, és nem akarják hetekre nélkülözni, vagy másikat visszakapni szeretett karijuk helyett... Nekem a Sapphire-n nem lesz gond, kis csapágyzsír, és szevasz, de ha cserélni kell is könnyebben pótolhatóak a szabványos kialakítású ventik.

Új hozzászólás Aktív témák